User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
71 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Bir Oto Yikama Dukkani Nasil Olmali Fikirlerinize İhtiyacim Var

RafetAraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bir Oto Yikama Dukkani Nasil Olmali Fikirlerinize İhtiyacim Var

Merhabalar. 2 ay sonra insallah kendi dukkanim olan oto yikamayı acmak istiyorum. Oto yikama detayli temizlik ve pasta cila iside yapicam. Daha once pasta cila deneyimim oldu yaklasik 15-20 arası araç yaptim fakat bu sefer kendi yerimi acacagim icin en kaliteli malzemeleri kullanarak en duzgun isi cikartmak istiyorm ortaya. Sizlerden istegim nasil bir yol izlemeliyim. Bu konuda tecrubesi olan şunu şöyle yaparsan bunu böyle yaparsan daha iyi olur diyebilecek bu isi yapan abilerm mevcut sitede. Ornegin tazikli su tabancasini supurgeyi ahtapotu hangi marka ve model almaliyim. Hangisi uzun süre ve daha dayaniklidir , hangisi beni yarı yolda birakmaz. Musteriler dukkana geldiginde ne gibi istekleri ihtiyaçları olur. Mesela cay kahve icebilecekleri ve oturup gazete okuyup tv izleyebilecekleri bekleme salonu tarznda bi yerde yapmak aklimda var. Bunun haricinde müşterilern ne gibi ihtiyaclari istekleri olur.Bu konuda bana verebileceginiz tavsiyelere bilgi ve fikirlere ihtiyacim var. Bu arada yer kendi yerimiz kira degil. Evimizin altindaki iki adet dukkani kullanicam. Biri detayli temizlik ve pasta cila icin digeri ise sadece yikama icin kullanılacak. Yer istanbul silivri-selimpasa. Simdiden yorumlarinz ve fikirleriniz icin teşekkürler.

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle su için güzel bir filtreleme sistemi kullanman gerek.
    yıkama yerlerine şebeke suyu yasak artezyen kullanman gerek diye biliyorum yalnış ta olabilir bir araştır istersen.

Ben şahsen kahve içip gazete okumak yerine , boya koruması yapılmış aracımın, düzgün bir şampuan, yıkama eldiveni ve kurulama bezi ile yıkanmasını yada yıkayabilmeyi isterim. boş bir alan olsun su olsun verim kullanım ücretini ben kendim yıkasam şahane olur.
    ama ülke şartlarında çok mümkün değil sanırım bu durum.
    tabi ki bu müşteri portföyü ile alakalı. yoksa anahtarı al en 20 dk ya geliyorum diyende çok.

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    forumda 3-4 tane konu var bu başlık altında biraz araştırırsan işine yarar yazılar bulabilirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabama ozen gosterilsin isterim bir de bekleme bolumunde sigara icebilmek

Malzemenin en kalitelisi arastirma ve paraya bakar ama arabaya iyi davranan yikamaci/usta vs. parayla bulunacak bisey degil

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Musterilerin isteklerine cevap verebilmelisin.Benim surekli gittigim yikamaciya langirt niye koymuyosun abi buraya dedim bekleyen zaman gecirir.Haklisin dedi haftasina langirt getirdi.Bide eleman secimi cok onemli maliyeti dusurmek icin hic is bilmeyen adam getiriyolar, yetistirmiyorlarda adami.Buda isin duzgunlugunu bozuyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    apartman altlarında artık yıkama açma izni vermiyorlar diye biliyorum. Malzeme konusuna gelince en kalitelisini de alsan çok yoğun kullandığın zaman bozuluyor. Ahtapot kalitesi çok önemli değil. Zaman ayarı olsun yeter hortumları kaliteli alırsın işini her şekilde görür. İç temizlikte tornado çok önemli o yüzden kaliteli almaya bak yoksa sürekli bozuluyor kafasındaki rulman dağılıyor. Her zaman yedeği olsun. Polisajda ya makita ya da dewalt alacaksın dewalt daha uygun fiyatlı. Ama bu demek değil ki makita bozulmuyor o da bozuluyor. Makitanın servisi daha da kötü. İş yoğunluğun ne olur bilemiyorum ama yıkamada kullanacağın su kompresörünü en iyisini almaya çalış küçük makine işimi görür diye düşünme sürekli çalışmaya dayanmaz. 2 tane süpürge alman macburi o yüzden birini kuru diğerini ise kuru ıslak tipte alman gerek. Detaylı temizlikte en büyük masrafın ama ışıklandırma olucak haberin olsun.
    IN BOOST WE TRUST

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu takıpteyım

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geriye kalan herşey için de bana ulaşabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle su için güzel bir filtreleme sistemi kullanman gerek.
    yıkama yerlerine şebeke suyu yasak artezyen kullanman gerek diye biliyorum yalnış ta olabilir bir araştır istersen.

Ben şahsen kahve içip gazete okumak yerine , boya koruması yapılmış aracımın, düzgün bir şampuan, yıkama eldiveni ve kurulama bezi ile yıkanmasını yada yıkayabilmeyi isterim. boş bir alan olsun su olsun verim kullanım ücretini ben kendim yıkasam şahane olur.
    ama ülke şartlarında çok mümkün değil sanırım bu durum.
    tabi ki bu müşteri portföyü ile alakalı. yoksa anahtarı al en 20 dk ya geliyorum diyende çok.
    Cevabiniz icin tesekkur ederim. Bizim oradaki musteri portfoyu genellikle anahtari al ben geliyorm birazdan seklinde kendisi yikamak isteyen insan sayimiz az malesef. Evet boya korumasi yapilms araca cift kova yontemi ve kaliteli bir sampuan ile yikama yapmak daha dogru olur. Sonucta her gelen musterinin araci boya koruma yapilmis olmayack.Bu fikriniz icin tesekkur ederim.

serkanaygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim yıkamacılarda en çok takıldığım nokta arabayı yıkamaya / kurulamaya alan elemanın milletin arabalarını haldır huldur kullanmasıdır. Özellikle de yeni gittiğim yerde buna çok dikkat ederim. Çalıştıracağın elemanların sadece hizmet verdiğini / o an kullandıkları aracın sahibi olmadıklarını kavramaları gerekiyor. Onun dışınca ben çay kahve olayına çok takılmam. Arabasını yıkatan adam eğer ilgili ise o çay kahveden ziyade arabasına nasıl muamele edildiğini görmek isteyecektir, ilgisiz adam zaten üst postlarda denildiği gibi al anahtarı ben yarım saat sonra gelirim diyor. Bekleme noktasından araca yapılan işlemlerin izlenebilmesi / görülmesi de önemli bu noktada. Bir de jantlara kapı altlarına sürdükleri bezleri saçma sapan bir şekilde camlara falan sürmesinler yeter

Umarım istediğin gibi kafana göre bi yer açabilirsin.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    herşeyin haricinde ayrı bez şart

kaporta bezini torpidoya cama(yada tam tersi) vurursan corbaya döner mok gibi olur o iş.

en ayar oldugum araç yıkanmadan önce bir yıkamacının digerine su beze bir sus tut hikayesi. yere at ver tazziği beze, sözde temizlensin sonra sil arabayı

kaportaya - kaportanın kapı içlerine uzanan kısmına ayrı, cama ayrı bez şart
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SGTI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Musterilerin isteklerine cevap verebilmelisin.Benim surekli gittigim yikamaciya langirt niye koymuyosun abi buraya dedim bekleyen zaman gecirir.Haklisin dedi haftasina langirt getirdi.Bide eleman secimi cok onemli maliyeti dusurmek icin hic is bilmeyen adam getiriyolar, yetistirmiyorlarda adami.Buda isin duzgunlugunu bozuyor.
    Eleman konusunda senelerden beri oto yikama yapan duzgun bi abim var. Onunla beraber calisacaz insallah. Dediginiz gibi eleman konusu gercekten onemli. Hem isini ciddiye alip severek yapabilmeli hemde cani sikildikca telefon acip bugun gelemiyecm şu gün gelemiyecem deyip yaninda calisan adami yari yolda birakmamali

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    apartman altlarında artık yıkama açma izni vermiyorlar diye biliyorum. Malzeme konusuna gelince en kalitelisini de alsan çok yoğun kullandığın zaman bozuluyor. Ahtapot kalitesi çok önemli değil. Zaman ayarı olsun yeter hortumları kaliteli alırsın işini her şekilde görür. İç temizlikte tornado çok önemli o yüzden kaliteli almaya bak yoksa sürekli bozuluyor kafasındaki rulman dağılıyor. Her zaman yedeği olsun. Polisajda ya makita ya da dewalt alacaksın dewalt daha uygun fiyatlı. Ama bu demek değil ki makita bozulmuyor o da bozuluyor. Makitanın servisi daha da kötü. İş yoğunluğun ne olur bilemiyorum ama yıkamada kullanacağın su kompresörünü en iyisini almaya çalış küçük makine işimi görür diye düşünme sürekli çalışmaya dayanmaz. 2 tane süpürge alman macburi o yüzden birini kuru diğerini ise kuru ıslak tipte alman gerek. Detaylı temizlikte en büyük masrafın ama ışıklandırma olucak haberin olsun.
    Bilgilerinizi ve tecrubelerinizi zaman ayirip benmle paylastiginiz icin cok tesekkur ederim. Zaten polisaj icin rupes marka makine kullanacak kadar profesyonel degilim suan. Dewalt dediginiz gibi simdilik isimi gorur diye dusunuyorum. Ayrica detayli temizlikte en buyuk masrafn isiklandirma olucak demissiniz biraz daha bilgi verebilirmisnz bu konu ile ilgili. Isiklandirma olarak ayakli projektor ve normal tavan ile duvar aydinlatmasi yapmayi dusunuyodum floresan seklinde. Acaba daha mi farkli olmali yada benm dusuncem mi yanlis isiklandirma konusunda ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herşeyin haricinde ayrı bez şart

kaporta bezini torpidoya cama(yada tam tersi) vurursan corbaya döner mok gibi olur o iş.

en ayar oldugum araç yıkanmadan önce bir yıkamacının digerine su beze bir sus tut hikayesi. yere at ver tazziği beze, sözde temizlensin sonra sil arabayı

kaportaya - kaportanın kapı içlerine uzanan kısmına ayrı, cama ayrı bez şart
    Evet hocam en basta dusundugum sey bez konusuydu zaten. Oto yikama ile ilgili yazilan yazilardada hep bez sikayeti gelmiz. Her alan icin farkli ve duzgun bez kullanicam ayrica yerde tazikli suyla bez yikamak hem bezin cabuk yipranmasina hemde bezin yerdeki ufak tefek tozu tasi toplayarak arabanin kaportasini sildiginde kilcal cizikler olusmasina sebep veriyor. O yuzden bu yikama isinin en onemli ekipmanidir bez. O konuda cok dikkatli olucam. Tesekkurler yorumunuz icin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RafetAraç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilgilerinizi ve tecrubelerinizi zaman ayirip benmle paylastiginiz icin cok tesekkur ederim. Zaten polisaj icin rupes marka makine kullanacak kadar profesyonel degilim suan. Dewalt dediginiz gibi simdilik isimi gorur diye dusunuyorum. Ayrica detayli temizlikte en buyuk masrafn isiklandirma olucak demissiniz biraz daha bilgi verebilirmisnz bu konu ile ilgili. Isiklandirma olarak ayakli projektor ve normal tavan ile duvar aydinlatmasi yapmayi dusunuyodum floresan seklinde. Acaba daha mi farkli olmali yada benm dusuncem mi yanlis isiklandirma konusunda ?
    Hüzmesi düzgün ve gerçek gün ışığı veren spotlar kullanman gerek. Bizde de florasan var ve çalışırken ben kapatıp sadece gün ışığı veren spotlar kullanıyorum. Florasan çok fazla parladığı ve mavimsi bir ışık verdiği için araba üzerinde parlayıp gözün yanılmasına neden oluyor.

Diğer bir tavsiyede elektrik kablolarını ve hava hortumlarını tavandan sarkıt daha kolay çalışırsın.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hüzmesi düzgün ve gerçek gün ışığı veren spotlar kullanman gerek. Bizde de florasan var ve çalışırken ben kapatıp sadece gün ışığı veren spotlar kullanıyorum. Florasan çok fazla parladığı ve mavimsi bir ışık verdiği için araba üzerinde parlayıp gözün yanılmasına neden oluyor.

Diğer bir tavsiyede elektrik kablolarını ve hava hortumlarını tavandan sarkıt daha kolay çalışırsın.
    Hee anladim o zaman gun isigi veren spotlari arastirayim ben. Ayrica hava ve elektrik kablolarinin tavandan sarkitilmasi cok cok mantikli. Hic aklima gelmemisti. Hava hortumu gercekten sikinti yaratiyor aracin icinde kullanirken kapilara ve kaportaya degdigi icin kilcal cizikler olusturuyor. Peki elektirk kablosunu nasl tavadan vericez yani duvardan versek daha mantikli olmazmi sonucta kablo zaten yerden gittigi icin herhangi bir temasi olmuyor aracla. Bu arada bilgiler icin cok cok sagolun gercekten işe yarayacak bilgi bunlar.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    lastikcilerde falan genelde olan kendini toparlayan makaralar var onları duvara monteleyebilirsin

anlatmak istedigimin örneği acısından : http://www.gardena.com/tr/su-yonetim...ve-makaralari/
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lastikcilerde falan genelde olan kendini toparlayan makaralar var onları duvara monteleyebilirsin

anlatmak istedigimin örneği acısından : http://www.gardena.com/tr/su-yonetim...ve-makaralari/
    Evet olabilir hem daha modern bi goruntu olur hemde kolaylik saglar

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne çay ne kahve ne kola ne langırt ne bekleme salonu hiç biri beni pek bağlamıyo
    kışın bile soğukta dışarda beklerim, araba yıkanırken görmek isterim ince detaylar önemlidir benim hoşuma gider bunlar
    mesela davlumbazlara su tutulması kapıların altının, menteşelerinin olduğu yerlerin silinmesi havalandırma ızgaralarının fırça ile temizlenmesi hava tutularak fazla suyun kıyıdan köşeden çıkarılması
    bazı yerlerde bunlar standart şekilde oturtulmuştur ama bazı yerler bu dediklerimin hiç birini yapmıyo ve bende bida oraya gitmiyorum
    örneğin g..ötü başı ıslak çalışanın oturup arabayı kurulamak için başka yere çekmesi gözümün içine baka baka gaza abanarak hızlı bi şekilde kullanması bida önünden geçmem bu dükkanın bazı yerlerin bu iş için adamı var arabayı diğer tarafa almak için
    çalışanlar çok çok önemli
    bu forumdaki hasta insanları çayla kahveyle memnun edemezsin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)