Yeni gördüm konuyu. Karantina günlerinde ben de araba temizliğine sarmış durumdayım. Ben de tavan ve c sütunu temizliğinde BİM'de satılan asprini kullandım. Sonuç gayet memnun etti beni tertemiz çıkardı. Başta ben de acaba sarkma vs yapar mı diye korktum ama hiçbir zarar vermedi. Tavan döşemesi beyaz olmasına rağmen sonrasında kusma da yapmadı, fakat sadece tavana 3 saat uğraştım.
Uygulamayı şu şekilde yaptım. İlk önce tavan döşemesinin tamamını fotoğraftakine benzer ince fırça yardımıyla fırçaladım, bence siz de fırçalayın kolay temizlenmesine çok faydası var.
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1Yghma...=533&hash=1333
1/2 sulandırılmış şekilde asprini önce mikrofiber beze sıkıp yaydıktan sonra tavan döşemesini 4 eşit bölge şekilde ayırdım ve sırasıyla önce arkalar sonra önler olacak şekilde uyguladım. Sonrasında tavanda kalan fazla kimyasalı almak için biraz daha sulu şekilde bırakılmış mikrofiber bezle 2 kat üstünden durulama yaptım, sonrasında hava çok sıcak oladığı için arabayla 1 saat kadar kalorifer açık şekilde gezdim. Sonax köpük temizleyici de gayet iyi iş görür. Tavsiyem sadece kirli gözüken bölgeye değil tavanın tamamına uygulama yapmanız yönünde çünkü diğer kısımlar kirli kalabiliyor ve yapılan yerle yapılmayan yer arasında iz kalıyor.
Bunlar da temizlendikten sonraki hali kamera biraz kötü olunca net çıkmamış ama tertemiz oldu.