bitüselfin üzerine peki ses yalıtımı için ne kullanılabilir?
Printable View
bitüselfin üzerine peki ses yalıtımı için ne kullanılabilir?
ibocum aynı uygulamayı ben yapıcam konuyamı ekliyim yoksa yeni bi konu açmaya gerek varmı ?
http://img824.imageshack.us/img824/9495/sonra.jpg
bundan alıcaksın metresi 8 tl genişlik bi araba boyu :D
http://img267.imageshack.us/img267/108/sssssssw.jpg
bitüself midir nedir ona o kadar dünya para verme gel ben sana biyer göstericem ordan alıcaksın metresi 10 tl genişlik 150cm ben bütün arabanın izalasyon malzemelerini 50 liraya mal ettim fazladan alarakdan hafta sonu resimleri paylasırım çok pis izalasyon yapıcam :D
İboda bitop bitüself duruyo :D
abi ona gerek yok ya, pestil denilen malzeme aynı şeyler birisi markayı basmışlar fahiş fiyattan çakıyorlar.
O zaman bizim inşaatlarda kullandığımız pp200(2mm) veya pp300(3mm) memran var ucuzdur o baya :) Alacan eline şalemoyu ısıtıp ısıtıp yapıştırcan :D Isı tabancasıda yapabilir tabe :)
güzel bir işçilik çıkarmışın tebrik ederim seni aynı malzemeden bizde 106 yaptık inanılmaz farketti kapı içleri falan ısıtarak yaptık kapıyı kapattığımızda kapıdan çıkan o zırıltı seslerinden eser kalmadı ayrıca ufak bi dokunuşla kapı kendi kapanıyordu çukurlarda araçta tok bir ses oldu yol sesi büyük ölçüde azaldı yani anlıycağınız imkan ve elinizden geliyorsa yapmaya değer müzik dinleyenler içinde çok büyük bir artı ses kaybınız olmuyor uzun lafın kısası yapın :)
Kendinden yapışkanlı ziftli şalomasız membran diye kutusunda yazan ile yapmıştım ben. Isıtma gerekmiyor. Öküz gibi yapışıyor. Sökmesi zor.
tarttım 13,250 kg bugun aldıgım malzemeler:D arka çamurluk içlerine önceden yapmıştım onlarda 3 kg filan gelir, ama onları baştan elden geçiricem yani kısacası toplam izalasyon agırlıgı 20kg max. bence değer.. çünkü orjinalde hiç ama hiç izalasyon namına birşey yok..:)
valla güzel kareler temiz işçilik başarılı olmuş elinize sağlık
Hiç ağır değil ben toplam 8 kg lık kullandım iynn rs le baya bir konuştuktan sonra Yekta ile bir gecede tamamladık.. Gayet başarılı oldu...
Çok başarılı elinize sağlık.
araba çıksın olay budur o zaman göki:D
gayette olur abi.. ısıyı yalıtan herşey sesi de yalıtır icabında :)
bu arada bu gibi malzemeler için yapı marketler pahalı kalabilir. ankarada olanlar ostimde alınteri caddesi denen yani ostim metrosunun olduğu ve devamı batıkente geçen cadde üzerinden temin etsinler. mesela orada "büyük kapı" diye bir yer var.tam ostim metro ışıklarından sola dönünce işte o alınteri caddesi üzeri.. toptancı ama parakende satış yapıyor.. fiyatlar cok fark ediyor. kredi kartı da geçiyor.
ha yok illa yapı market olsun derseniz koçtaş her zaman diğer yapımarketlerden ucuzdur. hatta bazen çok çok ucuzdur.
Her arabaya lazım valla :)
Peki halının altına yapsak sadece konsola-kapılara ellemesekde ses yalıtımı açısından değer mi?
Halıyı geçen yıkarken söktüm kolaymış ama ön koltukları sökemedim nasıl sökülür ? :)
olur tabi oğuz.. daha çok ses tekerlerden ve motordan gelir zaten.. bu arada egzozdan ses gelen ve tekerlerin sesini kesmek için boyacılarda "pütür" diye birşey var.. bildiğiniz izolasyon köpüğü.. zeibart da bunu yapıyorlar.. onu alıp araba lifte kaldırıp girişirseniz sesi yine ciddi manada kesersiniz..
ev gibi işte; içten veya dıştan.. izolasyon iyidir.
göki benim yalıtım malzemelerini yalan ettin la unutmadım onları ona göre :D