boya koruma olarak meguıars'ta onerebıleceğınız urun var mı..?
Printable View
İlla Meguiar's olsun derseniz, Bulabilir misiniz bilmiyorum ama Meguiar's Ultimate Paste Wax öneririm..
Ama Meguiar's olması önemli değil derseniz AutoGLYM High Definition Wax'ı öneririm. Şu ana kadar kullandığım en başarılı wax ürünü..
Bunun dışında zaten artık bu tarz ürünler yavaş yavaş geçerliliklerini yitirmeye başladılar. Nano teknolojik koruma ürünleri çok ciddi derecede ileride bu tarz korumalardan..
En iyi katı wax ile bir kaç içinde ömrünü dolduruyor.
ben "en iyi boya koruma meguıars M21" demedm zatn :) "meguıars'ın en ıyı boya koruması M21" dedm.. :)
dedığınız urunu araştırdım tr'de satışı yok, dığer boya korumalardan farklı kılan ozellıklerı; guneş altında bıle uygulanıp sılınebılmesı, plastık aksamlarda beyaz leke bırakmaması..
nano teknolojı olmayan bı urun 2 ay ıçınde tamamen bıtmış oluo ama sureklı temızlenıp koruma altına alınırsa sorun olmaz tabı..
nano teknolojı urunlerı gram olarak satılıo :) ve ufacık şışeler herkese çok pahallı gelıo :) performansı 10 uzerınden 10, çoğu kışı fıyatından dolayı yanaşmıo ama ılerleyen donemlerde herkes nano teknolojı urunlerı kullanmaya başlayacak..
5 sefer yapacağın uygulamayı 1 seferde nano ıle bıtırıosn, fıyatı dığer urunlerle aynıya gelıo harcanan zmn 1/10.. :)
asıl konumuza gelecek olursak, kımseyle polemık yapma cabasında deılm, hepımız bı platform altında bılgılerımızı paylaşıyoruz, bazen benm yanlışım olur bazen başkasının, kımse dort dortluk deıl, onemlı olan kalp kırmadan bırbırımızı tatlı dılle uyarmak..
Benim derdim de polemik değil tabiki. Hatalı gördüğüm bir bilgiyi düzeltmek istedim.
Ben en iyi koruma M21 dediniz demedim zaten ama Meguiar's ın en iyi koruma ürünü de M21 değil dedim. Yıllardır elimden onlarca koruma ürünü geçti o yüzden bu konuda bu kadar rahat konuşabiliyorum.
M21 orta seviye bile diyemeyeceğim bir ürün. Dayanıklılık ve kalıcılık konusunda çok zayıf. Ultimate Paste Wax nispeten daha dayanıklı ve kalıcı.
Ayrıca Meguiar's ın pek yaygın olmayan Nano Teknolojik koruma ürünüde var. Ürünün adı, M188 Deep Crystal Coating. Kristal yüzey kaplama. Ürünün TÜrkiye satış fiyatı en son 700TL gibi bişeydi. Uygulama içinde 1400TL istiyorlardı. Şu anki durumu bilmiyorum.. Yani Meguiar's ın en iyi koruması kesinlikle M21 değil. Çoğu iyi ürünleri Türkiye pazarında yok malesef..
http://absolutegloss.files.wordpress...9490743422.jpg
Nano Teknoloji ile üretilen ürünler konusunda haklısın, ilk alım maliyeti yüksek, işçilikleri zor ama zaman ve uzun dönem dayanıklılıkları sayesinde daha mantıklılar. Önümüzdeki yıllarda standart ürünler sadece amatör kullanıcılara hitap edeceklerdir diye düşünüyorum. Tüm dünya Nano Teknolojik ürünlere doğru kayıyor. Önceki senelere göre fiyatlar çok daha uygun hale geldi.
Merhaba,
Simdi bahsettiginiz sey M21, temizle, wax at , quick detailer gec vs. Hepsini bir ekleyelim ust uste hem para hem zaman olarak. O zaman nano urunlerle arasinda pek bir fark kalmiyor.
Eh birde su var, M21 i devamli korumaya calisiyorsunuz. Peki bunca koruma atiyorsunuz, alttaki M21 mi duruyor yoksa sizin ustune attiginiz bakim urunleri mi ? Bunu da bir sorgulamak lazim.
Nano urunler gram gram satiliyor demissiniz, dogrudur. Fakat nano urunlerde soyle bir durum var; dun bir koruma attik 3 kat, siseyi iki kere yere dusurduk ve baya akti. Buna ragmen hala min. 1 kat daha atabilecek urun kaldi. Yani 30ml bir siseyle cok rahat 2 arac yapilabilir :) Sonra zirt pirt wax vs derdiniz kalmiyor ph2-11 arasinda dayanimi olan bir urun kullandik, cok abuk bir yikamaciniz yoksa kolay kolay etkilenmez ama bizde gozlemleyecegiz ilk defa kullandik.
Bunlari da bir kenara birakalim, 50 uygulamalik washcoat a 115tl diyoruz kargo dahil kdv dahil. 1 uygulama 1 ay yada 4 yikama gidiyor, camlarda ve trimlerde de etki ediyor. 500ml NXT sivi 57tl, 311 gr kati wax 118tl. E simdi washcoat 1000ml, 1lt NXY 114tl. Fakat insanlar hala NXT aliyor :) 1 sise silikon vereyim size asagi yukari ayni seydir.
Yazdiklarim yanlis anlasilmasin, Nanolex alin baska birsey almayin demiyorum fakat piyasada Meg den cok daha kaliteli urunler var asagi yukari ayni fiyatlara. Meg diye kitlenip kalirsaniz gercekten hem maddi hemde zaman olarak cok sey kaybedersiniz. Her markanin her urunu cok iyi degildir bunu unutmayin. Her markanin spesyal urunleri vardir ;)
onurcan ben faruk lann nıe atarlandın bu kdr ahahha.. :D
sen "nanolu urun alın" desende demesende 1-2 seneye kalmaz herkes senı bulacak.. :)
her markanın kendıne aıt guzel urunlerı var bunda hemfıkırız, ılla meguıars demıorm nxt, lıquıd wax vb. bunlar yavaş yavaş bıtıo..