orhan sagolasın dostum ne demek
kingpin sorununcevabı, kahve tepsisi gibi pırıl pırıl parlayan 0.7 mm-0.8 mm sacların ortaya çıkar kardesim :) ;) ceyizlik caydanlık gibi parlar sonra
Printable View
orhan sagolasın dostum ne demek
kingpin sorununcevabı, kahve tepsisi gibi pırıl pırıl parlayan 0.7 mm-0.8 mm sacların ortaya çıkar kardesim :) ;) ceyizlik caydanlık gibi parlar sonra
Koçtaşta Üstten tutmalı polisaj makinası 30 liraydı. Çok çok amatör uygulamalarda iş görürmü, max AG SRP falan uygularım yada wax atarım. Cırt diye bozulurmu?
corolla kardesim gel ben sana hediye edeyim 2 tane california scents al yeter bubble gum tercihim.
o makine ya da yandan 2 elle basmalı makine ile ancak wax atarsın pasta vs gibi asındırıcılı malzemelerde zortluyor. 110 watt cunku makineler. yani guc yok fazla bastın mı aptallasıyor :)) ama elim agrıamadan ve homojen dagılımlı wax atayım diyorsan dedigim gibi 2 tane kokuya baglarız :)
arkadaslar ofsetli janları polisaj yabmak için ne kullanabilirz?
cok ugrasıcam vaktim bol diyorsan Dremel ve polisaj kiti kullan , kesin sonuc alırsın. ama islem sonrası polisajo kurmak icin vernik atmayı unutmayın...
Şu fotolar sana fikir verir sanırım şarjlı matkap ile kullanıyorsun..
http://lib.store.yahoo.net/lib/autog...powercone2.jpg
http://lib.store.yahoo.net/lib/autog...powercone1.jpg
polisaj makinamı satıorum ilgilenen olursa
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=51896
alıcağınız bosch marka ürünler eğer yeşil seri ise yani dışı yeşil ise hiçbir işe yaramaz diğer çin mallarına göre biraz daha kaliteli çin olur. polisaj ve taşlama işinde boscha değil daha çok makita, flex ve dewalt ürünlere güvenin.
birde polisaj makinasında en önemli unsur yandan değil makita ve flexteki gibi üstten tutma olmasıdır, zamanla yorulursunuz ve yandan tutmalı ürünlerde pedin tam ortasını bastırabilmek için sıkıntı yaşarsınız.
karaköyde bulunur, belki yapı marketlerdede vardır zamanında çok sattım üstten tutmalı kaliteli çin malı garantili CAT marka ürünler vardı onu bulursanız kafanız rahat olur hem fiyatlarıda uygun. eğer düzgün, garantili ürünler konusunda bilgi almak isterseniz her zaman hizmetinizdeyim. aynı zamanda servisliğim olduğu için bakım tamir vs.vs. olayında yardımcı olurum :)
Konuyu hortlatıyorum özür dilerim :)Daha önceden açtığım konuya ek olarak aracıma uygulama merkezinde Kaba tabirle pasta cila yaptıracaktım ancak biraz araştırmadan sonra ödeyeceğim ücretin biraz daha fazlasına polisaj makinesi pedler ve kimyasalları alabileceğimi gördüm . İki tane aracım var biri 7 yaşında corolla hiç poliş ve wax görmedi sadece elle cila atıldı diğer araç getz 3 yaşında ikinci el daha yeni aldım onunda geçmişiyle alakalı hiç bir fikrim yok ama onun cila dahi görmediğini düşünüyorum üzerinde bolca kılcal çizik bir miktar derin çizik var , corollada ise sadece yıkamada oluşan kılcal çizikler ve yaşına bağlı boyada matlaşma var.Ben iki aracada önce poliş bunu yılda bir veya iki kez tekrarlamayı düşünüyorum , daha sonrasında sıklıkla koruma ve cila atmak içinde polisaj makinesi almak istiyorum ayda bir yapmayı düşünüyorum wax ve cilayı iki aracada .Şimdi soruma gelince şöyle olacak hangi makinayı almam gerekir iki model seçtim aşağıda linkleri var , diğer sorumda hangi kimyasal ürünleri kullanmalıyım ped, ped boyutu ve türü, poliş , wax ve cila için , ilk defa elime makina alıp uygulama yapacağım öncesinde kobay olarak başka bir araç kullanmayı düşünüyorum :) fiyat performansa dayalı tavsiyeler verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
Praktiker
Praktiker
Eınhell işini görür, hafiftir kullanımı kolaydır biraz güçsüdür çabuk ısınır düşük fiyatlı makineler arasında iyidir.
metro marketlerde 100 TL ye satılıyordu bir ara.
bende einhell var, kırk yılda bir kullandığım için memnunum, sadece dijital olması kişiye göre zorluk yaratabiliyor ama hafif bi makine diğerlerine göre artı boyutuda ufak daha rahat çalışılıyor.
parçalar arası dinlendiriyorum çok ısınmaya gelecek ürünler değil. Zira o kadar da bayılma olmuyor.
aynen arkadaşa katılıyorum o haltı bende yedim ve dilim yandı .
polisaj makinaları 600 ve 3000 devir arası olur sen diyorsunki işyerinde kademeli taşlama var fakat o taşlama en düşük 3000 devir hıza sahip ...eğer polisaj makinası kullanırsan 600 devire mutlaka ihtiyacın olacak sen 3000 devirle girersen benim gibi boyayı yakar kapatacağım diye uğraşmaya devam edersen kaportanın üzerinde boyayı sökme ihtimalinde yüksek bunu unutma:D
einhell aldım geçen gün metrodan 139 tl ye praktiker 145 küsür bişeydi , ilk denememizi yaptık gayet tatminkar geldi
Bende boya koruma yaptırmıştım.. Adam taşlama makinasıyla girmiş... sonradan anladım..Aracın verniğini yaktı.. bir dünya para verdim verniği yanan yeri boyatmak için. Sonra baktım olmayacak polisaj makinamı kendim aldım.. tekzenden aldım 95 tl ye Maestro 1100 watt. Gayet iyi sonuç veriyor....
Turtlewax da bu işler için iyi sonuç veren bir marka..Nirgin denilen bir marka var.. deneyen oldu mu?