berkay bizim burda var, gel bu tarafa 5 dakika olmasa bile 3 dakika çalışıyo mecbur 2 tl atıyosun fırça genelde pis oluyor süngerinele gelirsen daha iyi olurr :*
Printable View
onceden aracımı petrolde 1 liraya köpükle yıkatıyordum.Yıkamacılarda cok sıra oldugu için mecbur kalıyordum.Aracıma pasta cila boya koruma işlemlerini yaptırdıktan sonra meguiars'ın mor cilalı sampuanını aldım.İlk yıkamadan itibaren etkisini gösterdi su tutmama ve parlama mukemmel sekıldeydı.Bundan sonra meguiars dısında sampuan kullanmam.Gercekten parasını sonuna kadar hakeden bir ürünmüş.Bu konuyu okuyan arkadaslara tavsiyem imkan varsa meguiars sampuan tercıh etsınler zaten yıkama ıcın 2 kapak atmak gayet yeterli oluyor ürün köpürdüğü için gayet ekonomik.
Basınçlı su olmadan aracın üzerindeki çamur tabakasını nasıl çıkartıyor acaba eldiven vs kullananlar? Çamurlu,kirli aracı eldiveni takıp öylece siliyor musunuz? Hiç sanmıyorum...
Motorum varken, her pazar sabah üşenmeden kalkar gider ince ince yıkardım.
Arkadaşlarda araba var, yıkatmışlar arabayı olum bu ne dedim nerede yıkattınız ya öyle 2 su 1 sabun tuttular dedi..
Dedim, kendin neden yıkamıyorsun ne güzel uğraşırsın zaman geçe eder, ne cevap alim ;
Off ne uğralıcam ya.. Bu iş gerçekten hastalık, titizlik.. Kendi aracım vs olsa hiç üşenmeden yıkarım..
önce suyla girip tüm kiri camuru vs akıttıp ki nerdeyse tamamı gidiyor suyla sonra eldiven vs. girişmek lazım
Yararlı bilgiler teşekkür ederiz,Şahsen ben aracımı total wasx diye bir sistem var kurutmasıda var ona sokuyorum tertemiz yıkıyor kurutuyor sonra keyfi siliyorum
genelde petrollerin sakin olduğu anı yakalar önce tanzikli su sonra cilalı şampuanla yıkarım durulayıp ince bi cila işlevi ile bir hafta sıkıntısız geziyorum..bazen aceleye gelip köpük yaptığımda oluyordu ama bu saatten sonra varsın kirli kalsın..
Yaz tatili dönüşü arabanın özellikle sağ tarafı arka yolcu kapasına kadar zift lekesi olmuştu. Sürekli gittiğim oto yıkamacıya gittiğimde zift lekesi için boyatma önerdi. Üstüne, temizlik esnasında cam filmimi kavlatmış. O günden sonra zift gidericisinden hızlı cilasına, oto şampuanından torpido temizleyicisine kadar internetten aldım. Evin yanındaki benzinlikte basınçlı suyla kabasını aldıktan sonra işlemleri hallediyorum. Gittiğim oto yıkamacısındaki ne olduğu belirsiz kimyasaldan uzak kendi emeğimle iç-dış temizliğini yapıyorum.
beyler yeni bir yıkamaya gitmeye başladım çok düzgün dikkatli yıkıyorlar çok beğendim ama köpük sıkıyorlar sordugumda her köpüğün kötü şampuan olmadıgını söylediler kaliteli ürün kullanıyorlarmış neyse bu köpüğün kaliteli veya dandik oldugunu anlamanın bir yolu varmı ?
şampuana ne kadar kimyasal yaptıkları önemli kimse size gerçeği söylemez
Valla ben gece serin saatlerde, benzinliğe gidiyorum, önce bi su tutuyorum güzelce, sonra dalin ve sünger ikilisi ile güzelce köpüklüyorum, sonra tekrar veriyorum suyu, tertemiz çıkıyor, ama yeterli mi değil bence, keşke müstakil bir evim olsa da bahçesine tüm sistemi dizip, çizmeden incitmeden güzelce yıkasam. :)
Ben de petrollerde yıkıyordum önceden daha doğrusu sadece su tutup hemen evin garajına geçip orada elimle yıkıyordum, fakat şöyle de bir şey var petrollerdeki su gerçekten çok kireçli, gri beyaz arabada falan çok belli olmuyor fakat siyah arabada anında belli ediyor kendini. Artık petrollerde yıkamıyorum en fazla jant ve davlumbazlara su tutup bırakıyorum.
Sonax ph0 şampuan + meguiars eldiven - çift kova tekniği ile yıkıyorum aracı, sonrasında sonax sarı hızlı cila ile kuruluyorum, cam gibi oluyor. 1 saat falan tutuyor ama zevkli ve temiz oluyor.
Gerçi çift kovaya da sakıncalı diyenler var, neyi nasıl yapacağını şaşırır oldu insanlar.
Kirecsiz suyu nerde buluyorsunuz memlekette :)
Yılda 1-2 bakım yapıp kalan zamanda standart yıkamaya devam :)
Altayçeşme Total'de 2 TL şampuan, 2 TL durulama, sonrasına kurulama misss,
Evden şampuan, su kova götürüp kendimde yıkıyorum vaktim olursa, gölge de kurulama yeri vs de var...
Smart'ı yıkamak için 25 - 30 TL para vermenin lüzumu yok,
Haftada bir gidiyorum misss,
Altunizade totalde kendim yıkıyorum. Sadece suyunu kullanıyorum. Her yıkama sonrası koch chemie pw uygulaması yaptığım için kireç sorunu yaşamıyorum. Tek sorun çok kalabalık olması.
Köpüğü kaliteli mi bilmiyorum ama güvenmiyorum.
foam lance konusunda akrabamın bir yeri var ona gidiyorum. Tuzla Tüvtürk yanında sanayiide köpüş oto yıkama. hem uzun süre temiz kalıyor araç hem de parlaklık konusunda başarılı. Autoglym ürünlerini kullanıyorlar ama foam lance konusunda da onu kullanıyorlar mı bilmiyorum.
http://i.hizliresim.com/JDaQkj.jpg
Bu 1 haftalık yıkanmamış hali
Benim fikrim çok üzerinde durmadan piyasadan temin edebildikleri standart bir sabundur kullandıkları.
Ben meguiars sampuan kullaniyorum.
Aslinda en güzeli kaliteli sampuan+sünger+hortumla akan su. Bu sekilde yapinca boya korumaninda yağmur kaydiricinin da ömrü ciddi uzuyor. Tabi bunlari hem bulması hemde yapmasi mesele. Sunuda eklemek istiyorum arabayi uzun süre yikatmamak güneş yaniklarina davetiye demektir. Gümrükte duran arabalarin boyasi neden 2 sene olmadan bitiyor çünkü yikanmiyor.
Abi yarın arayayım gündüzden seni. Gidebileceğin yerleri tarif edeceğim. @orkuteren
herkese selamlar konu hort olacak ama merakımdan soruyorum :) dalin ile araç yıkasak sorun olur mu ? cilaya,boyaya vs.Bebeğe zarar vermeyen şey narindir diye düşündüm.
dalinle arac yikayabilirsin de temizlemez pek... icinde SLS de olmayani var, kopurmez..
En güzel araç prille yıkanıyor
:)
Biraz geri kafalılık gibi olacak ama,
Yıllardır bol suyla araba yıkarım, hiç çizikten dolayı araba boyattığım olmadı.
Jant lastik, tampon ve çıta altına x bir sabunlu su yaparım, sonra güzelce duru sular geçerim.
Cama, iç trime, kaportaya, bel altına ve jantlara ayrı bez kullanırım.
Ara dere kurular, siler ince yerlere fırça kullanırım.
Gerekli olduğunda makine ile g3 ince pasta ve ay da bir elle Belco cila yaparım 20 yıldır yeni bir malzeme ihtiyacı duymadım.
Bir çok uygulamayı ve ürünü denedikten sonra ama el alışkanlığı ama fiyat fayda dengesi ama tatminkarlıktan diyelim klasik uygulamamla aracımı koruğumu zannediyorum, en azından cebimi koruduğum kesin. :)
zaten güzünden sakınıyorsun, gözün havada kuş götü kollar olmuş nxt'lik, clay bar killik bir ihtiyacın mı var ortada?
şansa bu köpüğün boş bidonu önüme geldi yıkamacıda. Alıp direkt pH değerine baktım ve gözüm kanadı. 12.8 idi pH değeri. Boyayı nasıl yakacağını siz tahmin edin... Alın güzel bir kuzu postu sünger, kaliteli, marka bir şampuan temizleyin güzelce su ile fakat lütfen kuyu suyu olmasın...
edit: köpürmesi çok mühim bir mevzu değildir. 2 yıldır sahip olduğum aracı düzenli olarak arkadaşlarımla yıkarız onlar yıkamacıdaki şampuanı kullanırlar ben turtlewax cilalı şampuan kullanıyordum. Cilali şampuanın köpürmeme gibi bir huyu var. Her şampuanladığımda arkadaşlarım dalga geçerdi fakat yıkamanın sonunda en parlak araç benimki olurdu. Köpürme mevzusuna takılmayın pH değeri önemli her şeyden çok
Konuyu hortlattım. Bu yıkama sonrası yan aynaların altından akan su çok iz yapıyor aracımda. Yıkamacımdan memnunum ama ne yaparsa yapsın akıyor o su. Ve çok iz bırakıyor. Suyun kalitesiz olması neden olur mu ?
ve çoğu yerde kostik kullanılıyor. Ya kendimiz yıkayacağız yada cilalı şampuan ile yıkandığından sağlam malzeme kullanıldan emin olduğumuz yere götüreceğiz :)