User Tag List

Sayfa 20/43 İlkİlk ... 10181920212230 ... SonSon
808 sonuçtan 362 ile 380 arası

Konu: DBY Detailing Studio

d.berkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

www.dbydetailing.com
    Facebook.com/DBYDetailing
    Twittter.com/dbydetailing
    Instagram: dby_detailing
    Foursquare: DBY Detailing Car Care

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalar..
    Mart ayında İstanbul'da yaptığım uygulamalardan bir diğeri olan Hyundai I30'u Gyeon Quartz ürünleri ile koruma altına aldım.

Aracı teslim aldıktan sonra ilk iş olarak detaylı şekilde yıkadım. İlk aşamada Jantlara Gyeon Iron sıkıp Wheel Woolies jant fırçası ile iyice temizledim. Boya üzerine yapışmış metal tozları için yine Gyeon Iron kullandım. Daha sonra Tüm aracı AutoFinesse Avalanche Şampuan ile yıkadım. Aracı kuruladıktan sonra Soft99 Kil ile boya yüzeyindeki kalıntıları temizledim.

Aracın boyası oldukça kötü durumdaydı. Derin ve yüzeysel çizikleri Menzerna FG400 ve Yün Ped ile giderdim. Ardından tüm araca Scholl S30 ve Rupes Sarı Ped ile polisaj yaparak boyayı parlattım.

Polisaj işlemleri bittikten sonra aracı tekrar yıkayıp Gyeon Prep ile boyayı iyice temizleyip koruma uygulamalarına hazır hale getirdim.

Boyalı parçalarda Gyeon Quartz markasının sadece yetkili ve sertifikalı uygulayıcılar tarafından uygulaması yapılabilen MOHS+ Seramik Kaplama uygulamasını yaptım. Toplam 5 kat olarak yapılan uygulama sonucunda 2 yıl / 30000km boyunca araç boyası dış etmenlere karşı koruma altına alınıyor. Ayrıca 9H kalem sertliğinde oluşan yüzey sayesinde boyalı aksamlar özellikle plastik çarpmalarına ve sürtmelerine karşı direnç kazanıyor.

Aracın jantlarına Gyeon Quartz Rim uygulaması yaptım. Bu sayede uzun bir süre balata tozları jant yüzeyine yapışamadan basit şekilde temizlenebilecek.

Jantlara yapılan uygulamaların ardından, Plastik aksamlara Gyeon Trim ve Camlara da Gyeon View uygulamaları yaptım.

İyi seyirler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

www.dbydetailing.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elinize sağlık yine cok başarılı bi çalışma.
    Araç resmen alındığı güne dönmüş

Ozan Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Beyaz araba yanıyor valla,elinize sağlık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mart ayında İstanbul'da yaptığım uygulamaları paylaşmaya devam ediyorum. Sıradaki aracımız Suzuka Gri Renkli Audi TT Cabrio. Aracın boyasının bazı noktalarında kedilerin tırnakları ile oluşturduğu ciddi çizikler vardı. Bu sebeple bu noktalara ve aracın sonradan boyanmış olan sol kapı ile arka çamurluğuna zımpara ile müdahale ederek mümkün olduğunca kusursuz görüntü elde etmeye çalıştım.

Tüm aracın boyasını Gyeon Kil ile temizledikten sonra, Scholl S3 Gold ve Yün ped kullanarak çiziklerden arındırdım. Daha sonra Scholl S30+ ve Rupes Sarı ped ile hologramları giderip boyayı parlattım.

Tüm düzeltme işlemlerinden sonra boyaya 3 kat Gyeon Mohs uyguladım. Ardından jantlara Gyeon Rim, Plastiklere Gyeon Trim, Camlara Gyeon View ve Tente'ye de Gyeon Fabric uygulayarak işlemleri bitirdim ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

www.dbydetailing.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mart ayında İstanbul'da yaptığım uygulamalara devam ediyorum.

Türkiye'de oldukça az sayıda bulunan bu safir siyah metalik renkli E46 Kasa kodlu performans modeli M3'ün özel olarak geliştirilen daha hafif vev daha performanslı versiyonu M3 CSL araca sahibinin beklentilerinin de ötesinde olabilecek her türlü detaya özen göstererek detaylı temizlik işlemlerini yaptıktan sonra. Tüm aksamları Gyeon Quartz ürünleri ile korumaya alarak en az iki sene boyunca ilk günki gibi kullanmasını sağladım.

Aracı teslim aldıktan sonra ilk iş olarak detaylı yıkamasını yaptım. Jantlarda Autofiness IronOut kullanarak balata tozlarının ilk aşama temizliğini yaptım.

Yıkamanın ardından aracı Soft99 kil ile kalıntılardan arındırıp, polisaj işlemlerine hazır hale getirdim.
    Polisaj aşamasında boya çizik durumu orta seviye de olduğundan Rupes LHR15 Orbital Polisaj makinesi ile Menzerna PF2200 ve Rupes Yeşil Ped kullanarak çizikleri giderdim. Ardından verniğin parlaklığını ve şeffaflığını iyice artırmak için yine Rupes LHR15 ile Menzerna FF4500 ve Rupes Beyaz Ped kullandım.

Polisaj işlemlerinin de ardından koruma uygulamalarına geçmeden önce, davlumbazları AutoFinesse Citrus Cleaner kullanarak detaylı şekilde temizledim. Fren kaliperlerinin boyası matlaşmış olduğundan yüzeylerine polisaj yapıp Gyeon Rim ile koruma altına aldım.

Tüm aracı Gyeon Prep ile temizleyip, polisaj kalıntılarından arındırdıktan sonra Gyeon Mohs+ Seramik Kaplama uygulamasına başladım. Mohs+ uygulaması esnasında kaplamanın kürleşmesi için gerekli süreleri beklerken de Jantları söküp detaylı olarak temizledim. Ardından jantları kurutup, hem iç kısımlarına hem de dışlarına Gyeon Quartz Rim Seramik Jant kaplama ürününü uyguladım ve kürleştirdim.

Boya ve jantların ardından tüm plastik aksama da Gyeon Quartz Trim ürününü uygulayarak, solmuş plastiklerin de ilk günki gibi siyahlaşıp korunmasını sağlamış oldum..

Son olarak da Camlara Gyeon Quartz View Su kaydırıcı kaplama ürününü uygulayarak işlemleri bitirdim.

Türkiye'deki ilk ve tek sertifikalı Gyeon Quartz uygulama bayisi olarak bizi tercih eden herkese teşekkür eder, iyi seyirler dileriz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

www.dbydetailing.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mart ayında İstanbul'da yaptığım uygulamalara devam ediyorum.
    Bu seferki konuğumuz 2015 Model Mercedes S350 Bluetec. Aracı Gyeon Quartz ürünleri ile korumaya alarak en az iki sene boyunca ilk günki gibi kullanmasını sağladım.
    Aracı teslim aldıktan sonra ilk iş olarak detaylı yıkamasını yaptım. Jantlarda ve boyada Autofinesse IronOut kullanarak balata tozlarının ilk aşama temizliğini yaptım.
    Yıkamanın ardından aracı Soft99 kil ile kalıntılardan arındırıp, polisaj işlemlerine hazır hale getirdim.
    Polisaj aşamasında boya çizik durumu orta seviye de olduğundan Rupes LHR15 Orbital Polisaj makinesi ile Menzerna Scholl S17 ve Rupes Yeşil Ped kullanarak çizikleri giderdim. Ardından verniğin parlaklığını ve şeffaflığını iyice artırmak için yine Rupes LHR15 ile Scholl S40 ve Rupes Beyaz Ped kullandım. Piano black parçalar, farlar ve stoplardaki çizikleri de giderip polisaj işlemlerini bitirdim.
    Tüm aracı Gyeon Prep ile temizleyip, polisaj kalıntılarından arındırdıktan sonra Gyeon Mohs+ Seramik Kaplama uygulamasına başladım. Mohs+ uygulaması esnasında kaplamanın kürleşmesi için gerekli süreleri beklerken de Jantlara Gyeon Quartz Rim Seramik Jant kaplama ürününü uyguladım ve kürleştirdim.
    Boya ve jantların ardından tüm plastik aksama da Gyeon Quartz Trim ürününü uygulayarak, plastiklerin de korunmasını sağlamış oldum..
    Son olarak da Camlara Gyeon Quartz View Su kaydırıcı kaplama ürününü uygulayarak aracın dışı ile ilgili işlemleri bitirdim.
    Ardından aracın içinde deri döşemeleri 3D Orange Degreaser ile temizleyip, Gyeon Leather Coat deri koruma ürünü uygulayarak koruma altına aldım.
    Türkiye'deki ilk ve tek sertifikalı Gyeon Quartz uygulama bayisi olarak bizi tercih eden herkese teşekkür eder, iyi seyirler dileriz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

www.dbydetailing.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mart ayında İstanbul'da yaptığım araçlardan, fotoğrafları paylaşılmayı bekleyen son aracın konusunu da sonunda açabilme fırsatım oldu.

Araç 1 yaşında olmasına karşın oldukça düşük kilometrede, pek kullanılmayan bir araba. Ancak park halinde iken bir kaç kuştan nasibini almış. Verniğin üzerinde çok derin olmayan izler bırakmışlar.

Aracı teslim aldıktan sonra, detaylı olarak yıkayıp Gyeon Iron ile metal tozlarından arındırdım. Daha sonrasında Gyeon Kil ile geriye kalan kalıntıları da düzeltip aracı düzeltme uygulamaları için hazır hale getirdim.

Kuş pisliklerinin iz yaptığı noktalara, Scholl 2500 Grit yıldız zımpara kullanarak müdahalede bulundum. Sonrasında Scholl S3 ve Scholl Spider ped kullanarak zımpara izlerini giderdim. Aracın boya durumu da kusursuz değildi, o sebeple aracın tamamını Scholl S17+ ve Rupes yeşil ped kullanarak Rupes LHR15 ile çiziklerden arındırdım.

Düzeltme uygulamaları da bittikten sonra aracı Gyeon Prep ile kalıntılardan temizleyip, son aşama koruma uygulamalarına hazır ettim.

Son aşamada; Boyalı aksamlara 3 kat Gyeon Mohs, Jantlara 2 kat Gyeon Rim, Plastik aksama Gyeon Trim, Camlara Gyeon View, Deri koltuklara Gyeon Leather Coat uygulayarak işlemleri tamamladım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

www.dbydetailing.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Opel Astra boyasız göçük düzeltme ve çizik tamiri.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Henüz bir kaç gün önce başka bir uygulama merkezinde işlem gören bu Auris, maalesef daha iyisi olmaz diyerek sahibine teslim edilmiş. Tabi uygulama sahibinin beklentisini karşılamadığından bizimle irtibata geçerek, aracın olabilecek en mükemmel duruma gelmesini istedi.

Ardından 2 gün süren polisaj işlemlerinin ardından, boyayı mükemmel duruma getirerek Soft99 Fusso12 wax ile koruma altına aldık..

İyi seyirler..

Jant Temizliği: Gyeon Iron + Wheel Woolies
    Kil: Valet Pro Mavi
    Boya düzeltme: Scholl S3 XXl + Yün Ped / Dewalt DWP849X
    Boya parlatma: Scholl S30 + Rupes sarı ped / Rupes LHR15
    Boya Koruma: Soft99 Fusso12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)