Oda var da ne kadar iş görür ehli olan bilir kardeşim
http://www.hepsiburada.com/einhell-b...p-HREIN2093260
Printable View
Oda var da ne kadar iş görür ehli olan bilir kardeşim
http://www.hepsiburada.com/einhell-b...p-HREIN2093260
Sadece cila uygulamasi yapilacaksa orbital makine bakin.3 ayda 1 cila atmak icin rupes almak akil kari degil.Meguiars G220v2 ya da Flex 3401 bakin derim fiyatlari uygun temiz 2. El bulursaniz demeyin keyfinize
bende performance power diye bi makine var . koçtaşta almıştım 1-2 kere deneme yaptım . uygun pad ve polısh ile amatör için güzel iş görebilecek bi makine diyebilirim . şuan 169 lira olması lazım . çok ağır değil .ama biraz çabuk ısınıyo sanki . gerçe antalya sıcağında çok normal .
sürekli kulanmaya gelmez ama ben gibi senede 4-5 kere kullanıcak olan amatör için iyi bi makine . 2 yıl garantiside var .
amatör için alacağımız makina devir ayarlımı olması lazım ?
amatör olarak kullanılacaksa bu tarz makineye pek gerek yok. bütçenizi zorlamadan alacak bolca makine var. magic marka makitanın kasa büyüklükleriyle aynı gayet dayanıklı bir makineyi 350 lira civarına alabilirsiniz. tedarik için de yardımcı olurum.
Birçok marka makina kullandım, son olarak Makita 9227 kullanıyorum, biraz ağır gibi gelebilir ama sanırım alıştığım için çok memnunum. Makine kullanım amacınız sadece cila atmaksa pahalı makinelerin hiç bir artısı yok, tavsiyem uygun ve daha hafif olan makineleri tercih etmeniz, Einhell, crown gibi markalar çok güzel iş görür, fiyatlarıda uygun.
Rupes için konuşursak tek makina olucaksa 21 yerine 15 almak daha mantıklı. Hobi amaçlı olucaksada rupese 1500tl vermek çok akıl karı değil.
Arkadaşlar çizik giderme içinede yarasın istiyorum sadece cila için alıp çizik gidermeye çalışmak içinde başka bir makina almayayım
Arada rötüş yaptım diyelim onun fazlasınıda almaya yarasın en azından..
Mesela bu Bosch GPO14CE
Prof bir makina gibi duruyor, bçlgesel kılcal çizikleri gidermek için ve ufak tefek rötüş kenarlarındaki artan boyayıda almazmı..
Birde en ideal ölçü nedir bu makinalarda 15,18, 21 ?
hocam merhabalar ek iş olarak detailing işi ile ugrasıyorum tabi prof degılım bunuda ayrıca belirtmek isterim bu işi hakkıyla yapan sitede arkadaslar var ben sadece kendı gorusumu yazmak istedim elimde 4 adet makına var bosch gpo14ce , makita , meg g220 , markası belli olmayan birtanede piyasa malı var
eger sadece kendı aracını yapıcaksan orbıtal makınaya girme cunku cızık almak bıraz zor olur ve makıta ile bosch karsılartırırsak ben bosch derım en basta agırlık ebatlar ve kavrama olayı ve kesınlıkle markası servisi olmayan urun alma astarı yuzunu gecıyor.yazdıklarım tamamen kendı ızlenımlerım ve gorusum hayırlı geceler
2 tane dewalt 1 adet rupes var kullandığımız. Geçen gün biri yazdığım gibi ellerimde can verdi servise bıraktım. Motor gitmiş. Ben de iş yoğunluğu yüzünden bugün tamamen dewaltlar arıza yaptığında arada kullanmak için Skil aldım 355 liraya. Bugün kullandım ve şöyle söyliim. Ne kadar dayanır bilemiyorum ama Dewalttan sessiz dewalt dan daha hafif. Devir ayarı çok rahat ve bastırınca devri kesin düşmüyor. Amatör olarak arada kullanmak için son derece uygun. Bundan daha ucuzuna bakmayın bence. Dediğim gibi yedek makine diye aldım. Sürekli kullanmayacağım.
problem şu ki, makinelerdeki devir düşürücü reosta olarak değil elektronik kart olarak çalışıyor, yani makinenin devri düşünce gücünün mümkün olduğunca düşmemesi gerekiyor. bu sistemi yapabilmek için armatürde bir mıknatıs onun devir kontrol ünitesi ve elektronik kart gerekiyor ki bu maliyetli bir iş üretici için. bunları yapınca da yeşil ürün yine pahalıya gelecek maliyet yükselecek. piyasadaki çin malı ürünler direkt olarak potans aracılığı ile devri düşürüp kaldırıyor buda düşük devirde düşük güce sebep oluyor. normalde black decker da polisaj makinesi yok, daha yeni bir ürün getirdiler ama oda neredeyse o bahsettiğimiz çin malları ile aynı (attlas, einhell vs.vs.)
bauhausda atllas falan da var ama elime alır almaz bıraktım. Ancak yüksek devirde çalışırsın devri düşmesin diye. Skil i dün bayağı zorladım. Düşük hızlarda devir dalgalanıyor bastırınca ama çok sıkıntılı değil. Ama motor bölümü harbi harbi çok ısınıyor. Alçak yerlerde ben genelde motor bölümünden tutup çalışıyorum boyumun uzunluğundan ve dizlerden dolayı. Elim bayağı bi rahatsız oldu.