Forumdan "Dark" Can'ın yeni aldığı bence şahane arabasının farlarını elden geçirdik.
Farlarda oksidasyon pek yoktu ancak inanılmaz derecede taş izi olduğundan far mat duruyordu. Bunun yanında far içi tozlandığından ve ampulün ısısından tam merceğin ön tarafında iz yaptığından içten temizlikte yaptık. Can tekniği bulup far camını ayırmadan merceği sökebildiğinden çok uğraşmadan farları temizleyebildik.
Farları dıştan temizlemek için 220grit gibi olağan dışı bir zımpara kullanmak zorunda kaldım. Far yüzeyindeki kaplama tıpkı BMW ve Mercedeslerdeki gibi inanılmaz sertti. Bu yüzden taş izlerini giderebilmek adına biraz yüzey aşındırması şart oldu.
220-320-400-600-800-1200-2000-1000-2000 grit zımparalar kullanarak yüzeyi temizledikten sonra yün ped ve M105 ile yüzeyi çiziklerden arındırdım ve M80 ve Finishing pad ile farları parlattım. İlk aşama koruma amaçlı ve yüzey temizliği amaçlı olarak Carlack68 NCS ve 10dk sonra da FK1000P Wax uygulayıp işlemi bitirdim.. Toplam uygulama süresi 6 saat kadar![]()
Fotoğraf Makinemi evde unuttuğumdan cep telefonu ile çekmek zorunda kaldım. Kusura bakmayın..
DBY Detailing![]()