Arkadaşlar uygulayan arkadaşımı veya büyüğümüz yardımcı olursa sevinirim,detailing konusunda çok zayıfım,bu 3 ürünü sırasıyla M85 - M105 - M205 olarak polisaj makinesı ile uygularsak sonuç nasıl olur ? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Arkadaşlar uygulayan arkadaşımı veya büyüğümüz yardımcı olursa sevinirim,detailing konusunda çok zayıfım,bu 3 ürünü sırasıyla M85 - M105 - M205 olarak polisaj makinesı ile uygularsak sonuç nasıl olur ? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Ya M85-205 ya da M105-205 yapın. M85 ve M105 in aşındırıcılıkları yüksektir.Çiziklere uygulama yaptıktan sonra spot test yaparak M85 mi M105 mi olduğuna karar verebilirsiniz.Kolay gelsin![]()
Bende de hareler var aynı zamanda biraz derinleşmiş çizikler mevcut. 205 kullan diyorlar bakalım takipteyim.
205 + polishing pedle spot test yaparsınız.Baktınız çizikler gitmiyo bir üst aşındırıcıya geçersiniz.Fakat derinleşmiş çizikleriniz varsa 205 ve polishing ped yeterli olmayacaktır.Daha yüksek bir aşındırıcıya geçmek gerekebilir.
Anormal bir çizik göz konusu değil fakat harelenmeyi gidermek amaçlı uygulama yapacağım,bir yerde okudum tam hatırlamıyorum sırasıyla M85 - M105 - M205 uygulama yapmış..
Aracımın rengi metalik bordo M85 ve M105 i polisaj ile uygulasam yeterli olacak anladığım kadarıyla doğru mudur ?
85 ve 105 ağır aşındırıcılardır
ikisi arasında 105 daha aşındırıcı ve çizik bırakan bir ürün olduğu için sıralaması
105-85-205 şeklinde olmalı.
fakat 105ten sonra 85 uygulamanın çok bir esprisi yok. arabanın boyası çok kotuyse 105-205
idare eder durumdaysa 85-205 tercih edilir.
Ali's Detailing Garage / Erenköy
konu hortlayacak ama
105 ve 205i el ile uygularsak verim alabilirmiyiz yoksa illa makineylemi uygulanması gerekiyor?
205i uyguladıktan sonra üstüne tekrar cila atmaya gerek varmı?
bilgilendirme için teşekkürler... Bilginize dayanaraktan bir soru daha sormak istiyorum
boyaya zarar verebilirim diye polisaj makinesi ile yapmak istemiyorum
gece 105i elle uygulayıp sabah 205 ile tekrar üzerinden geçsem problem olmaz herhalde dimi? 205i uyguladıktan sonra cila atmam gerekiyormu?
Öyle yaparsanız 105'i terbiye etmiş olursunuz![]()
. 105'in terbiyesizi makbuldür. Önce hafif aşındırıcılı olan ile ufak alanda deneme yapın baktınız işinizi görüyor onunla devamını getirin.
Ama illaki ağır ve orta/hafif aşındırıcı kombinasyonu yapacaksanız, bekletmeden uygulama yapmanız lazım, aksi halde boyanın üzerine toz birikir bu seferde tozları sileceğim diye bir miktar boyayı çizebilirsiniz veya ince toz tabakası üzerine pasta sürersenizde şahane çizikler oluşabilir.
Pasta sonrası mutlaka cila sürmeniz gerekiyor.
Gümüş gri aracim var düzenli olarak cila çekiyorum ama Hare çok fazla ve sinirimi bozuyor G3 diye bi pastayı elimde denedim kucuk bi bolgeye hareler tam olmasa da biraz gitti. Şimdi meguiars a geçiş yapıp denemek istiyorum makina var ama elle yaparım sanırım. Asıl sormak istediğim hangi pastayı cilayı kullancam numarasi ne olcak ?
Herkes ektigini Biçer bu hayatta...
siyah arabadaki hareleri gideremedim gitti kafada gitti konuda hortlamış iyi olmuş![]()
yarın s2000de bende denıcem bakalım harelenme var kıl yaptım bantladım yarın 205le gecicem bakalm nekadar etkili olucak
Mahşein üç atlısı
dmrc garaj
35 cvk 31 s2000
35 eu 122 vti
35 ke 9481 egk20
Hondaya aman 105 yada 85 ile girismeyin.
Mumkunse 83 kullanin, dogru taktik ile super sonuç alirsiniz. Tek pasta ile
Built to fall....
bılmıyorum çok derın cızıkler zaten yoktu aracımda bagajda az vardı kaputta felan az ama oncesı sonrası adına bu foto güzel olur.
Yukle.TC | Resim | Resim Galerisi | Resimler | Resim Yükle
sonrası buda Yukle.TC | Resim | Resim Galerisi | Resimler | Resim Yükle
Mahşein üç atlısı
dmrc garaj
35 cvk 31 s2000
35 eu 122 vti
35 ke 9481 egk20
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)