Zımparasız çıkmaz yine de yün keçe scholl s3 tarzı bir aşındırıcı ile bir deneyin.
Printable View
tamam deneyip sonucu paylaşacağım. teşekkür ederim.
ben bu tip hatalarda genelde zımpara yerine ıslak bez üzerine bir miktar selülozik tiner dökerek sorunu hallediyorum. Hem zımpara yapmak zorunda kalmıyorum hem de çok daha basit şekilde bütün katmanı boya üzerinden uzaklaştırmadan temizlemiş oluyorum. Dediğim gibi direk bez üzerine tiner değil ıslatılıp hafifçe sıkılmış bez üzerine çok az miktarda sel. tiner döküp siliyorum. Hiç bir iz ve fazlalık kalmıyor.
9H sertliğindeki seramik i çıkarıyor.
Tiner mantıklı ve pratik bencede
nasiol tinerle çıkmıyor alper abi. ıslak beze değil direk pamuğa tiner döküp denedik :)
Üzerindeki seramik lekelerini ve fazlalıkları alır diyorum. Zaten komple götürmek gibi bir derdimiz yok. Komple götürmek istiyorsan o zaman direk tiner kullanın. Tiner solvent çözücüdür. Bütün kimyasalları parçalar. Çıkarmama gibi bir olay söz konusu olmaz. 9H sertliğindeki seramik yani silisyum u çözüyorsa sulu bez üzerinde kullandığında; kendi başına kullandığında her türlü çözer. Selülozik tiner yerine sentetik tiner kullanıyorsan o zaman çözemezsin. Nasoil de bir tür silisyum. Yani cam ana maddesi. Silisyumu da çözen şeylerden biri Sel. tinerdir.
nasiolun sahibi solventlerle cozemezsiniz demisti, bir asit adi soylemisti o da cok tehlikeli.
tineri deneyin tabi insallah cikar
Alper abi yazdıklarını ben de biliyorum ama bu aracı ben yaptım ve kalıntılar tinerle çıkmadı :)
Nasiol seramik degil zaten zaten .Burda belirteyim uygulama esnasinda su damlasi,alindan düşen terde iz yapar .
nasiol vaad ettiği süre zarfında en iyi koruma sağlayan ürünlerden bi tanesi. kuş pisliği bile boyayı yakamıyor. uygulaması elbette zor hatta çok zor. belki 30 tane araba yaptım zr53 ile hala zorluyor beni. ilk defa yapan birisi için inanılmaz zor bi hale gelebilir bu işlem. bu tarz sert uygulamalar için işi bilen birisine yaptırmak şart. evin önünde cila sürmeye benzemiyor çünkü bu iş.
ben de son olarak zımpara yaptırmaya karar verdim ama kendim yapamam... Ankarada zımpara için önerebileceğiniz bir yer var mı?
bu arada kalıntıları değil bütün katmanı boya üzerinden uzaklaştırmak istiyorum...
Ben sarı Lake County ped ve feracle G3 ile cok rahat almıstım nasiol hatasını...
Berkay Mert Alican. Semt olarak neresi yakındır bilmem ama 3ü de işlerinde iyiler. Mert nasiol devamlı kullanıyor o biraz daha hakim olabilir bir ihtimal.
Merhabalar. buradan Doğu arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. kendisinin yönlendirmesi sonucu Alicanla tanıştım, işyerime yakın olması sebebiyle ve samimi içten, güleryüzlü karşılamasından dolayı onu tercih ettim. Kendisi geçen perşembe akşamından beridir (yaklaşık 6gün) aracımın boyasını düzeltmeyle uğraşıyordu, nihayet dün gece bir şeyler ortaya çıktı ve aracımı bitirdi.
Alicana yardımlarından dolayı buradan ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum...
http://i.hizliresim.com/Pog9lv.jpg
http://i.hizliresim.com/gABaOL.jpg
Rica ederim beyler ise yaradiysak ne mutlu. Alican eline sağlık bro ;)