Bu ürünü www.detailbox.com.tr adresinden temin etmiştim. Geçen sene Mayıs başında tüm camlara uygulamasını yapmıştım. Ön cama 4 kat, diğer camlara ise 1 kat uygulamıştım ki toplamda 4 kelebek cam dahil toplam 12 cama ve dış dikiz aynalarına ürünü uygulayabilmişim. Bazıları 20ml neremize yetecek dedikleri için bu bilgiyi verdim. Fiyatı yüksek gibi gözüksede bu hesaba göre 2 küçük otomobile uygulama yapılabilir. Uygulaması gayet basit; janjanlı kutusundan çıkan cam temizleme solusyonunu makyaj pamuğu ile camlara uyguluyorsunuz ve fazla kurumadan da siliyorsunuz; iyi bir netice için bu işlemi 2 kere yapmanızı tavsiye ederim. Ürünün fazlasını silmenize rağmen camda illaki kalıntılar kalacaktır, daha iyi ve garanti temizlik için ipa veya iyi bir cam temizleyici (nanolex'in ürünü tavsiye edilir.) ile camları en az 2 kere cam bezi ile silmeniz/temizlemeniz gerekiyor.
Camlar tertemiz olduktan sonra, janjanlı ambalajdan çıkan sünger takoza 4 adet mf bezden birini sarıyorsunuz ve Repel Q2 yazan mavi şişeden bezi nemli yapabilecek kadar damlatıyorsunuz ve cama sürüyorsunuz. (dairesel hareketler yapmıyorsunuz, yukarı aşağı hareketler ve sağa sola ahreketler ile tüm boşlukları doldurmanız gerekiyor) 10-15dk sonra camda kuruyan ürünü temiz bir bez ile siliyorsunuz. Bu işlemi tüm camlara uyguluyorsunuz ve sonra 2.kat uygulama için yeterli süre geçtiğinden ilk uygulama yaptığınız cama yeniden ürünü sürüyorsunuz. Tavsiyem yapabildiğiniz kadar çok kat uygulayın ki uygulamanın ömrü ve performansı uzun olsun.
Repel Q2 kuruduktan sonra camdan rahatlıkla silinebiliyor, beton gibi olmuyor. Unutttuğunuz yeri sildiğinizde iz kalmıyor. (ertesi gün silmeyin tabi)
Ürün 12 ay/20.000km performans vaad ediyor. Ben uygulamayı 2015 Mayıs başında yapmıştım. Tuz, çamur, kar...vs görmüş ve 9200km yol yapmış olmama rağmen arka cam hariç tüm camlarda performans ilk günkü gibi devam ediyor. 50-60km/h'den itibaren yağmur damlacıkları camda kaymaya başlıyor. Eğer esinti hızı yüksek ve yağış şiddeti fazlaysa 50-60km/h hızlarda ön camda yıldız geçidi oluyor, yan camlarda hiçbirşey kalmıyor.
Arka camda ürün duruyor ama özellikle silecek temizleme alanının üzerinde ancak cam pastası ile çıkabilecek bir katman oluştu. O katman iyiki oluştu, çünkü çıkarabilmek içinde Soft99'un cam pastasını deneyeceğim![]()
Netice: Gyeon Q2 View'u tavsiye ederim; hatta yine Mayıs gibi ya tazeleme yapacağım ya da elimdeki ürünü diğer otomobile uygulayacağım. Yine alırmıyım, kesinlikle alırım.
Uygulama esnasıdna foto çekmiştim ama arşivin içinde bir yerlere koymuşum, dünden beri bulamadım. O yüzden taze taze dün çektiğim videoyu paylaşacağım.
https://www.youtube.com/watch?v=B9bpb5n32is