Göki bu işin maliyeti ne kadar oldu? Aynısının beyazını yapacağım ömrüm yeterse.
Printable View
saçın varmı :D:D:hehe:
boya olayından çok ben detaya çok girdim ve oralarda çok yoruldum maddi mavevi..
ben arabada değiştirmedik civata bırakmadım, arabadan sökülen bütün civataların gidip aynılarını aldım onları polisaja verdim parlattırdım vs vs.. cam fitiliydi döşemelerin kopçalarına kadar yeniledim bunların maliyeti az gibi gözüksede iyi paralar tutuyor paradan çok zaman ve ugraş gerekiyor.. ben maliyet hesaplamayı bırakalı çok oldu oralara hiç girme :D ama şimdi yeniden aynısını yapsam %40 daha az maliyetli yaparım orası kesin, boş yere çok harcama yaptım deneme yanılma vs vs
ben de benzer kafadayım ama biraz daha ekonomiğe kaçabilirim detay konusunda. araba da zaten ufak sökmesini takmasını kendim yaparım, motor vs hariç tabi. en iyi ihtimalle rahat bir 4 bin lira gömmüşsün gibi duruyor buradan bakınca :)
clioda abidik gubidik şeylere harcadığım binliklerin yanında bu çapta bir işe 3bin bedava gibi geliyor artık :)
Tekrar boyatma kararınıza sevindim.Siz üzülsenizde bu karara emin olun ilersi için daha sağlıklı.Çünkü 106 da dodikler bir şekilde (ki sizdeki dodiklerin içten tutuğu yerler yokmuş) sorun çıkaracaktı.Böyle olması daha iyi.Bizde silikonlayın demiyoruz ama en azından arka bağlantılarını bulun bir yerden onlarla tutturun olması gerektiği gibi.:icon_tup:
Bu arada Göki paylaşım için tşk.ler:icon_tup:
arkdaşların cıtaları ve camı cıkarın demesının sebebı tamamen dogru o sana dıyen boyacı ustasını gormek ıstıyorum nasıl garantı verıyormuş kı zıyaretıne de gıdecegım boş bır vaktımde kesınlıkle yenı bır yontemmı bulmuş yeni bir buluş var sanırım. cıtaların falan cıkmasının sebebı boya yapılmadan once arabanın butun yuzeyıne zımpara degmesıdır zımparanın degmedıgı yerler ılerıde boya soyulması olarak elektırık su olarak gerı doner sıze mutlaka emın olun. ha ustamız dıyorsa kardeşim benım elım 0.5 kalem ucundan bıle ınce cıta aralarına kadar benım elım gırer zımpara yaparım o zmn ınanırım soyulmayacagına. aracı zımparalamanın sebebı boyanın yuzeyde tutunacak kanallar acmasıdır bunlarda bı nevi kılcal cızıkler gıbı dusunun bunlar olmazsa ılerı de boya muhakkak soyulmaya başlayacaktır ha soyulma belkı bu gun belkı 1 sene sonra ama mutlaka soyulacaktır. bence sıkıştır ustanı işine karışmak ıstemem ama arabın ıyı cıkması hepımızı sevındırır.
Hayırlısı Olsun İnş Dilediğin Gibi Bişey Olur aynı renk gti bndede var şuan ancak gözüme takıldı çıtaları filan sökmeden üzerinde boyuyor bilmiyorum ama sökülmesi gerekirdi die düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum bilemicem.
çıtalar sökülüp yeniden boyandı fotolar yakında :)
konuyu şimdi bastan sona okudum.bence sen en iyisini yaptırmıssın söktürmekle sonucta binicisin ve arkadaşların dediği gibi en kısa zamanda vernıkler catlamaya baslayacaktı..zaten servisin böyle bişey yapması akıl almaz bişey o kadar para verecem benım cıtamı kapı kilitimi ıvırımı zıvırımı sökmeyecek hee,o sıkar biraz yıkarım o servisi valla..10 lira verip araba yıkatıyoruz nokta camur kaldığı zaman yıkamacı arkadaşın basının etini yiyorum(allah razı olsun yıkamacımdan) ki bide araba boyatıyorsun yanii..valla en güzelini temizini yaptırdın kardeşim..hayırlı uğurlu olsun bundan sonra dikkat et mümkün oldugu kadar met.kobalt mavı en zor renklerdendir eski aracım aynı renktı 3 sene kullandım tecrübe ettim sonradan parça boyandıgı zaman tutmuyor tonu içindeki sedeften dolayı..
araç ne durumda umarım istedigin gıbı olmuştur yenı resımlerı beklıyorum.
benimde merak etiğim tavan boyanırken sunroof sökülmedimi komple?benim tavanda güneş yanığı var boyacı sunroofun sökülmesi lazım dedi boyamak için komple.vernik atar dedi
resimleri bekliyoruzz..
resimler varsa bekliyoruz son halini
aynen müsait oldugunda resımlerı eklersen bizde merakımızı gıdermış oluruz cok uzak oldugumuz ıcın daha bi türlü görüşemedik :)
Ocak- Şubat aylarında komple boyama işlemi yapmak sağlıklımıdır ?
bitince resimleri bekliyoruz bizimde lacivet var boyama zamanı geldi iyi tecrübe oluyo böle paylaşmak:)