Nasıl ya, sen de mi ingiltere'desin ?
Printable View
Profesyonel olarak başladım detailing işlerine, eğitim aşamasındayım şuan. Komple ppf kaplama gerçekten mantıklı, özellikle özel renklerde korumam için faydalı. Ama maliyet kısmıda şu devirde büyük sorun... Ama ülkemizin yol şartları düşününce aracın ön kısmına, ppf yapılıp kalan kısmına seramik yapılır. Sürekli aracının boya bakımını yapabilecek kişi için seramik olmasa da olur.
Uygulama merkezi olan bir abime sürekli olarak söylerim,"şöyle çok heves ettiğim,özel ve satmayı düşünmediğim bir araç alabilsem,direk uygulamayı yaptırır üstüne şeffaf kaplatırım"
Yani kimine göre mantıklı gelir kimine göre mantıksız.Bence otomobilden otomobile değişir.Mecburiyetten gider egea alırım,uygulama dahi yaptırmam.Ama özel ve güzelde işler değişir :)
Gökhan’ın verdiği Rusya örmeği başka :)
ama Türkiye gerçekten saatli bomba.
burada daha çakıl taşı yolda denk gelmedi ama bir sene Türkiye’de Antalya’ya giderken bir taş sıçrattı, verilmiş sadakam varmış.
kaputtan sekip cama geldi, neredeyse kaputu delecekmiş.
cidden direk cama gelseydi camı delip kafama girerdi kesin.
kısaca Türkiye’de yaşasam ben de bu tarz çareler arardım kesin.
Daha detaylı yazmaya geldim hain ve isyankar moderatör Ranthor :)
Seramik koruma bir zırh değil arkadaşlar ama gerilla pazarlaması gereği istenilen buydu ve başardılar. Herkesin beklentisi bir zırh etkisi görebilmek.
Fiyatlar pahalı geliyor olabilir ancak dünyada bu işlerin yapıldığı fiyatları kıyaslarsanız Türkiye ucuz değil, çok ucuz!
Seramik koruma güçlü bir kimyasal bileşenden ibaret. Alt yapısı doğru yapıldığında, doğru ürün kullanıldığında kuraller çerçevesinde kuruşu kuruşuna size istediğinizi verebiliyor. Örneğin distribütörlüğünü sürdürdüğümüz Tac System Quartz serisi tüm ürünlerin kendini iyileştirebilme manasında çokça insanı mağduriyetten kurtardığı gerçek.
PPF genel bir kavram ancak kendi içlerinde sınıfları var. Buna göre de bütçeleri. Tıpkı araç markaları ve modelleri gibi.
BMW 1 serisi de BMW, 7 serisi de . Bütçeleri farklı, klasmanları farklı dolayısıyla hizmet ettikleri şeyler farklı ama günün sonunda iki araçta BMW iki araçta bir araba.
Markalı ürünlerin dünyadaki satış fiyatları + nakliye + vergiler bakıldığında kaliteli ürünlerin uygulayıcıya ulaştığı rakamlar gerçekten uygun değiller. Bayiler, bayi karlılıkları ve uygulayıcılar arasındaki kırılımda size en doğruyu verebilecek noktalar, global markaların XPEL Stek, LLumar gibi PPF sağlayan yerlerden oluşuyor. Geri kalanların hepsi ekonomi seviyesi ürünlerle uygun çözümler buluyor. Az önceki örneğimdeki gibi bu işin seviyeleri var.
Şahsi kanım hedef PPFse global markalı kaliteli ürün yada hiç biri. Seramik koruma olacaksa global iyi bir marka ve uygulayıcı veya hiç biri.
Kaygıları küçük çünkü araçlar ucuz, çünkü boyalı araç daha değerli :)
Bu bir noktaya kadar doğru ancak lite serisi için söylenen bir hadise. Üst seviyesinde herhangi bir örnekle karşılaşılmadı.