tahmini ne kadar etkiler ses kesilmesini kolay gelsin
Printable View
tahmini ne kadar etkiler ses kesilmesini kolay gelsin
sagolasın.
yok abı bıtsede kurtulcam dıye bakıyorum cekılecek cıle degıl:)
benım gıbı arabasına aşık bırısi olarak bile zor:p
sagol:)
dikkatli ol sokup takarken.gunduzlerın boşsa cabuk bıterde benım gıbı vakıt buldukca devam ettırırsen zorlanırsın:D
şu an koltuklar takılı olduğu haliyle aynı nerdeyse.koltuklarıda takınca baya azalcak .bıde arka koltukların altına ses yalıtım sungerı aldım onu koycam.yan camurluk ıclerını camyünü ıle doldurcam.ses baya kesılcek umarım:)
sonunu beklıyorum bende:)
bana bişey kalmamış yauw... :D
maşallah eline sağlık...
özellikle arka çamurlukta ince işçilik pls... :)
edit seyyara bittim... :hahaha:
ahahha :D direk 220 ozaman neyse zaten ben olsam içerde kımıldayacak yer kalmazdı daha bitmemiş hacı bitüself al sen... :ramo
yarımlar tamamlanır hallederiz a.ş... :D
ya ibo ne dicem ben söktüm boşallttım tamamen sünger tarzında bişe şimdi ben ilerde herşeyi takıcagım zaman bu senin yaptıgın malzemeden mi yoksa o sünger tarzında olandan mı takayım hangisi kaliteli.
boş alanda bastım 2yi sara sara bitirdim ahaha turbo sandım kendimi :D
kolay gelsin cok detay isteyen bir işe baslamıssın sonuc güzel gidiyor fakat rulo halide değilde 50 45 seklinde plakalar halinde satılan izolasyonlar zifli değil çok daha farklı kullandığın malzeme ısı gördüğünde bırakma ihtimali var ben daha önce denemiştim bi kaç kere..bahsettim izalasyon ısı gördükce saca yapışıyor.keçe yerine yapışkanlı sünger ısı ve ses yalıtımında %35 40 varan sonuclar almak mümkün(kullanılan bölgeye göre değişir) kullanmanalısın en azından yapacak arkadaşlara fikir olur...
sen toplamazsın arabayı bıdaa:D unut gıtsın:D
benım kullandıgım malzeme zıft degıl zaten ''sentetık kaucuk''
bu maddenın ısı gordugunde bırakacagını dusunmuyorum cunkı uygulama yapılırken ısınmadan saca yapısmıyor.
zaten uygulama taban da oldugu ıcın bırakmasına ımkan yok devamlı ustunde baskı olacak.
tavana uygulanırda dedıgın sey zor bı ıhtımal ama olabılır.
Bugün büyük kısmı bitti.. ısı tabancası kullanmadık açıkçası.. Yekta ile uğraştık saolsun.. ANcak ısı tabancası kullanmamamıza rağmen tozsuz ve hafif nemli yüzeyde gayet iyi yapışma tepkisi verdi.. Kesinlikle işe yarıyacak :)
Herşey senin başının altından çıktı abi yaktın beni :D
Açıkçası orasını bende anlamadım ama gayette yapıştırdıktan sonra çıkarma testinden geçer durumda..Konu açıcam orda nasıl yaptığımı az çok anlatırım... sadece izolasyon değil.. bolt on neler yapılabilir düşünüyorum.. Sprey boya,tavan astarı vs :D
Ama gerçekten tavsiye ederim.. hiç bir işe yaramaması imkansız.. yaptığımız yerler direk soğuğu kesti en basitinden :) Buarada sadece şöför tarafı ve vites ile el freninin orası kaldı.. zeminde.. kapı içleri vs yapmadım henüz 1 top bitti :)
Isı kullanılmadan yapılan izalasyondan çok az sonuç alırsın sen yapıştı die görürüsün fakat zamanla kalcaktır izalasyondaki amaç izalasyon malzamesine ısı vererek içindeki özelliği kullanamandır diğer türlü kullamlarda sonucun çok iyi olacağını düşüyorum onun yerine yapışkanlı keçe kullan daha iyi sonuç alırısn ;)
audi için en yakın zamanda çalışmalara başlıyoruz sefa ve yektalarla :D
aferin ibo güzel olmuş, öğrettiğim gibi :D
Beni de özgür gazlıyordu bugun, konuyu yeni gördüm :D
Ellerine saglık kardesim süper olmus :)
Kolay gelsin. :) Ben geçen sene yaptım. 1 mt genişliğinde 10 mt uzunluğunda tek bir top aldım. Zeytinburnu Demirciler sitesi bu malzemenin ana vatanı. Her türlü izolasyon malzemesi orada. Benimkini üstünde şalomasız yazıyordu. Yani ısıtmadan yapışıyor. Hatta sökmesi felan acaip zor. Ben arabayı komple (gerçekten komple :)) söktüğüm için tavan sacına kadar yaptım bu izolasyonunu. Kapı içi dışı felan derken halen daha toptan kalan bir kısım var. Sünger olarak ben 2 mm lik bir sünger kullandım memnun değilim. Daha kalın ve asıl işi ses izolasyonu olan sünger ile değiştirecem bunu. Bir sürü foto çekmiştim ama hırsızlar saolsun usb belleklerim gitti hep :(