valla bro ben uğraşamam zaten yani başlarım işe yarım saate pilim biter sıkılırım :D o yüzden birek behçelievler meguars özgür toprağıma bırakacam :D
Printable View
valla bro ben uğraşamam zaten yani başlarım işe yarım saate pilim biter sıkılırım :D o yüzden birek behçelievler meguars özgür toprağıma bırakacam :D
Bu elimdeki ürünlerden
Sonax şampuan
Turtle Pasta Cila
Uygulayacağım
Sonrasında Turtle cila PTF li olanından
Sonrada Mequarsın final shine
bakalım ne olacak araba.
Aam şu polisaj makinesini hiç sevmedim hiç hoşuma gitmiyor çalışması fln.
Tayfun abi bu arada Meguiars ürünleri birbirini destekleyici tarzı gibi olduğundan diğer markalarla birlikte kullanılınca yeterli sonuç alınamıyor sanırım :)
Haklısın şöyle yapmak lazım o zaman diğerlerinide kullanmam dursun kenarda
Sonax GalnzShampoo Konzentrat - Sonax Konsantre Şampoo
Turtle Wax Hard Shell Shine Car Wax - Parlak Pasta Cila
Turtle Wax Plus PTFE - PTFE Katkılı Sıvı Cila ( Teflon Deniyor )
Arexons Speed Polish Sprey - Hızlı Sıvı Sprey Cila
Mequars Final Shine
tayfun glaze7+nxt süper sonuç veriyo.tavsiye ederim:)
ben once belco pasta uyguluyorum pesine yine belco polish yapiyorum gayet guzel oluyor ama enson pasta ustune carpex cila attim gayet basarili oldu meguiars hic kullanmadim onlari bilmiyorum
siralama soyle olabilir
yikama
carpex pasta
belco cila
seklinde olabilir
vayyyy özgür kankam gelmişşş :D
Bugün erken gideyim bahcede bira zuğraşayım bar inşallah havada açar.
Bu belco karaduman islerini çıkarır mı?
Yüksek ihtimal çıkartır zift lekesi falansa boyutuna bağlı olarak iş görebilir.
sizin ürünlerin özelliklerini pek bilmiyorum ama bu işlerde genel sıralama şöyle oluyor: önce araç güzelce bir yıkanıyor. sonra kil uygulaması yapılıyor. ardından araç tekrardan yıkanıyor. bu işlemden sonra dairesel çizikleri gidermek için aşındırıcı veya dolgu özellikli malzemeler kullanılıyor. aşındırıcı malzemeler ile dairesel çiziklerin bulunduğu boya verniğinin bir katmanı alınıyor. dolgu özellikli malzemeler çiziklerin içini dolduruyor ve çizik yokmuş gibi görünüyor. vernik tabakası üzerinden herhangi bir katman almıyor ama dolgu malzemesi bir süre sonra akıyor ve çizikler tekrar ortaya çıkıyor. bu işlemden sonra ise boyaya ıslak görünüm ve derin bir parlaklık katmak adına glaze malzemesi uygulanıyor. daha sonra da yapılan bu işlemleri korumaya almak adına wax atılıyor. tabi bu uygulamlar içinde elle ve makineyle yapılması gereken kısımlar var. aşındırıcı içeren malzemeleri makine ile kullanmak gerek, yoksa elle 3-5 kat yapmak gerekiyor ve bu da hem zaman kaybettiriyor hem de yoruyor. glaze ve wax'ı ise elle yapmak daha uygun oluyor. zira glaze'i attıktan sonra üzerine makine ile wax atılırsa glaze'in etkisi azalıyor. kolay gelsin.