Yıllardır özendiğim detailing mevzusuna ilk adımı atmış bulunuyorumHayatımda ilk defa makina kullandım alışması hiç kolay olmadı. Her anlamda çok amatör bir işlem olsada inanılmaz keyif aldım
Orhan sağolsun arabasını bana kurban etti ama sonuçlar ikimizide memnun ettimekan ve ekipman konusunda bize destek veren Furkan (k0213) kardeşimize buradan tekrar teşekkürler. Özellikle bana makinanın nasıl kullanılacağı konusunda sabırla ders verdi. Orhanın arabasında tecavüz ettiğim kısımları benden sonra düzeltmek zorunda kaldı
Telefonla teknik desteğini veren Hakanada ayrıca teşekkürler![]()
Malzemeler
Compound
Kil
Bilt Hamber Auto Balm
Meguiars Nxt
Orhanın kaportası zımparadan farksız bir hal almıştı. Arabada boya yok lakin şimdiye kadar hiç uygulama yapılmamış. Fotoğraflardan pek anlamak mümkün değil aslında canlısını görmek lazım
Bu işte pastanın ne kadar büyük fark yarattığını bugün net anladım. Sadece pasta ile sonuçlar
Orhan vs Makina
Pasta sonrası 207
207'de hare olan yerlerde Auto Balm, düzgün bölümlerde Nxt geçtim ve sonuçlar bu şekilde
207'den sonra Tanker'i yapmaya çalışmak büyük hata olduanladımki bir günde sadece 1 araba yapılmalı
Furkan sağolsun çok destek verdi çünkü benim kollar artık iptal olmuştu.
Bende zımpara etkisi yoktu ama boya artık boyalıktan çıkmıştı
Su testi
Ve Bilt Hamber şovuBende de aynı şekilde hare ve kılcal çizikli kısımlarda Auto balm kullandım diğer bölümler Nxt. Auto balm harika birşey fakat silerken inanılmaz zormuş.
Boyalıktan çıkmıştı cümlesinin altındaki fotoğraf ile aynı bölümün farkı
![]()