User Tag List

Sayfa 303/303 İlkİlk ... 203253293301302303
5753 sonuçtan 5.739 ile 5.753 arası

Konu: Car care ürünleri hakkındaki her türlü soru buraya...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalar. Yıllardir araçlarımi kendim yıkarım ama tam prof değilde sadece yıkar cilalar binerim. Bu ay 0 megane araç aldım. Cosmo mavi köyü bir renk. Gerek renkten gerek 0 araç olduğu için artık biraz amatorlukten çıkmak istiyorum. Önümüzdeki ay araca seramik ve ön 3 parça ppf yaptıracağım. Genellikle benzinlikte yıkama yaptığım için ve oradaki köpüğü kullanmak istemediğim için ve araca seramik yapılacağı için buna uygun şampuan, bu şampuanı kullanabilmek için köpük atabileceğim pompa ve kurulama için iyi bir bez arıyorum.
    Fiyat konusuna çok takilmamaya çalışıyorum iyisi olsun bir kere alayım kafasındayım. Bu şekilde ürün kullanan veya tavsiye verecek olan varsa dinlemek isterim simdiden sagolun.

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendın yıkama yapıcaksan eger 1 eldıven 1 kurulama havlusu birkac fırca iç ve dış olarak. lastık parlatıcı ve parlatıcı sungerı , araları temızlemek ıcın atıl birkac bez mumkunse sprey şişe gibi ekipmanlara ihtiyacın var.
    yıkama bezini ve eldivenini her yıkama sonrası makinede yıka . bir sonraki araç yıkamana kadar beklet. kullanılmış kurulama havlusunu 2nci kez kullanmazsan aracını iyi seviyede korursun.
    maxshine tercih edersen bana buradan dm ile ulaşırsın.

Attention Required! | Cloudflare
    ürünleri incelemen için link bıraktım.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cihan9 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar. Yıllardir araçlarımi kendim yıkarım ama tam prof değilde sadece yıkar cilalar binerim. Bu ay 0 megane araç aldım. Cosmo mavi köyü bir renk. Gerek renkten gerek 0 araç olduğu için artık biraz amatorlukten çıkmak istiyorum. Önümüzdeki ay araca seramik ve ön 3 parça ppf yaptıracağım. Genellikle benzinlikte yıkama yaptığım için ve oradaki köpüğü kullanmak istemediğim için ve araca seramik yapılacağı için buna uygun şampuan, bu şampuanı kullanabilmek için köpük atabileceğim pompa ve kurulama için iyi bir bez arıyorum.
    Fiyat konusuna çok takilmamaya çalışıyorum iyisi olsun bir kere alayım kafasındayım. Bu şekilde ürün kullanan veya tavsiye verecek olan varsa dinlemek isterim simdiden sagolun.
    Merhabalar, en az çizik için en uygun yıkama yöntemini uygulamanız gerekir. Burada en önemlisi ön yıkama, köpük pompası için Kwazar, İk gibi markaların ürünlerine bakarbilirsiniz, kışın çamurdur v.s ve benzinikte yıkayacağınız için ve korumayada zarar vermeyen direk pre wash katagorisinde olan, K2 Bora önerebilirim, alternatif olarak Auto Brite Magifoam, Flowey B33 te kullanılabilir fakat bunlar güzel kir sökmesi yanında korumayada zarar verir. Yaz için direkt K2 Bela öneririm aynı zamanda kova şampuanu olarak kullanılmasıda avantaj ilave kova şampuanı almanıza gerek kalmaz. Benzinlikte çift kova yapmak zor, en azından güzel bir yıkama eldiveni ve standart bir kova işinizi görür Grid Guard olursa iyi olur, durum imkan varsa bir kaç tane yıkama eldiveni olursa faydanıza olur. Çok eldivenle yıkama yöntemi uygulanabilir. Ben Valet pronun eldivenini kullanıyorum epey memnunum. Kurulama için gsm değeri yüksek büyük ebatlarda bir kurulama havlusu iyi olur.
    Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven

jRMix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı grkm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...
    Alıntı mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...
    Merhabalar,
    Son yorumlarda aktif olarak öneriler için etiketledim öneri için.

Şöyle yeni bir araç aldım ancak PPF yada Seramik yapılmadı ***** havalarda kötü olduğu için hemen kirlendi. Su tuttum ancak kirler çıkmadı resmen yapışmış. Hem ilk yıkamasını yapmak hemde boyaya mümkün olduğunca az zarar vermem için ve bugün hemen alıp kullanabileceğim ürünlere ihtiyacım var. Sabiha Gökçen'den Atatürk Havalimanına doğru geçeceğim için yol güzergahında bir işletmeden alabilirim.

Konudan gördüğüm kadarıyla
    -Kova
    -basınçlı/pompalı şişe
    -yıkama eldiveni
    -kurulama havlusu
    -jant fırça
    -K2 Bora (stok pek yok gibi) Pre wash deniyor sanırım
    -K2 Bela (Kova için)
    -PolyTop sealer ( stok bakamadım)

Tavsiyeleriniz nedir hangi işletmelerde bulurum bunları birde hızlı cila cama gelse sorun olurmu yoksa cam için ayrıca glaco au kaydırıcı almalı mıyım?

Değerli tavsiye ve yorumlar için teşekkürler

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uçuk fiyatı olmayan emiciliği yüksek kurulama havlusu tavsiyesi rica edeceğim bende.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işin mantığı şu. bezde alan ne kadar büyür ise emicilik bu oranla artıyor.
    twist pile denilen dokuma ile iplikler bezin yüzey alanını arttırdığı için tercih ediliyor.

gsm dediğimi gram square meter kısacası 1 metrekaredeki gramaj mevzusunda minimum 1000gsm secin diyoruz.
    sebebi kendinin 3 katı su çekse 3litre su çeker buda arac kurulamaya fazlasıyla yeter mevzusudur.
    1000gsm için 60x90 bir bez 0.54m2 ve 540 gelmelidir.
    varsayıyorum 1tl gram olarak fiyatlarsak 540tl ödememiz gerekir.
    aynı ölçüde 600gsm bir bez 0.54x600 den : 324 tl ile fiyatlanmalı.

yani öncelikle ödediğin fiyat o ürünün gramaj fiyatı ile dogru orantılı.

yine örnek vermek gerekirse bizim ürün gamında
    1200gsm 60x90 bezimiz var.
    60x90 : 0.54 m2 x1200 dediğimizde yaklasık 650 gram ürün gelmeli
    bizdeki ürün 750 grm geliyor.

seçim yaparken araç boyutuna göre, kullanım kolaylığına göre gibi seçimler yapılmalı.

hb 4 kapı bir araç için minimum 300gram bez lazım. yaz aylarında sorun çıkartmaz , kış aylarında performans vermeyebilir.
    sedan bir araç için ortalama c sınıfı 500grmlar ideal.
    eğer van bir aracınız var ise yada buyuk suv bir aracınız var ise size muhtemelen 700gram ve üzeri bez gerekecek.

700 grm bez için 1000gsm de 100x70cm
    1200gsm de 100x55cm gibi ölcüler gerekli

kısacası bu oran orantı ile hesaplama yapabilirsiniz.

dipnot
    kurulama havlularınızı hızlı cilaları silmek için kullanmayın.
    sprey hızlı ıslak uygulanıp kurulama havlusu ile silinnen cilalar beze yapışır ve ipliklerin emicilik performansını kapatarak yok eder.
    bu gibi durumlarda bezi sıcak su ile yıkayın. çözücü olarak beyaz sirke kullanıp ürünü bekletebilirsiniz.

No coffee!!!

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    seramik konusunda güzel tartışmalar dönmüş ama neredeyse 10 yıl olmuş konuşulanlar. ne diyorsunuz arkadaşlar yaptırmaya değer mi? nasiol nl272'yi nasıl bilirsiniz?

pazartesi aracı teslim alacağım lime sarı i20 çok iddialı bir renk.
    bir çeyiz düzeyim benzinlikte kendim yıkayayım diyorum. var mıdır komple bir set öneriniz? neler almalı, neler olmalı bir amatörün çantasında?

2006 beyaz fiestam vardı 6 ayda bir yıkatıyordum dert değildi de hem yeni arabayı hem de iddialı rengi korumak istiyorum.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
    16.11.2013
    08.06.2014

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    seramikte sorun yok ama ürün kullanıcı seçiyor kesinlikle. titiz insan seramik yaptırsın. ama
    arabayı kım yıkadıgı bellı olmayan insanlar seramık seçmesinler ppf e yonelsinler.
    seramik biraz narin. temiz ürünlerle düzgün temizlik istiyor.
    sampuanına dıkkat et, eldiven ve kurulama bezine dikkat et senelerce senle kalır
    ama bugun bu yıkamaya araba bıraktım yarın diğerine bırakırım arada yıkamada köpük sıkarım diyen insanla şiddetli gecımsızlıkten 6 ayda istifa eder
    allaha emanet der gider

Max Shine Car Wash Bucket-Enjoy Car Wash Kit Oto Yıkama Seti Fiyatı, Yorumları - Trendyol

bu setin için kurulama havlusu eldiven mikrofiber bez, jant lastik fırçası var.
    kit olarak giriş seviyesi olarak fazlasıyla yeterli
    düşünürsen pm at tech iskontosunu uygular gönderirim.

No coffee!!!

S1NAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selamlar . Taba renk deri koltuklu bir f30 araç aldım . Bir arkadaşımın buharlı temizleyicisi var. Acaba deri temizleyici ürünü sıkıp buharla mı temizlemeliyim yoksa sadece buharla deri üzerindeki kirleri yumuşatıp o şekilde mi ? Birde deride potluk , kırışıklık var buhar deriyi gerginleştirir mi ? Forum sayfalarının birinde ıslak havlunun üzerine sıcak ütüyle uygulama yapıldığını görmüştüm . Biraz araştırma yaptım ama sonuç alamadım . Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum
    The Best or Nothing

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    deri cok kolay temizlenir. once buharı gezdır dırek mıkrofıber bezle ovala. baktın kir çıkıyor hic kimsayala ihtiyac duymadan devam et.
    eğer beklediğin temizlik olmuyorsa kimyasalı denersin.

No coffee!!!

S1NAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    deri cok kolay temizlenir. once buharı gezdır dırek mıkrofıber bezle ovala. baktın kir çıkıyor hic kimsayala ihtiyac duymadan devam et.
    eğer beklediğin temizlik olmuyorsa kimyasalı denersin.
    Teşekkürler hocam .
    The Best or Nothing

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yaparak cevap veremedim sagolun cevaplar ve yardımlar için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selamlar
    Kendi aracım olan 2021 a3 8Y aracımın koltuklarını ve dashboard ı temizlemek hemde korumak istiyorum.Sentetic deri koltukları mevcut.
    Bir diğer aracımız olan 2021 X3 Taba koltuklu (Dakota olabilir) ve dashboard ı temizleyebileceğim ürün tavsiye edebilir misiniz?

Daha önceki araçlarımda (temiz olduğunu düşündüğüm yüzeylerinde ) ara sıra auto finisse spiritz kullanıyordum.Tekrar Kullanmamı önerir misiniz dashboard için
    Koltuklar ve kol dayamalar ciddi kötü durumda deri temizleyici ve koruma güncel ne tavsiye edersiniz

mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalar,

Deri temizliği için K2 Letan foam, yumuşak bir deri fırçası ile güzel sonuç alırsınız koruma için K2 Letan tavsiye ederim. Deriklinik markasının ürünlerinide tavsiye ederim onlarada göz atabilirsiniz.

Spiritz ile devam edebilirsiniz yada soft bir apcde işinizi görür, koruma olarak K2 Satina güzel üründür, kadifemsi bir doku bırakır uygulama sonrası. Hem koruma hem temizleme için ürün isterseniz. Sonax Cockpit Fpleger Matt Effect hem koruma hem temizleme özellikli kokusuda hoş.
    Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selamlar, kurulama havlusu bakıyorum

Emektar Valet Pro Drying Towel isimli yeşil kurulama havlusunu kullanıyorum uzun zamandır. Gsm değerini bilmiyorum ama iyi idare etti beni. Emekliye ayırıyorum

Güncel fiyatı şuan 550 TL imiş

Almayı düşündüğüm bez modeli ; Slopes Raptor Drying Towel 1400Gsm Kurulama Bezi 47x70cm

650 TL fiyatı var. Gsm değerine göre fiyatı harika geldi bana. Diğer detailing malzeme ve fiyatlarınada pek hakim değilim açıkçası.

Kullanacığım araçlar Bmw E90 ve Megane 4 sedan

İyi bir seçim olur mu? İki araçta sık sık yıkanıyor.
    - Bize Her Yer TRABZON

CagkaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selamlar, ön camımda çıkmayan lekeler ve silecek geçen yerlerde kılcal çizikler var. artık yeni silecek alsam da tam silme performansı göstermiyor. Cam için denenmiş bir dolgu ürünü yada pasta vs mevcut mu?

Amacım su iticiliği değil camı restore etmek.

Rotary cila makinem mevcut onunla da uygulama yapabilirim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)