katılıyorum helekı zımparaya gecınce toz cok daha fazla olucak mahvedıyor arac ıcını...
Printable View
Boyamadan önce kapı kollarını kapı çıtalarını,ön camı mutluka söktür.Resimlerde sökülmediği gözüküyo.Bence buna dikkat et
Aracı macunlatıp kaplatmayı düşündünüzmü?? Merakımdan sordum.. Eminim araç boyanınca eskisinden daha çok hoşunuza gidicek 0 gibi :)
Tamam sökmelerini söylerim, camı söktürmemin sebebi nedir ? boya bulaşması mı yoksa başka bir şey mi ?
Kaplanmış araçları sevmiyorum bir türlü içime sinmiyor açıkçası, yamalı bohça gibi oluyor :)
Servis bana 1.5 saat uzaklıkta, o yüzden sık sık gidemiyorum, gittiğimde dediklerini yaparım sagol.. arka bakalit dediklerin arka dodikler mi ?
hayır araç içi arka döşemeler.. hatta onları sök götür evine, sonra yeni kopça alır takarsın para değil kopçalar hem bakalitlerin izalasyon yaparsın aracına
kolay geldin komple boya kaça yaptırıyosun
Kolay gelsin.Tam konuyu okumadım ilk sayfayı okudum şunları yazıyım..
Çıtaları servise getirtin sizin modelden dolayı yanlar dahil 200 civarlarına biter bu parçaar ama bence arabanın üstünde 106 yı en güzel göstern olaylar çıta temizliği buna para ayırın bence çıkanlarıda satarsınız.
1.300 TL bence fazla bir para dışardan komple sökülmeden 106 gibi bir araba için emin olun.Akzo Nobel güzeldir ama boya ne olursa olsun iş boyacıda biter.2.5 kg boya değil sadece olay sertleştiricisi falanı filanı birton olayı var ama emin olun maliyet öyle uçuk rakamlar değil fiyat tutan işçilik boya adam gibi para tutmaz değşik bişey yapmıosunuz orj rengine boyıcak işte :) O paralar fazla..
Bu arada ben aracın içini komple sökün camlarıda alrıdın derim.Ön göğüsüde güzelce kaplayın ki toz almasın içeri toz girmesini engelleyin geç kalmadıysanız :icon_tup:
1300 TL 'ye yaptırdım.
çok sağol öneriler için.. eve götürmedim ama hepsini naylonla kapladım.. döşemeyi sökmeme gerek olmadığını söyledi usta, onu da güzelce kapattım.. zaten boya yarın bitiyor.
şu an çıta alacak param kalmadı, orj. renge boyattım çıtaları, evet fiyat biraz yüksek ama serviste olsun düzgün garantili olsun istedim. bikaç ufak araştırmadan sonra peugeot servislerinin 1700 1800 tl den aşağı komple boya yapmadıklarını öğrendim, fiyat makul geldi açıkçası.
Bugün moralim bozuk bir şekilde servise gittim, arabayı komple boyatmak içime sinmeyecek arabadan soğuycam diye düşünürken, gittiğimde moralim yerine geldi.. gerçekten güzel iş çıkartıyor ustalar.. ayrıca tüm ustaların aracımın başına toplanıp, farkli farkli kişilere aracı satmama ikna etmeye çalışmaları da işin güzel tarafıydı. Aracın iskeletinin şasesinin motorunun çok iyi durumda olduğunu araçta kaza olmadığını söylediler. Daha önceden bu ustalara temiz gti düşerse haber verin diyen adamlar olmuş, o nedenle bir kaç kişi ben oradayken beni arayıp arabamı almak istedi.. ben de binmek için boyattığımı söyleyerek kibarca red ettim tabii :) beni fırına almadılar :) dışarıdan çektim fotoları, 1. sayfaya ekledim fotoları
Maşallah güzel olacağa benzıyor...
Dodikler sökülmeden mi boyanıyor ?
Allah kaza bela göstermesin
Belli dışı çok güzel olacak ancak o motoru aldığından beri hiç mi temizlemedin :)
dodıklerı sokmeden boyatman sana sıkıntı yaratabılır dodık gevser alttan eskı rengı cıkmasın:)
Motoru sürekli temizliyorum, Gaziantep'e gelirken yol çalışması vardı toprak yoldan geçtik bir de serviste kaputu açık bırakmışlar sürekli o yüzden o kadar kirli.
Dodikleri ve çıtaları sökmelerini söyledim, usta tırnakların kırık olduğunu, sökerse yeni dodik almamın gerekeceğini, zaten gerek olmadığını söyledi ve garanti verdi. Ben de garanti verince üstelemedim zaten param olunca dodik ve çıtaları değiştireceğim diye.. Sadece bir dodiğe param yetti şu an o da sol ön dodik :)
Maşallah ilk sayfaya tekrar baktımda boya güzel olmuş :) Hayırlı olsun bence artık daha hevesle binersiniz :)
Ama bence dodikler ve çıtalar böyle boyandığı için ilerde soru yaratabilir.
sagolasin :)
icime kurt düsürdünüz ben de hemen servisi aradim boya ustasi bana böyle bişeyin olmasının mümkün olmadıgını zaten öyle bi ihtimal olsa kendisi böyle bir şey yapmayacağını ve bana 5 yıl garanti verdiğini söyledi için rahat olsun dedi... dodik ve çıtaların tırnakları kırık, asıl silikonlarsak ileride sorun yaratır silikon şişebilir dedi.
bu işe garanti veriyolarsa iyi çünkü ilk olarak kilit kenarların kapı kulp ve kapı citalarının kenarların verniğin soyulmaya başlıycak. tekrar boyarlar inşallah. her parça tek biçimde boyanır. iki parça üstü üste takılı vaziyette boyanırsa ilerde birleşim yerinden illaki vernik ve sonra boya catlamaya başlar. hayırlı olsun inşallah sıkıntı cıkmaz...
cıtalar dodıkler ustundemı boyandı aracın son halını merak ettım
baştan sona hece hece okudum benimde aracım kaportada boyanmayı bekliyor uyarılara bende dikkat edecem