Merhabalar..
Bu seferki konuğumuz 96 model W140 kasa kodlu '96 model Mercedes-Benz S500. Araç şu anki sahibi tarafından keyif amaçlı olarak İstanbul'dan alınarak getirildi.
Henüz 86000km'de olan bu güzel araç, bir kaç talihsiz uygulama sonucunda oldukça yıpranmış bir boya ile bize geldi. Yeni sahibi araca çok önem verdiğinden ve koleksiyon amacı ile aldığından, olabilecek en iyi düzeltme ve bakım uygulamalarının yanında koruma olarakta en üst seviye de bir ürün istediğinden Opti-Coat 2.0 Seramik Kaplama uygulaması yaptık..
Araç İstanbul'dan geldikten sonra ufak tefek kaporta ve boya işleri için sanayide bir kaç gün geçirdi. Daha sonrasında sahibi tarafından bize teslim edildi ve yaklaşık 10 gün sürecek zorlu bir maratona başlamış olduk..
Araç boyut olarak neredeyse standart iki hb araç boyutunda yüzey alanına sahip olduğundan işlemler de bir o kadar yorucu ve uzun oldu.
Aracı teslim aldıktan sonra detaylı inceleme yapıp, yüzey üzerindeki kusurları ve düzeltilmesi gereken yerleri not aldım. Ardından ilk iş olarak Sensei APC kullanarak aracı kaba kirlerinden arındırdım.. Ön yıkamanın ardından, tekrar Sensei APC ile Foam Lance kullanarak aracı köpükleyip, çift kova ve Adam's Wash Pad kullarak aracı yıkadım..
Basınçlı sıcak su ile aracı duruladıktan sonra, Sensei APC ve çeşitli detay fırçaları kullanarak, tüm bağlantı aralıklarını ve tüm trimleri temizledim.
![]()