User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 206 gti kalorifer petek onarim ve bakimi.

EmreArslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

206 gti kalorifer petek onarim ve bakimi.

Bu gün pazar tatilimden faydalanip ne zamandir aklımda olan fırsat bulamadığım için bi türlü yapamadığım kalorifer peteklerinin temizlemesi ve onarılması işlemlerini bu gün tamamladım.

Bu tarz temizlik islemi yapicak arkadaşlara en azından fikir olabilir. Iyi forumlar.

Önce tüm petekleri söktüm..

[IMG]http://i68.tinypic.com/257nhxf.jpg[/IMG

Petekler öylesine pis ve kurum içindeydiki hemen suya attım daha sonra çıkardım ve parçalarına ayırdım.

Sudan çıkan parçaların kurumu kalktı ve kuru bezle silinmesi gerekiyordu silmeye başladım sonuç aşagıdaki parçalarda mutlu ediciydi.

Onarılması gereken parçalar çıktı plastik parça kırıldığı için kalorifer petekleri hareket etmiyodu bu yüzden napabilirim diye düşündüm profesyonelce degildi belki ama soruna kesinlikle çözüm oldu plastik kalorifer peteklerinden ana hareketi saglayan kısma plastik parça kırılıp kaybolduğu için yerine hemen orda bulduğum ufak bi dal parçasını japon yapıştırıcısıyla yapıştırdım ve sonuç muazzam oldu eskisinden daha sağlam

Sonuç istediğimden çok daha iyi oldu

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elinize emeğinize sağlık dal parçası efsane olmuş umarım uzun süreli bir çözüm olur (biraz zor)
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elinize emeğinize sağlık dal parçası efsane olmuş umarım uzun süreli bir çözüm olur (biraz zor)
    Tesekkur ederim hocam valla en güzel o dal parcası oldu daha sonra plastik kendi parcasinida buldum fakat bir türlü tutmadı dal parcasini denedim zımba gibi oldu ama tabi dedigin gibi ne kadar uzun sureli saglikli olur bekleyip görücez tekrar tesekkurler

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ellerine sağlık. Bende sağ tarafı tamir etmiştim

Ben çıkma alıp kırık olanları değiştirip kapatmıştım. Yapıştırma dayanamadığında bakır kablo parçası kaynat. 1lik tek damar 220 kablosundan daldan daha uzun parçayı kes, bakırı ısıtıp plastiğe geçir, kuruduktan sonra zaten oynamaz. İyice sağlamlık için bakır dibine japon döküp sigara külü sür. Sigara içmiyorsan karbonatta dökebilirsin

anilatasy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elinize sağlık bende octaviaya yapmıştım gerçekten çok iyi oluyor kokuyu kesiyor ancak sadece petekler beni tatmin etmedi hala tozlu ve pis olduğunu düşünüyorum havalar iyice düzelince ön göğsün tüm borularını temizlemeyi düşünüyorum hakeza kalorifer motorunuda temizliyeceğim çok iyi oluyor.
    Benimkindede o plastiklerden var kırıktı onlar hatta tepsi ben cam çivisini ısıtıp geçirdim plastiğe ve hızlı yapıştırıcıyla sağlamlaştırdım oda bakır tel gibi bir seçenek olabilir hala sağlam kaç ay oldu.
    Skoda Octavia 1.6 Glx A4 2000
    Skoda Fabia 1.4 6Y 2001
    Chevrolet Cruze 1.6 WTCC Edition 2012
    BMW R1200GS K50 2018
    El Yapımı Araç Similatörü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ellerine sağlık. Bende sağ tarafı tamir etmiştim

Ben çıkma alıp kırık olanları değiştirip kapatmıştım. Yapıştırma dayanamadığında bakır kablo parçası kaynat. 1lik tek damar 220 kablosundan daldan daha uzun parçayı kes, bakırı ısıtıp plastiğe geçir, kuruduktan sonra zaten oynamaz. İyice sağlamlık için bakır dibine japon döküp sigara külü sür. Sigara içmiyorsan karbonatta dökebilirsin
    Eyvallah hacim valla seninki daha profca olmus saglamlik konusunda benimki o an ani ve gecici cozum oldu sanırım
    Alıntı anilatasy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elinize sağlık bende octaviaya yapmıştım gerçekten çok iyi oluyor kokuyu kesiyor ancak sadece petekler beni tatmin etmedi hala tozlu ve pis olduğunu düşünüyorum havalar iyice düzelince ön göğsün tüm borularını temizlemeyi düşünüyorum hakeza kalorifer motorunuda temizliyeceğim çok iyi oluyor.
    Benimkindede o plastiklerden var kırıktı onlar hatta tepsi ben cam çivisini ısıtıp geçirdim plastiğe ve hızlı yapıştırıcıyla sağlamlaştırdım oda bakır tel gibi bir seçenek olabilir hala sağlam kaç ay oldu.
    Aynen aslinda daha saglam yapilabklirdi o an nedense dal gözüme carptı hem efsane olur diye düşündüm doğadan bi parça ������

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EmreArslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eyvallah hacim valla seninki daha profca olmus saglamlik konusunda benimki o an ani ve gecici cozum oldu sanırım
    O kadar sökmüşken mecbur birşekilde tamir edip kapatacaktın zaten. Başka şansın yoktu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O kadar sökmüşken mecbur birşekilde tamir edip kapatacaktın zaten. Başka şansın yoktu
    Aynen abi bidahaki söküşümde irtibat kuralım tecrubelerinden faydalanayım

jr1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elinize sağlık Eğer birdaha sökmek gerek olursa orta bölümdekiler için komple sökmenize gerek yok yanlarında tırnakları var düz tornavida yardımıyla çıkıyor daha az uğraşmış olursunuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jr1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elinize sağlık Eğer birdaha sökmek gerek olursa orta bölümdekiler için komple sökmenize gerek yok yanlarında tırnakları var düz tornavida yardımıyla çıkıyor daha az uğraşmış olursunuz.
    Evet farkettim onu fakat tornavida ucuyla zarar vermemek ve cerceve plastiginin catlayan yerlerini onarabilmek icin sokmustum komple bidahakine japonladigim dal duserse falan oyle yaparim tavsiyeniz icin tesekkurler )

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)