Polish Rapido (veya benim değimimle Polish Hamido ), Arexons'un profesyonel serisinde yer alan bir ürün. Zaman zaman forumdan ve bauhaus'dan abi bu ürünü denedin mi diye soru yağmuruna tutuluyordum, reyondaki yer seçimindenmidir nedir bende her seferinde bu ürünü es geçiyordum nihayet kendisi ile birbirimize kavuştuk ve cila yüzü görmemiş 2011 model Hyundai İ20 üzerinde deneme fırsatını buldum.

Amatör seride satılan hızlı ciladan daha farklı bir içeriğe sahip olduğundan ve haliyle daha uzun süre koruma sağlayacağından bahsediyorlar. Zaten kokusu ve dokusu da birbirlerinden oldukça farklı, amatör serideki ürün biraz daha sulu bir ürün pro serideki hızlı cila biraz daha yoğun bir ürün ve burnuma hiç carnauba kokusu da gelmedi.

Polish Rapido'da ıslak ve kuru yüzeye sık, sil, parlat şeklinde uygulanabiliyor. Ben bazı panellerde 2-3dk bekleyip öyle sildim. Uygulamayı da videodan göreceğiniz üzere Arexons'un Wizzy adlı bezleri ile yaptım. Aynı şekilde, silme ve parlatma işlemlerini de wizzy marka bezler ile yaptım. Bezler ambalajındaki gibi değil, çok yumuşak, çok ince katmanlı ve bol gözenekli. Bu çok amaçlı bezleri motor temizliğinde de kullanmayı düşünüyorum. (bıktım artık mf bez yıkamaktan, biraz kullan at tarzı ürünlere musallat olmayı düşünüyorum, wizzy'de bunlardan biri)

Bu cilayı 1-2 otomobil yüzeyinde de kullanacağım ve ne kadar süre koruma sağladığını gözlemleyeceğim. Umarım 1 aydan fazla süre koruma sağlarda hakkını verir.

Şimdilik, öncesi, sonrası ve uygulama aşamasını gösteren bir video hazırladım. Su iticilik beklentimin üzerinde oldu diyebilirim en azından geride bıraktığı görüntü amatör versiyondan daha iyi gözüküyor.

https://www.youtube.com/watch?v=JUnI8wqV0AQ