Kesinlikle etkili olacaktır abi. Bende koch chemie pol star aldım ama hala ulaşmadı elime ürün.
Bu ürünü yada Valep Pro Leather Soap ile bu parlamayı yok edebilirsiniz..
Printable View
Abi cok saol. Ozaman ben bu urunleri hemen aliyorum. Sonucu cidden merak ediyorum.
Evet simdi valet proya baktim onu alicam buyuk ihtimalle. Cok saol abi tekrardan
Ben sonax in setini almistim hem direksiyon hemde deriler icin tavsiye ederim.birde ben bunu Essenmotorshow dan almistim.bu ayin 29 da basliyor gyeon hariç bütün büyük firmalar var temizlik konusunda.birde piyasadan asagi yukari %30 civari indirim var butun parçalarda.
Bir detaycı olarak;
Koch Pol Star (PS), Valet Pro APC, 3d orange gibi ürünler genel temizleyicidir. sulandırma oranı olarak motor da yıkarsınız plastikte. Ama deri kısımda deriyi yıpratır, renk açabilir.
Auto Finesse Hide serisi... marka güzel ama çok bir verim alamazsınız. Yani en azından ben yeterli görmüyorum Hide serisini
Bim de satılan aspirin vs zaten hiç girmiyorum
Aracınızın deri direksiyon durumu nedir görmek lazım. zaten aşınmış olup üstü kir tutmuşsa, kiri aldıktan sonra pul pul dökülen deri direksiyon ortaya çıkacaktır. eski halini mumla ararsınız. Tabi direksiyon o durumdaysa.
Temiz ise, Colourlock (deriklinik) deri temizleyicisi öneririm. Zaten üstüne yok. Örnek vermem gerekirse aşağıdaki resim daha 2 gün önce çektim. Deriklinik ürünü ile temizlendi. Temizlenmeden önce sahibi aracının gayet temiz olduğunu belirtmişti halbuki :) fotoğrafı görünce oda şok geçirdi.
https://i.hizliresim.com/dLAgQV.jpg
@SULTANOGLU
ben bugün Essenmotorshow a gittim.o kit sonaxda 59.50 eruoydu ve ayriyeten birkaç da hediye veriyorlardi.sen ne yaptin gitme firsatin oldumu?ben cumartesi veya pazar bir daha gelebilirim.
sana öm mesaj atayim dedim fakat doluydu onun için buraya yazdim
Pol Star nötr deri kumaş ekstil alcantara temizleyici.
Senin endişe edeceğin ürün Green Star :) O çok amaçlı ve Ph ı bir nebze yüksek bir ürün.
Derilerde A(ll) P(urpose) C(leaner) kullanmamak gerek. İsterseniz elinize bir dökün nasıl yakıyor görün :) Direksiyondaki deriyi de öyle yakacaktır.
"Ama çok pis ne yapmam etmem temizlmem lazım" diyorsanız, en azından 1/15 falan sulandırıp 6 ayda yılda 1 temizlenebilir. Ama yıpranma hızlanacaktır.
Benim direksiyon 10 yıllık. Yıpranma, boya kalkma, yüzük izi, tırnak izi vs ne istersen var. Ben de gittim zımparayı aldım direksiyona giriştim. Yıpranmış yerleri bir tık daha çok olacak şekilde güzelce zımparaladım, ardından boyadım. Biraz kullanınca da nemlendirici kremle besledim. Çok memnun kaldım.
Yeni bir deri direksiyon için bunları yapmak cinayet olur. Güzel bir deri temizleyici güzel de bir bakım seti alınır kullanılır.
Pol Star tekstilde kullanılabileceğinden güzel bir seçim olur. Yanına da Green Star alınıp plastik motor vs için yıllarca kullanılır.
Koch Chemie POL Star ile uygulanmış hali.
2018 model a4 koltuklarına uyguladım abimin. araç 30k kmde. Direksiyonu çekmeyi unutmuşuz.
ben ürünü çok beğendim, tavsiye ederim. Valet pro orta boy fırçayla uyguladım birde(yumuşak fırçadır)
https://i.hizliresim.com/OrXByQ.jpg
abi bir öndeki postumda yazmayı unutmuşum.
Sanırım @Year One Pol star GS ile karıştırdı.
Pol star deri/alcantra ve tekstil temizleyicidir zaten. bir önceki postumda deri koltuğu nasıl temizlediğini de görebilirsiniz.
problem olmayacağını düşünüyorum..
hayır karıştırmadım Pol Star (PS) deridede kullanılıyor ancak onun yerine deri temizleyici olarak, Leather Star (LS) var. ikisi çok farklı ürün. PS birazdaha agresif yapı olarak da öyle :) hoş LS yi de çok beğenmedim. tamam haklısınız, açıklamasında deri temizliği de yazıyor fakat bir ürünü deride ve kumaşta kullanmak ürünün içinde yağ çözücü madde değil de, aşındırıcı madde olduğu anlamına gelir. deri maddeyi içine çekmez. ancak yağ çözücü bileşenli bir ürünle temizleyebilirsiniz. kumaş emicidir. bu yüzden deri kısımlarda Koch Chemie ürün kullanılacaksa LS kullanılır. GS birazdaha geniş kapsamlı daha genel kullanıma uygun bir üründür. Ama asıl kullanılması gereken ürün o da değil onu söylemeye çalıştım. Ben deriyi deri temizleyici ile temizlemeyi tercih ediyorum.
Bu konuda uzun zamandır denemeler yapıyordum ve sonunda istediğim sonuca %99 ulaştım.
Yeni öğrenmek isteyen arkadaşlara tavsiyem; (benim gibi aylarca uğraşmasınlar diye yazmak istedim.)
uzun zamandır temizlenmemiş ve parlamış direksiyonlar için reçete;
-Colourlock Deri Temizleme Köpüğü / Koch Chemie Pol Star (ben bu iki üründen memnun kaldım)
-Valet Pro Detay Fırçası / Colourlock deri fırçası(ben bunu tercih ediyorum.)
-Magic Sponge(Ben Rossmann' dan temin ettim.)
-Temiz Mikrofiber Bez
Şimdi, bana deriyi sihirli süngerle mi temizlenir diye çıkışanlar olabilir, evet parlamış direksiyonda başka hiç bir türlü istenen matlığa kavuşamıyorsunuz. Bu süngeri bu detayda kullanılması gerektiğini ve kullanımını da İstanbul' da çok çok iyi bilinen ve işini %100 başarı ilen yapan detailing dükkanının sahibinden öğrendim.(ürün satıcısı değil, uygulamacı arkadaş)
İlk olarak direksiyonu nemli bez ile silip tozlarını alıyoruz ve bu nem direksiyon derisini biraz yumuşatmış oluyor.
Ardından fırçamıza temizleme köpüğünü sıkıyoruz ve direksiyona 3 - 4 dakika arası iyice yediriyoruz.
Bu işlemden sonra Sihirli Sünger devreye giriyor ama çok dikkatli olmak lazım bunu kullanırken. Ben sihirli süngere de köpük sıkıp hiç bir baskı yapmadan ve tek yönlü olarak direksiyonda 1 tur eğer direksiyon çok çok kirli ise iki tur gezdiriyorum.
Ardından da temiz mikrofiber bir bez ile siliyoruz ve bezdeki kirlere bakıp vay ... diyoruz :)
Önemli Not: Sihirli süngeri kullanırken çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim, fırça gibi kullanırsanız yeni direksiyon derisi gerekebilir :)
Umarım yardımcı olabilmişimdir..
Merhabalar, ben de parlammış direksiyondan muzdarip bir kullanıcı olarak edinmiş olduğum malzemelerle periyodik olarak aşağıda videosunu çektiğim işlemleri yapıyorum. Magic sponge kullanmaktan çekindim. Kullanan arkadaşlar çok dikkatli olunması gerektiğini iletti. Geri dönüşü olmayan bir duruma getirmeyelim dedim. Soft ürünler kullanıyorum. Temizliği ve matlığı tatmin ediyor. Umarım paylaşımım faydalı olur.
YouTube
Bende geçen gün gyeonun bir ürününü almıstım anca kullanma fırsatım oldu. Direksiyon, koltuk kenarları, kolcak vs. gibi yerlerde kullandım.2 fıs yapıp nerdeyse tüm direksiyonu köpürtebiliyorsunuz öyle kendi arabanıza kullanarak bitirebileceginiz bişey degil. Performans olarak begendım fotograflarıda şuraya bırakıyorum.
https://i.hizliresim.com/tnOJvu.jpg
https://i.hizliresim.com/GswTNv.jpg
https://i.hizliresim.com/gz5j31.jpg
Şunu yapmasak olmazdı:D Fark daha net anlasılıyor
https://i.hizliresim.com/7g8z0i.jpg
Kalpler kırık Yavuz Bey :) Bu ürünü sana önerirken zararsız olacağını bilerek temin ettim ( Dragger Smile )
Almanya'nın göbeğindesin Hakan bro. Colourlock firmasının amatör kullanıma uygun ürünleri var. Başka seçenek aramana gerek yok :)
aslında var
Colourlock Guclu Deri Temizleyici 200ml
Ben bunu kullandım Mini'de, direksiyon temiz gibiydi ama iyice matlaşıp tertemiz oldu. Koltukların deri kısımları da aynı şekilde. Öncesini çekmemiştim zaten temiz diye ama sonrasının fotoğrafları benim arabanın konusunda var
Koch Chemie - PO Pol Star 1L
Sadece direksiyon için kullanacak olan varsa burdan alabilir 50 ml 17.63 tl colourlock hafif olan ve koruma ürünlerininde ufak şişelerinden var stokta
Guclu Deri Temizleyici 50ml
aynen bu işime gelir sadece direksiyon yeterli bizim araçlarda koltuk kısmi deri zaten azıcık bir deri var vücut destek yerlerinde, bu hepsine yeter tek kullanımlık. O zaman Direksiyon ve deri için Colourlock, Ön göğüs ve kumaş temizliği için Koch Chemie Pol Star en son koruma olarak da Sonax Xtreme Matt efect olacak sanırım.
Daha yeni kullandık, taze taze atayım before/after :D
Colourlock Leather Cleaner
https://i.hizliresim.com/LIZ5rs.jpg
colourlock ürünlerini ufak şişede de alabilirsiniz, bireysel kullanıma uygun bölünmüş ürünleri de mevcut. :)
bezi doğal sabunla sabunluyorum susuz kıvamda direksiyonu öyle siliyorum, sonrasında nemli başka bir bezle siliyorum tertemiz hatasız oluyor.
Direksiyon ve koltuklar için deri temizleme fırçasının üzerine Valetpro leather soap sıkarak temizliyorum. Üstüne Koch chemie Leather Star - LS ile besliyorum. Dr Beasley's Leather Lock sıkıp, işlemi bitiriyorum.