yaşar Nickli Üyeden Alıntı
Bazı arkadaşlar yıkamacının işine neden karışamaz diyor onlara itafen cevap vermek istiyorum ,berbere gittiginizde saçınızı nasıl kestiereceginizi söylersiniz ama kesim şekline karışamazsınız,boyacıya gittiginizde ne renk istedigini söylersiniz ama boyacının işine karışamazsınız tamirciye gittiginizde yapılması gereken işlemi sölersiniz ama nasıl yapacagını söyleyemezsinizi ( istisnalar hariç ) lakin yıkamacıya geldiginizde neden herşeyi söylemek durumunda kalıyorsunuz ?
Misal gelen müşteriyi karşıladım hızlı olmam gerekiyor aynı zamanda güler yüzlü ne içmek istedigini soruyorum,sanayinin içi oldugu için çok birşey beklemiyor halbuki mutfakda ne çayı isterse var kahve ister sade ister sütlü soguk gazoz her daim olur ,ama içmek istemez çogu yıkamacının başına geçer izler tamam bazen izlendigimiz zaman keyif almıyor değilim ama o işaret parmagını götürüpde aldıgım yeri tekrar iş olsun diye gösterdigi anda o arabayı çizmek geliyor içimden :D
Araç kimyasal ile temizlenir eger tatmin olmazsam tekrardan cilalı şampuanlı sabunla temizlenir ( marka önemlidir ) disklere su tutulmaz sogumadıgı sürece, tavlumbaz içleri çamuru akıtılana kadar temizlenir jantların içindeki balata tozları boyaya zarar vermeden temizlenir,torpidoyu aldıgın bezle hiç bir yer silinmez,camı sildigin bezle yapacagın başka bir iş yoktur, kalolifer gözleri ince temiz bir fırça ile temizlenir güneşliklerin içindeki ayna ve sırt kısmı temizlenir dikiz aynasının üstündeki toz alınır dış temizlik çizmeyecek bir bezle silinir,lastikler istege göre ister mat siyah ister parlak siyah lastik parlatıcı sıkılarak temizlenir tavlumbaz içlerine halı değilse siyah zemin parlatıcı sprey sıkılarak siyah görünmesi saglanır,kapı içlerinde siyah zeminler süngerle parlatılması sağlanır paspaslar plastikse siyah görünmesi için süt sıkılır ( dandik olmayanından )
Eğer müşteri sevdigimiz biri ise hızlı cila geçilir :icon_tup::icon_tup:
Bunun dışında yapılacak bir işlem olursa müşteriye hayırlı günler der gönderilir :)
Sanayinin içinde olmama ragmen bunları yapamaya çalışıyorum eger bunları yapıp hala müşteri memnun değilse yapacak sizce birşey varmı ?
Karşılıgında aldıgımız ücret 15 tl , gerisi siz değerli müşterilere kalmış :D