bugun kı maç nasldı? hahaha :D
aynn langırt hem eglencelı hem zmn geçıren bı oyun, dukkan boş oldğu zmn arkadaşlarınla oynarsın (kaybeden atar dersın) araba yıkamış kadar para kazanırsın hahah.. :D
Printable View
1500 tane konu var belki bunla alakalı
basınçsız su
sünger
kaliteli malzeme kullanılsın
torpidoma saç sapan dandik parlatıcı sürmesinler
cizmesinler
başkada bişey istemem
bide bi iki yıkamacıyı motor sesini dinlemek için gazlarken yakaladım
ayrıca torpidodaki parfümümden kullanmış :) ( pek önemsemedim)
size başarılı bir araç yıkama örneği vermek istiyorum. aracı teslim ediyorsunuz, dış yıkama, kurulama, aracın içinin ve bagajın süpürülmesi, camların içten ve dıştan silinmesi, ön konsolun ve gösterge panelinin silinmesi, kapı eşikleri vs. yerlerin silinmesi 10 lira. İsterseniz köpük tabancası ve basınçlı suyla paspaslarınızı da yıkıyorlar. çok sıra olduğu için bazen biraz fazla bekleyebiliyorsunuz ama bekleme odalarında tv, çay mevcut. personel arabayla saçma sapan hareketler yapmıyor, eğer işler yoğun değilse hiçbir ek ücret almadan lastiklerinizi de parlatıyorlar. neredeyse her hafta gidiyorum. gitmeye de devam edeceğim.
arabayı düzgün kullansınlar, en önem verdiğim şey budur. Sonra lastik parlatıcısı da çok önemli. Badem yağı falan sürmesinler :D
hassasım, Selespeed şanzımanlı GT'yi daha birinin eline vermedim mesela. En harika yıkama olsa yine vermem. Enzo Ferrari mezardan kalksa gelse vermem.
düzgün yıkansın lekesiz çiziksiz gerisi çokta önemli değil
çalışanların dilimizde konuşması
araba durularken elindeki sileceği hunharca kaportaya vurmaması
özellikle tek kapı arabalarda koltukları dikkatli şekilde katlamaları
yerlerde gezen bezleri kurulama amaçlı kullanmamaları
araç sahibine sormadan torpido ve iç döşemeye herhangi bir madde sürmemeleri
vs. vs.
Mekan içerisinde ise müşteri bekleme salonu olması, bekleme salonunda ise
langırt, pc, p.station tarzında vakit geçirilebilecek bir ünite olması
çay,kahve,su gibi benzeri içeceklerin hijyenik şekilde kullanabilir olması
vs. vs.
Yerler beyaz fayans kaplı dükkanın görsel açısından güzel olması şart. Sünger fırça kesinlikle kullanılmamalı yıkama bezi hiç olmadı peluş ile yıkanmasını isterim. Bekleme salonunda soğuk içecekten çay dergi gazete tv vs şeylerin olmasını isterim. Personellerin ağzında sigara arabamı yıkamalarını istemem. Çok şey istediğim için en iyisi kendim yıkıyorum zaten :D
Kullanılan bezler kaliteli olsun, yerlerde sürünmesin, tek bir bezle arabanın her yeri silinmesin. Birde pril yerine oto şampuanı kullanılsınç
sohbeti hoş olsun çalışanlar saygılı olsun yeterli
hiçbizaman bekleme salonu vs zartzurt yere girmedim bugune kadar(nadirdir diyeyim ya da)
onun harici alt eteklere takığımdır(tampon altları,marşpiye altları çıta araları) buralar iyi temizlensin yahu araba yıkamayı bilsin yeterli işte. ps3 ps4 langırt çay kayfe oldu olcak bide okeye4. istiyim ben de :D napıyonuz yav araba yıkatcaksınız 6ıüstü :D
işini düzgün yapsın isteklerimi yerine getirsin yeterli.
Yarım yamalak türkçe konuşmayan arkadaşlar, samimi güler yüzler, güzel bir sohbet hayal ediyorum :D
Bende bi ara yıkama açmayı düşündüm . Tavsiyem şu ki müşteri aracını beklerken yazın sıcakta kışın soğukta beklemicek . O müşterinin müessenize tekrar gelmesini sağlicak güler yüzle ayrılmasını sağlicak ufak tefek ayrıntılar düşünmelisiniz. Çalışan elemanların cana yakın güler yüzlü hızlı ve dikkatli olması birinci şart. Ikinci şart ise mükemmel bi bekleme salonu. Rahat koltuklar araba dergileri büyük ekran güzel bi plazma ve hatta ps3 felan çay kahve ikram şeklinde büyük bir camekan gelen müşteri bekleme salonunda otururken arabasını izleyebilmeli ve son olarakta gelip sıra olduğunu görüp gitmemesi için randevu sistemi. O değilde içimi döktüm bayağı bayağı :D
Aynı bez ile tüm arabayı silmesin.
Şampuan kaliteli olsun farlar vs solma yapmasın.
Ayna içi cam aralıkları vb su kalan yerlere hava tutsun.
Arabayı çekerken dikkat etsin.
Bir de 10 lirayı geçmesin mümkünse.
Marşpiyel altları tampon köşelerini unutmasın bir de.
Bu tarz konulari okuyorum yıllardir hep bi oto yıkama sahibi olayim istiyordum 2 hafta önce başladim.
2 Gün önce de yarim gün de olsa başladim araç yıkamaya öyle sanildiği gibi burda yazmaya benzemiyor bende okurken aklimdan neler neler geçiyordu.
Yıllarca çalişilip kazanilan parayla araba aliniyor ve o arabayi yıkatmak için sana teslim ediyorlar mesela kazanilan paradan cıkıyor işinde iyi olacaksan.
2 haftada 9 tane firma denedim sonunda işe yarar olaninii buldum diyebilirim.
tabanca basinci,köpük kalitesi yıkamanin %40 aracı yıkayan kişinin becerisi %30 arabayi silen kişinin becerisi %30
Bunlar kalitesi olursa aracini seven birisi için oturmaya tabure versen bile yeterli olur ama görsellik cok önemli tabi ki.
Konuyu bende takip ediyorum.
1-2 ay kadar daha çalış, emın ol hayalını kuramayacağın kırlılıkte araçlar goreceksın.. :)
sen bışeylerın farkına varmışsın onun ıçın pek bışy yazmayacam.. :D
ama ufak bı sorum olcak, ıç dış yıkamaya bı araba geldı (araç temız olsun, muşterı kazanım dıe resmen ufak çaplı detaylı temızlık yapıosn araca :) ) sen o arabayı 10 lıraya yıkarmısın..?
once hayırlı olsun Günay :)
valla haklı faruklarda nerden baksan 100 hatta daha fazla araçı kendi aracım gibi yıkamısımdır.
neler geliyorki sorma Günay bazı arabayı kirli sanıyosn 10dakikada yıkaması bitiyor bazısı temiz sanıyosn ama aylardır yıkanmamış suyu sabaha kadar vur çıkmıyo 3 arabalık su/köpük/malzeme harcıyosn(bir cogunlugu ticari ve filo araçları) davlunbazdan cıkan camurla inşaat yaparsın .denk geldimi bu iki haftanda bilmiyorm ama off-road a giden biri gelince anlarsın daha net :D
9
silmek , sildigin bezleri iyi secmek ve aracın bölümlerine ayırmak(jant-kapının icleri araç dısı vs), o bezleri alıştırmak saydııgın yüzdeler kadar onemli.
kimi müsterinin sacma sapan arzu istekleri tavan egosu, kiminin tam tersne bir okadar içten hatta ikramla gelmesi görebileceklerinin arasında :D
istiyosan liftede kaldırıp altınada vuralım bizden olur.
çok değil hafta sonu bir gün 10 tane araç yıka sil .o paraya kapısını açmassın bakalım arabanın
10.000'den fazla araç yıkamış bırı olarak :) tum samımıyetımle soyluorm astarı yuzunu geçen araçlar oluo..
sırf muşterı kazanmak ıçın davlumbazlarını 10 dk yıkadığım araçları bılırım..
bazı arabalar ıç&dış 20-25dk da bıtıo bazıların sırf dışı 30-35 dk suruo..
%50 malzeme %50 ışçılık, urun ne kdr ıyı olursa olsun araba yıkamayı bılmeyen adam arabayı temizleyemez yada adam süper temızlıo ama urun kotu gene o ış temız çıkmaz.. :)
berkan sız haftada 1 denk gelıosunuz yanı %30'luk kısmı goruosunuz bıde %70 lık hafta ıçı gelen bayan muşterılerımız var :D ısteklerı evlere şenlık.. :D :D
evet kafa dengı olan muşterılerınız çıkıo, bıldığınz kanka oluosnz :) bı elın 5 parmağını geçmesede, her zmn elı dolu gelen yardım etme cabalarında bulunan muşterılerınız oluo :) 20 lıra çok 15e hatta 10a yap dıen pazarlık eden muşterılerınde oluo 20 lıraya araba yıkatıp 20 lıralıkta bı poşet dolusu yıecek ıçecek getıren muşterılerınızde oluo :) %1'lık bı kısım ama genede sızı mutlu etmeye yetıo, dukkandan gıtmesını ıstemedığınız bu muşterınız dukkandan gıttıkten sonra acı gerçek olan %99'luk muşterı kıtlenızle başbaşa kalıosnz bu da ınsana çok dokunuo hahaha.. :D
off road derken? palıoyumu kast ettn berkan ahhaha.. :D
palio yine çiçek vurdunmu düşüyo camuru. burhanınki gibilere kir kirlikten cıkıp yağ olmuşlara :D kurumus yapısmıs kalıp olmuş pickuplar kanka 5 lira yap onları dampingle üstünede yalarız bal döküp :D