super anlatım.. sampiyon marka adamsın :)
Printable View
super anlatım.. sampiyon marka adamsın :)
selam,
bunun tam bir kuralı olamamakla beraber, insanın eline 25-30 gr kil rahat geliyor.
Maykıl cordın gibi elleriniz varsa belki daha büyük miktarlarla çalışabilirsiniz.
Kil sakız gibi bir madde, sürdüğünüz bölgedeki kirleri içine alıyor. Belirli zamanlarda, mesela her panelden sonra, yoğurup o partiküllerin içine hapsolmasını sağlıyoruz. Bir süre sonra, süper kirleniyor ve içi parçacıklarla doluyor. O zaman emekliye ayırıyoruz ( ben genelde jantlarda ve camlarda filan kullanmaya başlıyorum eski killeri)
kilden önce sıktığınız ürünün tam olarak adı nedir ? Bunu sıkmak kesinlikle gerekli midir ? Veya alternatifi var mıdır ? Bizim iş yerimizde baya bi vernik salınımı var ve arabaların üstü felaket pütür pütür oluyor, hatta bir süre sonra zımpara kıvamına geliyor boya, sanırım kil uygulaması bunun çözümü için en ideal işlem diye düşündüm kendimce.
sıktığım sıvı, sulandırılmış quickdetailer, ne olduğunun çok önemi yok.
direkt su ile çalışabilen killer de var ama herhangi bir kaydırıcı sıvı ( meg quickdetailer, atas hydrorep) daha iyi oluyor. Hatta bunlara para vermeye gerek yok, azıcık deterjanla (sulandırılmış) da aynı kayganlaştırıcılığı sağlayabilirsiniz.
Elinizi sürttüğünüzde elinize takılan , gözle seçilemeyen partikülleri kil alır fakat, vernik kusması, portakal
kabuğu görünümü için başka yöntemler gerekli.
ben sıvı sabun karışımı yapıyorum, o şekilde kullanıyorum. zaten bunun amacı kayganlığı sağlamak, aksi halde kili rahatça gezdiremiyoruz.
bir paket kili 3 parçaya bölüyorum, 3 uygulamaya fazla fazla yetiyor. kaportadan sonra cam ve jant sırasıyla yapıyorum.
bir de önemli not: yere düşen, büyük partiküller yapışan kili sakın kullanmayın.
bu konuda bilgi sahibi olmadigim için bazi sorular sormak istiyorum;
1)bu kil uygulamasini yapmak için aracimizi yikayip ve kuruttuktan sonrami bu kil uygulamasini yapiyoruz?
2)bu kil uygulmasini yaptiktan sonra aracimizi tekrardan yikayip kurutmakmi gerekiyor?
1 Araba temiz olsa yeterli, ıslak yada kuru olmasının bir farkı yok.
2 Hayır, gerek yok
Arabayi yikattik , sonra eve gelip kapali otoparkta yapcaksak bu islemi,
O aradaki zaman da araba tozlananacak , kili de gezindirirsek cizer miyiz , yoksa kilden once sıktigimiz karisim onu onler mi ?
o zaman quick detailer kullanmanız iyi gerekir, bunlara qd diyorlar, başka markaların da var.
Bu ürünler sıkıldığında tozun altına geçiyor, tozu yukarı çıkarıp, sildiğinde çizilmesini azaltıyor/ yok ettiiğini iddia ediyor. Kuş pisliği, su lekesi gibi şeyleri de temizliyor.
Ben kullandım bol bol işe yarıyor gerçekten.
ozan ben neren alırım bu kilden?
arabanın boyası zımpara gibin olmuş senelerdir
Ben de bu mavi kilden almıştım. bayağı zaman oldu o zaman megy filan bulamamıştım.
Elime yapışma nerdeyse hiç olmuyor. Küçülme de olmuyor. ancak kirleri kolay çıkarma veya çıkaramama konusunda yorum yapamam. diğerlerini denemedim. aralarında çok fiyat farkı yoksa marka bişey almak daha mantıklı.
Ben sıvı el sabunu koyuyorum sprey şişesine su ekleyip uyguluyorum. bazen öncesinde ipa ile temizliyorum. zaten yılda 1 yaptığımda yetiyor.
takvim güzelmiş :D
Peki kil islemini yaptik bitti, ardindan ne pasta cekecegiz nede cila. Pasta ve cila detay islerini sonraya biraksak olur mu? uzerine yine birsey yapisir mi kapali garajda birkac gun barindirsam?
Ozan abi burası senin apache garajınmı?
Abi video çok güzel olmuş :)
Meguiars'ın kili de çok sıvı istiyor bence zor kayıyor bazı noktalarda kilin yapışıp elimin ışınlandığı oluyordu benim :D
Boyanın yüzeyi normal şartlarda kil gerektircek hali alana kadar epey bir zaman alıyor kilden sonra illaki pasta yapmanıza gerek yok diye düşünüyorum pasta yapacağınız zamana kadar NXT cila işinizi hayli görür.
Mavi kile karsi neredeyse kin beslenmis gibi gordum :)
Bence bu isi daha once hic yapmamis kisiler acisindan dogru bir yonlendirme degil.
Belki boya uzerindeki kalintilari Bilt Hamber veya Meg kil kadar "kolay" alamiyor olabilir, ancak kaydirici sayesinde uygulama zaten o kadar kolay ki, birinde 3 gecis yapacaksaniz digerinde 4 gecis yaparsiniz, veya birinde %10 baski uygulayacaksaniz digerinde %13 baski uygularsiniz olur biter.
(yazdigim yanlis anlasilmasin, ustadlarin goruslerine bir diyecegim yok, sadece daha once hic uygulama yapmamis olanlar, urunu almak isteyenler, alip da bu yorumlardan sonra kullanmaya cekinenler vb. kisiler geri vites yapmasin diye yazmak istedim)
Dolayisiyla ben de "killerin hepsi ayni isi gorur"culerdenim.
Daha once uygulama yapmamis olanlara tek sozum: urunu (ornek olarak) kirmizi sisedeki Meg QD ile uygulayin, veya su ile Meg Wash&Wax sampuan karistirarak kullanin.
"Ozellikle mavi kili" sadece su ile uygulamaktan kacinin, kayganlik epey az oluyor ve bu halde zorlayarak kullanmaya devam ederseniz kil lekeleri yuzeyde kalabiliyor. Ama bu da korkutmasin, oyle boyali yuzeye kili dokundurdugunuz anda eyvah kil kaldi ne yapacagim gibi bir durum olmuyor, yani zaten siz bir seylerin yanlis gittigini anlayip uygulamayi sonlandiriyorsunuz, suya kaydirici madde ekleme geregi hissediyorsunuz.
150Gr diye satilan mavi killer (noname kil diye gecer, uzerinde 3M ve cince yazilar yazan seffaf poset icinde gelir), 176-183 gramdir, 20-25 TL'ye alinabilir.
Meg kil ise 50 Grami 30-35 TL arasina satilir.
Fiyat farki var yani baya (gramaja oranla)
Mavi kili alirsaniz 3'e bolup 1/3'u ile uygulama yaparsiniz.
Tek seferde ben her yeri yapayim, sonra cope atayim derseniz once boyali yuzey, ardindan cam, ardindan jantlari yaparak atabilirsiniz.
Veya sadece boyali yuzeyde kullanirsaniz, yuzeyin kirine bagli olarak o 50 gram ile birden fazla uygulama da yapabilirsiniz.
Uygulama sirasinda kilde yeterli kir birikince ice dogru bir kere katlayin, temiz yuzey ile kullanmaya devam edin.
Kil yere dusunce atin, sakin kullanmayin.
Bu ise merak sarip da kil yapmayan varsa kesin alsin, yapsin.
Ufacik ve basit bir urun ile olusabilecek degisim sizi epey sasirtacak.