Bunlar hep amerikanin oyunu :D
Printable View
adam işten anlıyor da fotoğraf makinesi yerine çamaşır makinesi kullanıyor :)
Cosmic te fiyat bakimindan cok farkli degil.cogunun sertligi ayni seviyelerde 5 sene 10 sene dayaniyor denilenler var ama bn inanmiyorum bi ürün o kadar dayanmasi cok cok zor .en azindan dayansa bile 2 sene sonra cizik almak gerekicek duruma gelebilir o yuzden p.angel bana daha mantikli geliyor.
Polishangel garip bir malzeme, dunyada ornekleri var fakat biz ilk defa boyle bir urun test ettik. O yuzden simdilik yorum yapmak cok zor, hatta polishangel icin baska bir arac yapmak lazim. Neden dersen, pastadan sonra uzerine Invincible yani Primer atiliyor, bu noktada benimki kadar yumusak boyada bazi polisaj hatalarini kapatiyor ve uzerine Cosmic i atarken IPA vb urunlerle silmemeniz lazim direk uygulayin dediler. Tamam bu sekilde uyguladik ama bir miktar polisaj hatasi ile cizikler geri geldi ( Pek hata demeyelim gerci, sikinti diyebiliriz daha cok ).
Bu tarz bir boyada isinizi kontrol edemezseniz sonuc mumkun degil iyi olmaz. Yani konsantrasyonu kaybediyorsunuz iyi is cikarttiginizi dusundugunuzde ve en ufacik sasma iyi sonuc vermiyor.
3 urun kullanildi ucununde farkli avantajlari ve dezavantajlari var. Polishangel su an dayaniklilik konusunda beni dusunduruyor..
Bnimde hosuma giden noktasi primeri. Boya olsun yada ne bileyim kaplama yapilmak istensin yuzey hazirlamadan sonrq son katin tutunmasi icin primer destekli urunler kullaniliyor genelde. P.a primerli yapisi olmasi guzel birsey tipki aquart premium gibi .gyeonda bi nevi primerli urun birden cok katman ama tabi sonuc olarak bu urunden beklenen parlaklik ve koruma . Cogu nano firmasi 5.6 mikron kalinlik olusturur demesine ragmen p.a da 10-15 mikron deniliyor. Bu cok ciddi bi kalinlik .baya bir arastirm yaptim ama kimse elle tutulur gozle gorunur bi paylasimda bulunmamis. P.a icin bi arac daha yapmak gerek demissin bnde bi arac var su siralar bu konuda paslasabiliriz
10-15 yada 5-6 mikronlar cok utopik geliyor bana. Bu kadar mikron artisi gozlendigi soyleniyor fakat ben su ana kadar bir kisinin bile oncesi ve sonrasi ile mikron olcumu yapip paylastigini goremedim. DW de dahil kimse boyle bir paylasim yapmadi.
Kaldiki zaten boyle bir olcumu yapabilmekte ciddi zor, cok iyi bir boya olcum aletine sahip olmaniz ve milimetrik ayni yerden olcmeniz lazimki cok sansli olmak lazim :D
Primere gelecek olursak, Primer icin iki farkli unsur var biri pazarlama stratejisi mi? Bosa urun satiyorlar bize deniyor, digeri ise ise yarayip ne yaptigini merak ediyorum kimyasal anlamda. Cunki primer i bize satan firmalar hep daha iyi kimyasal bag kurmasini sagladigini soyluyor. MSDS lerden kimyasal icerigine baktigim zamanda boyle bir bag kurmayi saglayacak madde goremiyorum. Labaratuar ortami olmadan ne onlarin dediklerini, ne kendi dusunduklerimi kanitlayamayacagim fikrine kapildim son zamanlarda :D
10-15 mikron olması için hesaplamadım ama 10 kat falan uygulanması lazım ki çoğu ürün için en fazla 3 kat uygulayın denilir.
Nerdeyse tum nano urunlerin icerigi birbiriyle ayni component oranlari farkli.misal boyada astar in onemli oldugunu biliriz cogu zaman ama eksik biliriz. Mesela duz yuzeye direk boya atmak astarli kullanmaktan zaman zaman daha iyi olur nedeni ise astar primer denen davanin boyayi yuzeyde.tutmaya yarayan bi kkmyasal olmasi. Alt yuzeyde meydana gelicek deformasyona engel olamayan primerin bana kalsada hicbir amnlami olamaz. kisacasi saglam bi test lazim.
Kimyasal turlerine gore degisir icindekiler. Kiminde IPA bulunur, kiminde su bulunur, kiminde carrying oil ler bulunur vs. Mesela Gyeon icin ornek vermek gerekirse Mohs la Prime arasinda ciddi farklar var. Bazi firmalarin sadece oran degisikligi yaptigi da dogrudur ama zaten o oranlar bu isin en onemli noktasi.
Polishangel in MSDS inin diger nano urunlerle cok fazla alakasi yok. Carnauba da mevcut cunki icinde. Benimde kafami karistiran sey bu, Japon lar bu tarz urunler yapiyor fakat karsilastirabilecegim bir urun olmadi. Eh birde su iticilik sheeting e donunce suphelerim cikti. Bakalim :)
Japon'larda ürünler biraz daha çeşitli;
Kimisi hydrophilic, kimisi hydrophobic, onlarda kendi aralarında dallanıyor, bazıları ıslak gövdeye uygulanması gerekiyor bazısı sadece kuru yüzeye uygulanabiliyor.
Ama şunu bilir şunu söylerim, (kullandığım için yani tecrübem olduğundan) Japonların ürünleri çok farklı, herifler bu konuda ciddi ciddi uğraşıyorlar.
Ve gerçektende sert bir tabaka oluşuyor, uyguladığım bezi 15dk'da açabilmiştim ama hiç ilk günkü kıvamına gelememişti, çiçek gibi toplu şekilde kalmıştı.
Japonlarmi sadece uzak dogu genelimi yoksa.korelisi cinliside si02 takiliyo
SiO2 zaten quartz bazli urunlerin hammaddesi, quartz bazli denip baska birsey kullanamazlar. Fakat Polysilazane mi thrimethylated SiO2 mi vs bir suru kombinasyon var ;) SiO2 %5 civarinda Nanolex Professional da da var ama ozellik olarak diger SiO2 bazli urunlerle geri kalan iceriginin alakasi yok Nanolex Ultra mesela ethanolic solusyondur. Yani bir kimyaci degilim ama algiladiklarim bunlar :)
yaw sonucta hepsinin temelinde silikon silisyum var.bunu adam oksijenle yada hidrojenle tepkimeye sokuyor ne bileyim başka bi malzemeyle fln filan sonucta hepsi birbirinin laciverti gibi görünsede içeriğindeki %5 asıl rolleri oynuyor.
bi yanda almanlar bi yanda japonlar :D
Ulan ne dıonuz ya kendı aranızda doktorlar gıbı konusuyorsunuz. :)
benim el yazımda bozuk zaten :D
atom fiziğine de profesörlüğü de lanet olsun :D