yanlıs vermısler ozman:(
Printable View
Peki motoru sildik temizledik...Parlaklık icin ve bu parlaklıgın temizliğin korunması icin hangi ürünleri tavsiye edersiniz...Meguiars biraz tuzlu gibi 37 TL :)
http://lib.store.yahoo.net/lib/class...03AeroAppl.jpg
Ben Aerospace 303 Protectant kullanıyorum :) Plastik aksamlarda çok memnunum :) Bir önceki sayfaya eklediğim fotoda motor kapağı olsun panjur üstündeki siyah kısım olsun sürekli o hâlde duruyor mesela :) Minimum toz tutma ve kirlenme mevcut :)
Hatta ve hatta motor kapağını nereden temin ettin diyen bile oldu sıfır zannedip :D
LOC + 303 mikemmel sonuç ;)
bu iki ürünün meg muadilleri olarakta,
APC + Hyper Dressing kullanabilirsin
Bende LOC kullandım cok memnun kaldım sprey sıkıp fırcayla gırıstım sonuc mukemmel oldu
Bugün biraz motora loc sıkıp ugrastım ama umdugum gibi olmadı hiç...Motorun üzerinde ufak bi plastik kapak dısında pek fazla plastik bölüm yok...
Full sargılı hortum ve boru.Ee tabi buralarada ince ve detaylı temizlik istediği için sinirlendim yarıda bırakıp cıktım eve:D:D
Artık düzgün biyere yıkamacıya yıkatıp parlattırcam:)
Şimdi yazacam buraya basınçlı gaz yağı ve sonrasında basınçlı sıcak su ile temizleyin ama kimse yanaşmıyacak yanaşmamayı bırak kimsenin dikkatini bile çekmiyecek nede olsa gaz yağı.Bir meguiars değil yada bir sonax değil ama emin olabilirsiniz sonax olsun yada diğerleri olsun onlardan daha iyi bir temizleme elde edersiniz bu yöntem ile :)
Ben de kendi yöntemlerimi yazayım.
Tedbiren kutup başını sökün. ben genelde sökmüyorum. fakat riske gerek yok. Ayrıca motorun kuruması için zaman lazım. o yüzden geniş vakitte yapın.
Sprey şişenin içine bulaşık sabunu ve su koyun. sıkmaya başlayın. komple ıslandıktan sonra her yer. bi parti de fırça ile beraber spreyle girişin. hem ıslatın hem fırçalayın. eğer resimdeki golf4 gibi kurumuş lekeler varsa asprin ile girişin. kirleri akıtıyor temizliyor. sonra sprey şişesine sadece su koyun. hem durulayın hem fırçalayın. komple arınıncaya kadar durulayın. ben bazen basınçlı makina ile girişiyorum :D
en son bez ile kurulayın. ve torpido sütleri var onlarla silin. hem toz tutuşu azalıyor hem de ucuz.
İlker abi senin projende bir gelişme varmı?
Hangisi :) bende projeden bol bişey yok. az önce buraya yazdıklarımdan sonra çıktım bi motoru yıkadım. hızımı alamadım hava filtresini söktüm temizledim. en son bozuk bi kompresor buldum onu tamir ediyordum :D yeni kendime geldim :D
Hani cevizlibağ topkapı taraflarında dükkan işi ;)
o iş için kiracının dükkanı bırakmasını bekliyorum. artık ne kadar sürer bilmiyorum. düzgün kirasını ödeyen adama da çık demek olmaz. veya işi büyütüp başka bi dükkan tutmak lazım. onu da kısa vadede yapamam.
kendi dükkanımız boşalsın bugün açarım :D yeterli malzeme var.
Würthün bir karısımı var, kompres ile atılan. Arkadaşımın servisinde arada bir yapıyorum. Çok işe yarıyor tam malzemeyi bilmiyorum ancak silme vs yok direk püskürtüp kurutuyorsun kaput açık şekilde.
wd40 on numara beş yıldız
sık ve sil
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n..._5610086_n.jpg