Merhabalar,

Geçen gün fırsat bulup çok övülen bu ürünü kullandım ve çok memnun kaldım. O yüzden biraz detaylı bahsetmek istedim. Forumda konusunu göremedim, sayfalar arasında tavsiyeler vardı ama konu yoktu. Bence konu açılmasını hak eden bir ürün diye düşünüyorum.

Ürünün 1 Galonluk (Yaklaşık 4 Litre) boyutunu 100-120 TL gibi bir fiyata bulmak mümkün. Öncelikle fiyatı biraz yüksek gelse de bu ürünün 4 Litre olduğunu ve sulandırarak kullanıldığını göz önüne almakta fayda var.

Sulandırma oranını çok kirli motorlarda (Toplam hacmin 1/4'ü oranında Degreaser + Kalanı su), az kirli motorlarda (Toplam hacmin 1/10'u oranında Degreaser + Kalanı su) şeklinde kullanabilirsiniz. Tabiki bunlar üst ve alt limit şeklinde, bu iki limitin arasında istediğiniz karışımı yapabilirsiniz.

Ürün asla iz bırakmıyor. Kullanım kitapçığında sıkıldıktan 45 saniye sonra durula diyor ama ben 2 dakikaya yakın bekletip duruladım bir sıkıntı (kuruma vs.) yaşamadım.

Ürünü motora sıkmak için iki aparat kullandım.

1. Basınçlı Pompa

2. Köpük Sıkan Cam Sil Kafası ve Şişesi

Kullanım olarak ben kendi yaptığım ve memnun kaldığım sıralamadan bahsedeceğim. Burada detay temizlik konusunda tecrübeli arkadaşlar hatalarımı ya da daha iyi uygulama yöntemini biliyorlarsa paylaşmalarını rica ediyorum.

Öncelikle sıcak motoru bir süre soğumaya bırakıyorsunuz. Daha sonra sıcağa yakın ılık su ile motorun her yerini ıslatıyorsunuz. (Benim aracım eski dizel olduğundan su her hangi bir zarar vermediğinden bu kadar rahat anlatıyorum. Sizin elektronik aksamı güvene almanız ya da başka spreylerle korumanız gerekebilir aman dikkat) Sonraki adımda basınçlı pompaya karışımı hazırlayıp motorun her noktasına şanzımanın görünen kısımlarına, üst, alt nereyi görürseniz işetin. Daha sonra köpürten camsil ile karışımı köpük halinde motorun her yerine sıkın. İmkanınız varsa fırça ve süngerle kirli yüzeylere girişebilirsiniz. En son olarakta bol su ve durulama.

İmkanınız varsa ılık-sıcak su tavsiye ediliyor kiri daha çabuk yumuşatması ve sökmesi açısından.

Düzgün kameram olsaydı önce sonra fotoğrafları çekip koyacaktım, lakin bizim takozun hesap makinesinden farkı olmadığından koyamıyorum kusura bakmayın.

Yıkama sonucunda aracımın mavi renkli hortumu olduğunu fark ettim. Aynı zamanda pembe soketleri olduğunu gördüm. Motor üst kapak renginin turuncuya yakın bir renk olduğunu anladım. Bu yeni motor çok farklıydı Direksiyon hidrolik seviyesini artık görebiliyorum

Paranın kat kat karşılığını veren üründür. Kullanın kullandırın.

Not: Ürün kuvvetli kimyasal olduğundan el-göz ile teması iyi sonuç olmayabilir. Size tavsiyem eldiven-maske-gözlük üçlüsü ile kullanmanız. Bazen ters rüzgara maruz kalıp üstünüze sıçrayabiliyor.