Nano teknoloji ürün hastası olarak, Kamikaze ürünlerini denememek, incelememek, mıncıklamamak olmazdı.
Turgut abim sağolsun, Kamikaze ürünlerini Duster üzerinde deneyelim mi teklifimi geri çevirmedi![]()
Aslında, ACT Maltepe'de siyah S kasa Mercedes'e komple uygulama yapılmıştı ama uygulamayı izleme fırsatım olmamıştı. Başka bir uygulama olursa, benimde zamanım uyarsa, uygulamayı yerinde izleyip, fotoğraflamayı da teklif etmiştim ki sağolsun Turgut abi o teklifimi de geri çevirmedi ama uygulama görmek kısmet olmayınca Duster'ın kaputunda Kamikaze ürünlerini denemeye akrar verdik. Şu gün yapalım, o gün yapalım derken araya toplantılar, seyahatler, hava muhalefetleri de girince yaklaşık 1 ay boyunca uygulama gününü erteleyip durduk ki erteleme sebepleri ağırlıklı benim yüzümden oldu
Nihayet, dün Kamikaze ürünlerini uygulayabildik![]()
(gerçi ben yine söz verdiğim saatte orada olamadım ama tüm ekibin beni bekliyor olması nedeniylede yerin dibine dübel attım, utancımdan ne yapacağımı bilemedim
)
Efendim, önce ve haliyle Duster'ı yıkadık, durulamaya geçmeden önce, bende elime kili aldım çok derinlemesine olmasada genel bir temizlik yaptım ki iş biraz hızlansın istedim. Kapı altlarında ve davlumbaz içlerindeki zift tarlasının icabına da ACT Maltepe'deki detay delilerinden (ismini unuttum, kusuruma bakmasın) bir usta baktı. Hatta, davlumbaz içlerine diş fırçası ile dalıp, tüm davlumbazı hap kadar fırça ile banttan çıkmış hale çevirdi![]()
Deli deliyi, imam ölüyü sever/bulur hesabı, ACT Maltepe'de bir tana normal adam olmadığı kanaatine vardım![]()
. Diş fırçası ile davlumbaz içindeki kirler, ziftler çıkarılır mı, kim uğraşır hangi yıkamacı o kadar özen gösterir ki, vallahi ekip her gittiğimde beni şaşırtmaya devam ediyor
![]()
Otomobil bana mı ait, yıkamayı yapan ustaya mı ait bir an tereddüt etmedim değil. Ben o kadar özen göstermiyorum ki
Yıkama ve durulama sonrası Duster'ı kapalı kısıma aldılar. İçeride bu sefer başka bir deli, Rupes önlüğü, takımı, taklavatı ile Erdem Sensei (sensei lakabını ben taktım) karşıladı. Beyler, adam bildiğiniz mütevazi deli, yaptığı işe de muhtemelen iş olarak değil, zevkle yaptığı hobi gibi bakıyor. Erdem'de Duster'ın kaputunu sahiplendi, ortadan düzgünce bant çekti sonrada adam taktı kulaklıklarını, kil diski ve kil kaydırıcı ile kaputa daldı. Kil ile yüzeyi temizledikten sonra, kaputun orasına, burasına baktı etti, Kamikaze Diamond Cut ve Rupes mikrofiber ped ile kaputa balıklama daldı.
Diamond Cut, tozutmuyor ve tek seferde rds tabir ettiğimiz çiziklerin bile icabına bakıyor. Bu bakımdan da Kamikaze'nin pastasını ayrı bir yere koymak lazım.
Kaputun sol yarısındaki çizikler kaybolduktan sonra, Erdem Sensei Kamikaze Infinity Wax'a barnaklarını (parmak değil o barnak) bandırdı, biraz eli ile wax'ı ısıttı ve kapıta 2 barnağı ile sürmeye başladı. Kaputun sol yarısı (fotoğraflarda bize göre sağ kısım) oldu mu sana Infinity Wax. Bu 1,5 saat böyle kalacak, içimden de diyorum o ürün kaputta beton gibi olur, zor çıkar.
Bandı sökmeden kaputun sağ kısmına dalmadan da benim merakımdan ufak bir alanda over coat denedik. (malesef fotoğraflar çok bulanık çıkmış, o yüzden yayınlayamayacağım) Over coat rds'lere doğal olarak birşey yapamadı ama dairesel çizikleri biraz az görünür yapmayı başardı ve işin enteresan kısmı ürün sür sil tarzında olmasına rağmen yüzeyi anında parlattı
Bu arada Erdem Sensei işine haddinden fazla odaklandığından uygulama esnasında kendisi ile muhabbet edemedik ama o boşluğuda sağolsun hoş sohbetiyle Erkan bey doldurdu. (merak etmeyin o da normal değil, dedim ya o ekipta normal adam yok![]()
![]()
)
Infinity Wax uygulaması sonrasında, Erkan bey ve Erdem Sensei kendi aralarında Ism'den bahsetmeye başladılar. Ism'i ilk başta dürümcü İsmail gibi düşündüm (o ara kan şekerim düşmüş olacak ki her ürünü yarım ekmek döner, dürüm gibi görmeye başlamıştım![]()
) Meğer Ism'de Kamikaze markasının ağırt toplarından biriymiş. Kaputun sağ yarısına (fotoğraflarda sol kısım) da Ism uygulamaya karar verildi. Fakat Ism uygulaması Infinity Wax uygulamasına nazaran daha sıkı bir temizlik istiyormuş. O nedenle çiziklerden arındırmak için süreç yine Kamikaze Diamond cut ile başladı ancak devamı 3M'in pastaları ile geldi. Çizik giderme işlemi tamamlandıktan sonra Erdem Sensei Ism uygulamasına geçti. Ürünün kapağına entegre bir damlalık var, dozaj oradan kontrol ediliyor ve uygulama aplikatörü ise tabiki bir makyaj pediydi
Makyaj pedine eser miktarda ürün damlatmasına rağmen, kaputun yarısına sür sür ürün bitmek bilmedi. Bilinen glass coating ürünlerine kıyasla bu ürün yüzeyde bir miktar kurumaya bırakıldı. Ben tabi yine içimden gitti kaput, bu üründe beton gibi orada kalır diye geçirmeye başlamıştım ki Infinity Wax'ın kuruma süresi tamamlandıktan sonra silmem için bezi bana verdiler, aga ürün zahmetsizce çıkıyor dediğimde Erkan bey ve Erdem Sensei bıyık altından güldüler
![]()
(ne sandın ya ifadesiydi o
![]()
)
Ism'de aynı şekilde zahmetsizce yüzeyden silindi. Sonra da ortadaki bant izi dahil tüm yüzeye Over Coat uygulandı.
Bu arada sağolsunlar Rupes'i kullanma fırsatı da verdiler. Eve gidince Einhell'e küstüm hatta ağır abi Makita'ya da bir daha bakmam sanırım.
Ayrıca, bende Duster'ın geri kalan yüzeylerine Wolf's Chemicals paint polish, shine&glaze, Body Wrap ve Hard Body ürünlerini uyguladım.
Şimdi gelsin fotoğraflar
Bir kaç hafta önce bauhaus'dan alıp uyguladığım yağmur kaydırıcı ürünün etkisini paylaşmak istedim ki bu ürün içinde ayrıca konu açacağım. (Yavaş Hakan yavaş, az terin kurusun)
Durulama sonrası yüzeyde koruma namına hiçbirşey olmadığının belgeleri
Ustamızın adını unuttum beni affetsin. Adam diş fırçası ile davlumbazı 5 dk'da fabrika çıkış ahline çevirdi. Çamur sandığım lekeler meğer ziftmiş, kahverengi zift mi olur ya.
Folyo kaplanmış bir Audi. (ben orijinal rengi sandım)
Duster'ı içeri aldılar. (heee Duster'ı tutukladılar, ööögh iğrenç espri)
Çiziklerin durumu(ben masumum, benim yüzümden olmadı, ofisteki arkadaşımız sağolsun çift kova tekniğini bilmiyor, neyse buna da şükür
)
Uygulama öncesi ön cam maskelendi.
Hımmm Kamikaze grubu
Infinity Wax (bildiğin göz altı kremi)
Erdem Sensei kil diski ile temizlik yaptı.
Killi ped/disk
![]()