Önümüzdeki hafta triger değiştircem o ara başlıyorum otopartkta boya soymaya, gördüğünde pencereden atla gel :D:D
Printable View
arkadaşlar kumlama ve sıcak hava dan bahsetmışssınız de bu ıkısıde sacda sorun cıkarır boya toptancılıgı yapıyorum ve boyacılıkdan gelmeyım sacı egersınız ama boyanana kadar anlamazsınız en guzelı zor ve zaman alandır işcılıkde kalıte ıstıyorsanız. ilk başta kaliteli bir boya sökücü kullanırsanız ondan sonrası bilek gücüne kalmış ama onuda düzgün yapmanız gerekır yoksa yıne kaportacıya iş acabılırsınız. kolay gelsin
akzo nobel Q-solver var butun araclarda kullanıyoruz sıkıntı olmuyor ama dedıgım gıbı bu kolay kısmı alttakı macunu falan kazırken cok dıkkatlı olmalısınız işin en onemlı noktası bu kısmı. boyanın altı ne kadar duzgun olursa yuzey o kadar dık durur
Isıl işlem alaşımlara zararlı diye biliyorum ama. Siz nerede yaptırdınız?
Resim var daha işin ilk başlarından , komple sökük şu anda araç üzerinde sadece motor ve ön konsol duruyor. Ama dediğim gibi macun o kadar fazla kullanmışlarki boya sökücü etki etmiyor sadece üstteki son kat boyayı alıyor ondan sonrası bilek gücüne kalmış...
http://a.imageshack.us/img339/9476/i...1008032022.jpg
illaki böyle macun çıkacaktır o yaştaki araçtan, sizde mecburen atıcaksınız önemli olan bilinçli atmak öyle parmak kadar kalın atmamak. gereken yerlere gerekli miktarda atmak. bende böyle kazıttırdım aracımı 10 günde komple kazınmıştı. metylan var gayet kuvvetli bir boya sökücüdür, özellikle altta macunu bol olan otomobiller için, ille tinerlede temizlencek diye bişeyde yok bu boya sökücüde suyla temizleyebilirsiniz birazdaha güçlü diğer boya sökücülere göre ama tabi her tarafını bunlan yaparsanız biraz pahalıya patlar, en son küçük kutusu 20-25tl idi. o kutuda anca 1 çamurluk filan temizler.
buna benzer çokta ürün var, sanayilerde mesela böyle nalburcu, boyacı pasajları olur böyle markasız gene kuvvetli şeyler oluyor ddaha ucuz yollu onlarada bakmak lazım.
Şimdi baktım Metylan a 5kg su 95 tl :) iyimiş ben başka bir marka aldım şimdi adını hatırlayamıyorum. Bende ilk başta dediğim gibi tereddütteydim fakat o kadar macunn üstüne 1 kat daha macun ataçaklardı boyadan önce. Madem bu iş zor katlanacaz artık....
ayrıca zor olmadan inan hiç tadı olmuyor illaki bi uğraş olacak :)
Koçtaş ta felan satılan Bosch marka elektrikli titreşimli zımparalar iş yapmaz mı ?