boya altı çürümüş.. komple soydurup boyattırmanız yerinde olur![]()
arabanızın üzerinde herhangi bir boya koruma ürünüyle demo yapılmış olabilir mi o suyun kalmadığı yerinde..
Extradan soğuk havada yıkanıyorsa aracınız kaportanın altının boş olduğu yerlerde öyle kalıntı kalabilir soğuktan dolayı.
*On3r*
Boya üzerinde hiç su iticilik kalmamış ondan![]()
Aracınıza güzel bir polisaj yapıldıktan sonra uygun bir boya koruma ürünü ile boyayı koruma altına alıp su iticilik kazandırabilirsiniz. Ayrıca kurulama beziniz nedir?
Valla kurulama bezi olarak sonax microfiber bez kullanıyorum,uygulama olarakta nano uygulama düşünüyorum cok daha uzun süre kalıcı oluyormuş
Bence kaliteli bir markanın wax'nı ugulatın.
Bayrak belli, Kitap belli çok şükür.
Meguiars da crystal wax yaptırdım ama 2 ay sürmedi etkisi.
yuzey puruzsuz olursa su tutunamaz ne kadar puruzlu olursa o kadar kolay tutunur.cıla yuzeyın puruzunu azaltır.dolayısıyla aracınızın sılınmeyen bolgelernde bı takım kırler yapısmıs durumda oda suyun tutunmasını saglıyor uygulama deıl cıla bıle atsan gecerlı olur.
uygulama yaptırmak ıstersende pmle iletişime geçebilirsin.
Bence orda önceki uygulamadan mutlaka kimyasal bir kalıntı kalmış yada o bölgeye uygulama hatası olmuş olabilir önce bir kille yıkatın sonra wax'latın
Bayrak belli, Kitap belli çok şükür.
Ya kendim yıkarım yada maslak meguiars da yıkanır yani benden habersiz oluşabilecek bi durum yok.
Peki nano korumayı tavsiye edermisiniz ?
Aracın arka tarafında cila etkisini göstermeye devam ediyor.Fakat suyun kaldığı yerde sizin haberinizin olmadan gelen bir kiri, boyayı yada çıkması zor olan lekeyi tinerle, deterjanla alkollu malzemelerle vs silmiş olabilirler. Dolayısıyla buda üzerindeki cilayı aldığı için tutuculuğu gitmiştir. eğer çizik durumu iyiyse uygulama yapmadan üzerine sadece cila atmak yeterli olucaktır.
Edit: benden önce yazmışlar geç kalmışım
Bu arada nano uyguladığımız arabada su tutuculuk bu şekilde oluyor.
Aquartz Su kaydırıcılık testi - YouTube
Ali's Detailing Garage / Erenköy
Kil uygulaması işe yarayabilir, hemde basittir. Bir parça kil ve megu şampuanı ile sonuç alınabilir gibi.
Nano korumayı tabi ki tavsiye ederim. Şu an boya koruma için en geçerli ürünler.
Özellikle Gtechniq C1 + C1.5 ikilisini iyi bir şekilde uygulayabilirseniz çok memnun kalırsınız. Ama bunun dışında Aquartz markasının Premium ve titanium ürünleri de oldukça güzeldir.
Henüz gidemedim sonaxa.Ozaman koydugum fotografın nedeni cila vs kalmadığı için.
Elinden geliyorsa arabana komple kil at.
Arkasınada güzel bi wax atabilirsin. Mesela katı wax tavsiye ederim hem kalıcığı yüksek hem parlaklık ve su iticiliği güzel. Örnek : Collinite 915, FK1000P v.s.
Ayrıca uğraşamam dersen, anadolu yakasında iseniz Bostancı Sonax Butik tavsiyemdir. Oraya uğrarsanız sahibi Ahmet'le görüşürseniz yardımcı olacaktır. Avrupa yakasında iseniz AutoJoy'u tavsiye ederim. Şahıs olarakta " ruudvan " nickli Rıdvan arkadaşı tavsiye ederim. Gerekli uygulamayı özenle yapacaktır.
Merdo'm Seni Unutmayacağız...
soğuk havadan dolayı , bir kaç kez silinmesi gerekiyor. bez yetersiz de kalabilir.
boya koruma yaptırdığınız da bu sorun da ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)