Tamam iste :D neyse dur senin aklini celecegim, bizdede yikama yok :D
Printable View
Vay anam vay. İçindeki kimyasallar fena asit kostik bunlar insanı öldürür. Herkes arabası için endişeleniyor eyvallah ama o yıkamacılarda çalışan çocukların Allah yardımcısı olsun her arabada yıkadığı arabada resmen ömürleri kısalıyor.
evet çok doğru bilgiler çok teşekkür ederiz bilgilendirdiğiniz için ...
çok faydalı bi paylaşım olmuş teşekkürler 2009 CRV miz vardı yıkamacı köpük sıktı bi duruladı ki bütün plastik aksamlar bembeyaz oldu babam baya bi tartıştı falan filan... sakat iş bilinmedik yerde yıkatmıyacaksın arabanı ;) kapının önü forever :D
Aracinizin plastik vs dis aksamlarinda guzel bir sealant varsa yirtma imkaniniz var. Diger turlu kacis yok, cok kaliteli yikamacilarda bile ne uduu belirsiz sampuanlar gorduk. Sebep ise hem yikama kolayligi, hemde ucuzluk. Turkiye de her hangi bir bilinc olmadigi icin ( Ne yikamacida, ne kullanicida ) kimse bu urunlere cok cok ucuz olan bir PH olcumu dahil yapmiyor. Bu kadar isi biliyoruz diye nidalar atiyorlar bir PH kagidi yok yanlarinda.
Sadece yaniltici bir kac sampuan var notr olmayip zarar vermeyen hatta korumaya alan. Bunlardan biri de Nanolex Reactivating Shampoo dur, Ph5 Acidic.
Polishedbliss ten alinti "Nanolex Reactivating Shampoo is a brand new addition to the already excellent Nanolex line of chemical nanotechnology products, and is set to become a firm favourite of both enthusiasts and professionals alike. Highly lubricated and very sudsy, it feels super slick in use and allows your wash mitt to glide effortlessly over underlying surfaces as you wash your car. However, more importantly, it adds a significant amount of surface protection while you use it, thus restoring and refreshing previous protective coatings. Whilst absolutely the best choice for washing and maintaining the finishes produced by the last step products in the Nanolex range, it can also safely be used to great effect on surfaces protected with any of the other synthetic sealants and waxes.. "
sünger şampuan ve bahçe hortumu cıncık cıncık :)
Gittiğim yerde köpük sıkıp beklemeden tazikli su vurup hemen ardından da bol bol çeşme suyu ile duruluyorum.
valla şu konuyu okuduktan sonra köpüklü yıkatmıyorum artık kendi şampuanımla yıkatcak yer bulamazsam eğer normal fırçayla yıaktıp hemen üzerine hare gidireci pasta yapıp üzerine cilamı atıyorum artık
Proteo kullaniyorum bi aydir. Benim arac fume cok belli etmiyor ama lacivert arabada cok etkili bi parlaklik varyanliz kurularken bi su lekesi gibi oluyor once. Sonradan kayboluyor. Ciladsindan olabilir.
Evet sonradan boyanan ve sürekli rengi bozulan jantın sebebi belli oldu, Teşekkür ederim.
bende 1 liraya köpük veren yerlerde yıkıyordum arabanın farları aşırı derecede sarardı jantların göbeğindeki kapağın rengide soyuldu demek sebebi buymuş bundan sonra sadece su tutarım orada teşekkürler uyarı için.
Ben yıkama, boya koruma vb. meguiar's urunlerini tercih ediyorum ve şu ana kadar bir problemle karsılasmadım.
Peki araçlarımıı ne ile yıkayalım. Önerisi olan?
atas proteo tek geçerim.
nanolex şampuanı herhangi bir basınçlı yıkama makinam olmadan uygulayabilir miyim?
5 litrelik basınçlı bir ufak pompam var.
önce onunla şampuanlayıp sonra mikrofiber eldiven ile üstünden geçiyor ve kendim duruluyorum. Nanolex ürünleri bu şekilde amatör kullanımda uygulayabilir miyim?