bu ürün nedir arkadaşlar? aracımdaki problem aynen bunun gibi vernik hasarı, adam bu ürünle çözüyor...
Printable View
bu ürün nedir arkadaşlar? aracımdaki problem aynen bunun gibi vernik hasarı, adam bu ürünle çözüyor...
Vernik akıntısı için illaki o ürüne gerek yok, normal macun da kullanıla bilir.Videodaki üründe macundur, kabının üstünde yazıyor zaten 10-15 dolar gibi bir fiyatı var ebayda.
Öncelikle macun çekmesinin sebebi, zımpara yaparken boyaya kadar inmemek, macun çekmeseydi takoz kullansa bile akan kısmı zımpara yaparken akmayan kısımda haliyle zımpara yapacaktı ve boyaya kadar inecekti.Macun çekerek akan verniğin etrafının seviyesini eşitledi, zımpara yaparak verniğin sadece akan kısmını aldı sonrasında bütün macunu cıkarttı.
Yalnız bu profesyonel bir uygulama, macunu fazla çekersiniz sonra o macunun zımparası için 30 dakika uğraşırsınız veya macun ince olur vernik akıntısını tam alamazsınız oto boya çok sıkıntılı bir meslek.
teşekkürler şimdi anladım zaten bendeki akıntı değil, garaja girebilsem fotoğrafını çekeceğim...
Benim garajm olsa hiç düşünmeden kendim boyardm :) Elimde yatkn bu tür işlere daha önce 20 takım kadar jant boyadıım ama yer yok o yüzden arabayı boyayamıyorum :)
İstediğiniz rengi sprey tüpe bastırıp gayet güzel boyayabilirsiniz. hele boya opaksa 10 numara iş yapmanız mümkün.
ilk jant boyayarak başladım. Daha sonra corsalarımın tamponlarını boyamaya başlamıştım. Baktım herşey süper gidiyor birde lokal boya deneyeyim dedim. :)
Gri corsamın kaputunun ucuna taş gelmişti. sadece oraya macun işlemi yapıp lokal boyamıştım. ilk kaporta işçiliğimdi renk iyi tutmamıştı. birde geçiş için maskeleme yapmıştım fark çok belli olmuştu..
sonra opak beyaz corsamın arka çamurluğunu kendim boyadım garajda. Yüzey hazırlaması biraz zor oluyor. Opak olduğu için istediğin kadar boyayı taşırabiliyorsun nasılsa üzerine zımpara pasta yapınca belli olmuyor. 30-30 gibi bir lokal boyada sadece 2-3 yerde slikonlaşma olmuştu parfüm varken boyayı attığım için. onuda rotus zımpara pastayla çozmuştum:)
Daha sonra yine sprey astar boya vernikle passat tamponuna lokal boya yaptım. fakat tampon olduğu için daha sonra zımpara çiziklerini pastayla almak çook zahmetli oldu. bir daha uğraşmam mesela. komple boyamak çok daha kolay :)
Finali garaja gelen yine opak siyah bir rent a car accentin ön sıfır tamponunu üzerineki arka tamponu vearka sol çamurluktaki eziği çekiçle düzelttip macunladıktan sonra 50lt komp. ve üstten hazneli tabancayla yaptım ki kendimden beklediğimin üzerine bir sonuç çıktı.
Yarın harddiske bakıp bulduğum fotoğrafları atıcam..
Kimse şevkinizi kırmasın kaybeticek 2 şey para ve zaman. Kazandığınız tecrube ikisinede değer :)
http://i42.tinypic.com/x2sd49.jpg
burda benim ustanın aracı gocuk vardı duzelttim astar cektım ve boyadım
http://i40.tinypic.com/20fu938.jpg
burdada dıyer ustanın aracı o duzelttırmıştı kaportacıdan ben sadece astar atıp boya yaptım 2 sınıde aynı gun yaptım .birıne 300 tl istemiş kaportacı dıyerınede 400 istemişler .2 aracta satıldı gitti
bunları nıye paylaşrın dıye soracak olursan bence sen bıraz cekındıgın ıcın başlamıyosun bu işe sana cesaret olsun dıye paylaşmak ıstedım ufak bı tıyo yaptıkca tecrube kazanıyosun bıraz dıkkat ve tıtız davranırsan cogu ustadan guzel yaparsın .
sana tavsıyem paylaştıgın vıdyodakı boyasız pastayla bı dene olmazsa boya yaparsın .
Boya sabır isteyen bir iş abı öncelik ile onu belirteyim
ben arabamın lip ayna cıta hatta jantlarını dahı kendım boyadım
ılk basta temız bır ortam gerekıyor
ve boyanacak kısımı ıyıce temızleyıp macun zımparaya baslıyorsun
zımpara kesınlıkle cok onemlı
eger zemın duzgun olmaz ıse boya atılınca alttan zımpara ızlerı gozukur ve hıc hos olmaz
Bılal ustanın boyadıgı gıbı dısarıda boyarsan
boya pıslıklerı olur ve kesınlıkle rezıl etmıs olursun parçayı
Bu spreyle yapilan uygulamayi acikcasi senin arabanda bu kadar emekten sonra dusunemiyorum bulent abi.
Aman diyim :)
abı ankaraya bızım proje ıcın geldıgımde gelıp boyayım olmadı :D hallederız yanı :)
http://img571.imageshack.us/img571/4906/hbbn.jpg
garaj bu şekilde, dışarıda boyamam, ısıtma da var gerekirse UFO falan da yakarım, temizlik konusunda da sıkıntı olmaz...
ufak bi kompresor boya tabancası ısını gorur abı senın bu garajda
o garajda boya yaparsanız heryer boya olur 1. ikincisi ise kapıyı acmanız gerekır boya tozu dışarı cıksın diye. kapıyıda açarsanız içeriye toz girebilir. kısacası içerden havayı çekicek dışarı üflicek bişey lazım oraya. artı olarak olduki boya yaptınız arabanızın boyanıcak yeri hariç heryerini kaplayın. aman ne olucak sanki demeyin.
Ruudvan duygularima tercuman olmussun. Aynen benimde dusuncelerim bunlardir.
http://img9.imageshack.us/img9/3410/7j4v.jpg
hah buldum, yani çok küçük değil bence :)
Abi iceride havalandirma sistemi olmadan orada ne yazikki boya ugulamasi yapilamaz. Ve bir baska etkende sicaklik. Ufo ile olmasi cok cok zor. Hem uygulama sicakligi coknonemli, hemde kuruma.
tıbbi malzeme satan yerlerden temin edebileceğiniz INFRA RED lambaları kullanabilirsiniz. Mesafeye göre şiddetinide ayarlarsınız. Ciddi güzel sonuclar elde edilebiliyor ufak parçalar için.. Böylece fan mekanizmasının yarattığı hava akımından parça üzerine yapışabilecek toz ihtimalinide minimuma indirmiş olursunuz.
http://img.diytrade.com/cdimg/119215...heat_lamps.jpg
edit : ben plastik parçalar için ortalama 1 er saat süre ile yaklaşık 70-80 santimden cok güzel sonuclar almıştım fırınlama adına :)
edit 2: ben hastane aracılığı ile fizik tedaviye lambaları satan adamdan almıştım.. belki farklı mağazalarda felanda bulunabilir :) 20 lira gibi bir fiyatı vardı sanırım o civardaydı.
amk sanki fabrikada Ferrari boyuyonuz :D
olum hepiniz sanayici adamsınız nan herifler sokakta araba boyuyo amk :D
hacı abi ortam güzel boyayı atmaktan daha önemlisi zemini hazırlamaktır zemini adam gibi hazırlarsan burada rahat boyarsın en fazla boyadan sonra portakal vs kalır onuda zımpara vs ile alırsın yani
Bülent bey biraz daha sabır o zaman sağlık önemli. Bence burda dikkat edeceğin konu ayağının tam açılması için gerekli olan fizik tedaviye gerekli önemi vermek bıkıpta tamam bu kadar yeter açıldı artık dersen orda kalır daha fazla açılmaz ilerde hareketlerin kısıtlı kalabilir allah korusun.
Boya konusunda anlattıkların kafamı karıştırdı bence çekebildiğin kadar yakın ve net bir fotoğraf çek yolla belkide boyamadan işi halledebiliriz..
Biliyorsun araba boyası katmanlardan oluşur Saç+ Astar+ Macun+ Astar+ Renk boyası+ Vernik. Eğer saca kadar inmemişse sadece vernik hatası ise boyamadan düzeltilebilir bunun bir çok yöntem var.
Bülent hiç uğraşma git boyat, elbiselerin yıkanırken parfümlü deterjan bile kullanıldıysa silikonlaşma olur boya yüzeyinde :) Senin araban bir de parlak siyah en ufak hatayı belli eder, macera aranacak bir renk ve araba kombinasyonu yok sende. Ha altında olsa 90 model favorit bastırırsın sprey kutuya pıs pıs boyarsın paşalar gibi :)
Ama önceklikle detailing işi yapan arkadaşlardan yardım alsan belki boyanmadan çözülür bu iş.
Boya olayında silicon free olayı çok önemli.Bir de araç siyah,hata belli eder.Ama Bülent abi de kafaya koyduysa o çamurluğu o garajda boyarr :D
bu lamba ısıtıyor abi, pek aydınlatmaz. tek amacı ısıtmak. tozsuz ortam sağlaması için özel birşeyi yok tabi :) ama fön makinesi yada ısı tabancası tarzı şeyler bir miktar hava üflediği için, hani olurya sağdan soldan çekip malzemenin üzerine üfleyebilir düşüncesiyle, hava akımı olmadan fırınlama alternatifi olarak söylemiştim.
http://img89.imageshack.us/img89/3646/43o2.jpg
http://img43.imageshack.us/img43/3030/4fq5.jpg
http://img189.imageshack.us/img189/3461/x93c.jpg
nihayet değneklerle garaja girebildim gizli gizli :D arka çamurlukta benzin deposunun orda akıntı olan yer çok da kötü durmuyor, ancak orayı düzeltmeye çalışan arkadaş verniği biraz aldı gördüğünüz gibi, rötuşla kurtarabilir miyiz? araç siyah sonuçta, parçayı boyamadan ne gibi alternatif uygulamalar yapabiliriz?
Rötuş yapılsa, bağıra bağıra ben oradayım der. :)
Benim görüşüm problem sadece vernikte
Yapılcak işlem:
Araba komple ince yumuşak naylon ile maskelenicek, vernik atılıcak bölge tek parça 2.000 su zımparası ve sabunlu su ile ıslak bir şekilde komple matlaştırılıcak bu arada vernik akıntısı gibi bozukluklar 1500 su zımparası ile düzeltilicek yüzey silinip kurutulucak 250gr vernik harter tiner karışımı hazırlanıcak yüzey silikon temizleme bezi ile temizlenicek kurutulucak vernik ince ıslak görüntülü 3 kat atılıcak kurutmaya bırakılıcak ertesi gün maskeleme çıkarılıp araba komple pasta cila yapılacak kullanıma hazır hale gelicek..
Dikkat!! Bence Boya yapmaya gerek yok..
Metin hocam komple derken, komple çamurluk değil mi? peki zımpara yapıldıktan sonra boyayı nasıl kontrol edeceğiz sıkıntı var mı diye? bir de boya atmak mı zordur vernik mi?
Boya atmak daha tehlikeli renk değişimi olur renk ayırır renk tutmaz bir çok tehlikesi var ve bence burda gereksiz..
Arabanın tamamı ince naylon ile kaplanıcak vernik atılıcak bölge arka fardan başlayıp arka kapıya kadar etekten başlayıp bagaj ve tavan ayırımına kadar olan bölge açık bırakılıcak şekilde kenarlarından bantlanıcak ve komple vernik atılcakki belli olmasın.
Metin hocam o para büyüklüğündeki iz, zımparadan sonra oldu (vallahi ben yapmadım :) ) ama elimi sürünce orda bir iz bir girinti çıkıntı farkedilmiyor, sanki bir şey boyayla verniğin arasına girmiş gibi... zımparalayınca tamamen boya tabakasına indiğimizde orası siyah mı çıkacak?
http://i41.tinypic.com/vwr9z6.jpg
Yukarda kırmızı ile ayırdığım bölge işlem yapacağımız bölge tamamen 2.000 su zımparası sabunlu su ile matlaştırılıcak.. Dikkat boyaya kadar inmeye gerek yoktur !! Boyaya indiğiniz anda bir anda farkında olmadan astarada inersiniz işte o zaman boyamak zorunda kalırsınız. Boya ince bir tabakadır üstündeki vernik kalın ve koruyucu olandır,