Aracımın dış plastik trimlerine ve stop grubuna Gyeon Trim ürününü uyguladım. Ürün nano SiO2 yani glass coating yapısında. Trimlere uygulanıp 2-5dk beklendikten sonra mf bez ile silinerek parlatılıyor. Plastik üzerinde su/kir itici ve UV ışınlarına karşı koruyucu bir katman oluşturuyor. Aracımın dış plastikleri oldukça fazla olduğu için ve FK2 kasa civiclerde bu parçalar zamanla beyazlama ve solma yaptığı için bu uygulama benim için kaçınılmazdı. Aracımdaki plastik trimler yüzey alanı fazla olup ön ve arka tamponda bal peteği desenleri olunca uygulama 4 saate yakın sürdü. Yorucu ama bir o kadar da keyifli oldu uygulama. Tüm trimlere 2 saat ara ile 2 kat uygulama yaptım.
Ürünü uygulamadan önce trimleri önceki 2 yıkamada Meguiar's süper degreaser ile yıkadım. Yıkamayı önceki gün yaptım ki trimler arasına giren sızıp uygulamada sorun yaratmasın. Uygulamadan hemen önce de 3-4 defa 2 farklı mf bez ve IPA ile temizledim tüm trimleri. Plastik yapısı gereği gözenekli olduğu için tek seferde temizlik yeterli değil. Gözenekleri yağdan ve kirden iyice arındırmak gerekir. Aksi halde ürün tutunamayıp zamanla dökülme ve soyulma tarzı kozmetik sorunlara yol açabilir.
Ürün kapalı ve oldukça şık bir ambalaj içinde geliyor. İçerisinden Cam şişenin içerisinde asıl ürün, uygulama bezleri (gözlük silme bezine benzer), süngerden yapılma bir takoz ve uygulama rehberi çıkıyor. Cam şişenin kapağına da bir damlalık entegre edilmiş. Ürünü damlalıkla alıp damlatıyorsunuz. Bu sayede fazla ürün sarfiyatı olmuyor ve ürün tüketimi dengeli oluyor.
Ürün 1 yıl/15.000km ömür vaad ediyor. İklim koşullarına ve yıkama alışkanlıklarına göre bu ömür uzayacak veya kısalacaktır elbette. Ürün trimleri çok fazla siyahlaştırmıyor. Orijinal rengi ne ise o renge geri döndürüp hafif bir parlaklık veriyor. Ürünün yüksek bir su iticilik kabiliyeti var.
Ara ara gözlemlerimi bu başlık altında paylaşacağım.
http://www.youtube.com/watch?v=uVwzU2v5xLg
Uygulama resimleri...
Şu konuda da detaylı inceleme bulabilirsiniz:
Q² Trim - Detailing World
Okuduğunuz için teşekkürler...