-
Babamın arabası varken ne güzeldi, hafta sonları adamı rahmetli dedemleri ziyarete göndermezdim araba bitmedi diye ve her hafta cila yapardım, gün kaçta ağrıyorsa sitenin yeşillik alanına aracı çeker öğle güneşi ortalığı kavurmadan içi, dışı, motoru, bagajı temizler, öğle güneşinden sonra hava kararana kadar cilalar dururdum :)
Ne zaman ki kendime ait arabam oldu, iş değişti çünkü vtec'ten sonra hiç bir dönem tek arabam olmadı gibi bir şey :)
Şuan bile uğraşılacak 4 araba var kapımda ve eksikleri bitmeden detailing'e başlama fırsatım olmuyor :(
İnşallah 2 sene sonra tekrar detailing dönemine girerim :D
-
Her şey kırmızı araba almamla başladı... Cam filmi için ziebart'a gitmiştim arabayı teslim alır almaz orda "oo buna iyi bir boya koruma şart" vs derken nasıl olduysa kendimi yabancı forumlarda, otoparkta ya da yolda yürürken ışık yansımasıyla boyaları iyi mi kötü mü diye yanından geçtiğim arabalara göz ucuyla bakmalar, evdekileri hallettikten sonra arkadaşlarımın arabalarına el atıp virüsü onlara da bulaştırmamla devam ediyor :)
-
Bulunduğum daha doğrusu yaşadığım her ortam temiz olmalı mantığından çıktık. Babamda arabamızı hep temiz tutardı. Küçüklükten gelen merakla devam etti. İlk önce detarjan fırça , sonradan sünger şampuan. Şuanda kil+wax. Bi sonraki seviyeye geçemedik henüz. :D
-
henüz bende o virüs yok ama olacak gibi,aracımda epey çizik mevcut,bazıları epey derin.yalnız benim polisaj makinasıyla uygulama yapacagım bi ortam yok,elle de o çizikler gider mi hiç bilmiyorum,ancak epey can sıkıcı görünüyorlar.
-
onceden disarda pasta yaptirinca butun ciziklerin gidecegini zannediyordum , hatta pasta yaptirdigim artik beni kaziklamak icin mi yoksa gercekten isi bilmedigi icin mi bilmiyorum , pasta cila yaptiktan sonra yanima gelip koruma da atalim mi dediginde at demistim , cilanin omrunu uzatiyormus , neyse sonra ,iki uc tane cila aldim bi tane se sprey cila almistim onlari uygulamaya calisiyordum , en son aldigim arabaya tum bakimlarini kendim yapmak icin ogrenme gereksinimleri duydum , girdim detailing e forumu bastan sona fethetmeye calisirken bi taraftan yazarak not almaya basladim ve kendime liste cikardim , listedeki urunlerin fiyatlari toplami, 1000 liradn biraz fazla cikinca onem sirasi koydum kendime , listedeki urunlerim 600 liralik kismini aldim simdi birde polisaj makinasi cikti basima, virusu kapali max 2 ay oldu ama hizli bir sekilde gucum ve imkanlarim elverdigi muddetce kendimi gelistirip abilerime yetismeye calisiyorum , herkese iyi forumlar