Eşime sıfır bi araç aldım bugün, arabayı üstün körü temizlemişler ama inceleyince boyada mum kalıntıları var.. Güzel bi koruma yapmayı düşünüyorum? Basit uygulanacak şekilde hangi ürünleri tavsiye edersiniz?
Cevaplar için teşekkürler..
Eşime sıfır bi araç aldım bugün, arabayı üstün körü temizlemişler ama inceleyince boyada mum kalıntıları var.. Güzel bi koruma yapmayı düşünüyorum? Basit uygulanacak şekilde hangi ürünleri tavsiye edersiniz?
Cevaplar için teşekkürler..
Tango-1 never dies.
aslında aracı temızlemeden once nasıl temızlenır desen daha guzel olurdu.
mum ıcın remover lar mevcut kullanabılırsın.
ipayla silebilirsin daha dogrusu once mumun ne sertlıkte oldugunu gormek lazım sonrasında en zararsız temızleme metodu secmek lazım . kilde cıkartabılır.
benimde aklıma ilk kil ve ipa geldi dls 150 tarzı şampuanlar belki çıkartabilir hatırladığım kadarıyla wax ı baya zedeliyordu
99' 206 XS Black [Sold]
06' 1.5 DCi Clio III Grey [Sold]
yanlıs anladın benı. mum uzerındeyken bayı mudahale etmeden sorsaydın demek ıstemıstım.
remover olarak dedıgım gıbı sertlıgıne gore kil olur ipa olur bazen temızleyici ozellıkte wax ta olur .
aslında m66 alıp bastan bı komple arabaya yedırsen cıkmayan yerlere ufak ufak kil ile mudahale etsen ardındanda arabaya gore wax onerısınde bulunsak .
34 İstanbul anladım fakat 01 neresi ?
Ataşehire yakınsan veya geçersen sana gerekli temizleyiciyi hediye edebilirim..
Hayırlı olsun, ipa yetersiz kalabilir, kil veya çok düşük aşındırıcı ile çıkarabilirsin.![]()
Arabalar ilk geldiğinde bayiler bu mumu nasıl temizliyo özel bişey var mı yoksa mazot gibi bişeyle mi yıkanıyor arabalar ben seneler önce bi clio aldığımda mazot ile yıkamışlardı ama bmw mercedes gibi markalardada böylemidir bu iş![]()
Emin olun mazot yok, ama olası durumlarda tiner bile kullanılıyor.
Mart sonu gibi sipariş ettiğim aracım gelicek hiç temizlenmeden teslim alıcam ben bu arabayı ondan soruyorum açıkcası![]()
Genel olarak yazıyorum. Temizleyici Kil, Tiner, İPA, Pasta vb ürünlere gerek yok sadece Mum Temizleyici ile yıkamak yeterli.. Fazlası yüzeyi aşındırır..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)