Merhabalar..
Bu seferki konuğumuz İstanbul'dan.2013 model Karamel Kahve Rengi Volkswagen Beetle.. Aracın sahibi Beetle'ı için en iyi korumayı istediğinden, 7H sertlik derecesi ile 3-5 yıl civarı koruma ömrüne sahip olan Japon menşeili Crystal Consepts Ccoat Premier ürününü uyguladım.
Aracın sahibi oldukça hassas ve ilgili bir beyefendiydi. Saat üzerinde 30000km'de olmasına rağmen oldukça dikkatli şekilde bakmış aracına ve boyası oldukça iyi durumdaydı. Yalnızca kaput ve sol ön çamurlukta verniği oldukça derinlemesine etkilemiş bir kaç çizik vardı.
Aracı teslim aldıktan sonra araç pek kirli olmadığından basınçlı su ile aracın üzerindeki tozu temizledikten sonra detay fırçası ve Sensei APC ile trimleri, dış plastik detayları ve jant/lastik yüzeylerindeki kirleri temizledik. Daha sonra da davlumbaz içlerini Adam's davlumbaz fırçası ve Meguiar's Super degreaser kullanarak temizledim.
Jant yüzeylerinin ardından, Meguiar's Ultra Safe Jant Fırçası ile jantların iç kısımlarını da temizledim.
Ardından boyayı ve jantları üzerine yapışmış olan metal tozlarından arındırmak için Crystal Consepts Iron Cut kullandım.
5dk sonra boya üzerideki metal tozları tamamen akıp gitti.
Arındırma işlemlerinin ardından, Würth BMF Temizleyici kullanarak tüm aracı yıkadım.
Yıkama ve durulama işlemlerinden sonra Chemical Guys Wooly Mammoth ile aracı kurulayıp uygulama bölümüne aldım.
Boya üzerindeki çeşitli kusurlar..
Kaput ve çamurluk üzerinde bulunan derin çizikleri, 2000 grit zımpara ile ile zımparalayıp keskin köşelerini yumuşattıktan sonra, vernik ile rötuş yapıp kurumalarını bekledim.
Vernikler tam olarak kuruduktan sonra yine 2000 ve 3000 grit zımparalar kullanarak tamamen düzleştirdim.
Scholl S3 ve Cutting ped ile 2 geçişin ardından çiziklerden geriye bunlar kaldı.
![]()