User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Tampon + Marşpiyel boyası hakkında

Gokhan43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tampon + Marşpiyel boyası hakkında

kafama takılan 2 soru var da sizlere de danışayım dedim

İlk olarak aracımın marşpiyellerindeki pütürlü kısım anlam veremediğim şekilde döküldü ve çok kötü bi görüntüye sebep veriyor.O kısmı boyatmak istiyorum ama o orjinaldeki pütürlü kısım tekrar yakalanabilir mi ya da nasıl bir yol izlemek gereklidir ?

İkincisi de , madem boya işine girdim tamponlara de el atıp ufak tefek boya çatlağı ve vernik atması var çıtalarda da tek tük sürtükler derken komple boyatayım diyorum fakat onda da endişem boya farkı olması , 99 model araç orjinal boyası üzerinde şimdi tamponları boyattığımda renk tonu ayırmasın başımıza bi de öyle iş açmayalım derdindeyim Bu iş boyacıda mı biter yoksa illaki fark olur mu ?

Ayrıca boyattıktan sonra bi süre bekleyip komple uygulamaya sokmayı da düşünüyorum arabayı diğer harelerden vs kurtulmak , çizik seviyesini minimuma indirmek amaçlı bu esnada da renk farkı çok ortaya çıkar ya da belirginleşir mi ?

Şimdiden teşekkürler

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben olsam marspiyeli guzelce zimparalar uzerine incecik! bir macun ceker bastirdigim boyayla kendim boyardim.. boyaci sonucta sizin arabaniza sizden daha cok ilgi gosterecek degil hem yapamazsaniz her zaman yaptirma imkaniniz var denemekten zarar gelmez ama o puturlu kismin illaki kalmasini istiyorsaniz orasini bilemem..
    tampon olayinda renk farki illaki oluyor ondan kacis yok malesef

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gokhan pütürlü kışım yapılabılınıyor .boya farkı olmamaşı için boya yapan nalburlarda boya karılırken bşında bulunurşan şıfıra şıfır eklenirşe malzemeler bide boya atıcak arkadaş şaçma şapan bi aştar kullanmazşa şıkıntı olmaz.çok az bi fark olurda oda göze pek batmaz.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    ztn tamponları da boyatıcaksan plastik yerler , şuanda bile tonaj farkı vardır gökhanım. düzgün bi karışım, güzel astar, işini bilen usta üçgeniyle bu iş sorunsuz çözülür

benim tampon boyanmıştı serviste en son, ama tabi autoking becerememiş düzeltmeyi, tampon boyası o kadar güzeldi ki arabayı boyatasım geldi resmen mesela yeni tamponun rengi de 10 üzerinden 11 olmuş babamın dediğine göre mesela, olay usta, güzel karışım, doğru renk astar üçgeninde

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    plastikte her zaman renk farkı olur Gökhan, ona yapcak bişi yok ama şöylede bir durum var bence tamponunda boyanması gereken bir durumda yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı blonde-redhead Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben olsam marspiyeli guzelce zimparalar uzerine incecik! bir macun ceker bastirdigim boyayla kendim boyardim.. boyaci sonucta sizin arabaniza sizden daha cok ilgi gosterecek degil hem yapamazsaniz her zaman yaptirma imkaniniz var denemekten zarar gelmez ama o puturlu kismin illaki kalmasini istiyorsaniz orasini bilemem..
    tampon olayinda renk farki illaki oluyor ondan kacis yok malesef
    elim yatkın değil kaş yaparken göz çıkarırım falan hiç kendimi bulaştırmak istemiyorum

Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gokhan pütürlü kışım yapılabılınıyor .boya farkı olmamaşı için boya yapan nalburlarda boya karılırken bşında bulunurşan şıfıra şıfır eklenirşe malzemeler bide boya atıcak arkadaş şaçma şapan bi aştar kullanmazşa şıkıntı olmaz.çok az bi fark olurda oda göze pek batmaz.
    Bu az bi fark peki polishing ile sıfıra yakın seviyeye getirilinebilir mi ?

Ya şimdi boya kodum LB7Z fakat simli tarzda sanırım bu sim olayı yüzünden ton tutturamıyorlar heralde genelde, ön tamponun sağ kısmına lokal boya attırmak zorunda kalmıştım farın oldugu bölgeyi tırnak kadar çatlatmışlardı orası plastik kaynakla halledildi sağ çamurlukla far arasına boya attılar da bu kadar dandik bişey olamaz öyle olmasından korkuyorum.Güneş altında pek belli değil de loş ortamda o kadar kötü duruyor ki anlatamam foto ekliyim de siz de görün

Özellikle çekmiştim fark iyice ortaya çıksın diye

Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ztn tamponları da boyatıcaksan plastik yerler , şuanda bile tonaj farkı vardır gökhanım. düzgün bi karışım, güzel astar, işini bilen usta üçgeniyle bu iş sorunsuz çözülür

benim tampon boyanmıştı serviste en son, ama tabi autoking becerememiş düzeltmeyi, tampon boyası o kadar güzeldi ki arabayı boyatasım geldi resmen mesela yeni tamponun rengi de 10 üzerinden 11 olmuş babamın dediğine göre mesela, olay usta, güzel karışım, doğru renk astar üçgeninde
    Tonaj farkı yok valla levocum görünürde , üstteki fotoda da gördüğün gibi tonaj farkı bi o kısımda var o yüzden diğer bölgelere de çok dikkatli bakıyorum ama yok yani

O zaman ben araştırmaları iyi usta + astar + güzel karışım üçlüsü yönünde yapayım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FaBeRgE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    plastikte her zaman renk farkı olur Gökhan, ona yapcak bişi yok ama şöylede bir durum var bence tamponunda boyanması gereken bir durumda yok
    abi öyle diyorsun da kılcal kılcak çatlaklar artı üstte eklediğim fotodaki bölgesel renk ayrımı inan çok canımı sıkıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anlaşıldı senin canın para harcamak istiyor

walla benim traktöründe ön-arka tamponların boyanması gerekiyor ama satarken sorun yaşarmıyım diye boyatmak istemiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

walla benim traktöründe ön-arka tamponların boyanması gerekiyor ama satarken sorun yaşarmıyım diye boyatmak istemiyorum
    valla o yanı da düşündürmüyo değil tabi de şu görüntüden kurtulmak için değer yani Arka tamponumda bi durum yok onun çıtaları + park sensörlerini boyatırım en azından da şu ön tampon ve marşpiyelleri kesin boyatmam lazım tüm albenisini bozuyor aracın

Satarken de artık gösteririz fotoğraf falan alıcıya e adam da eşek değil ya kazadan mazadan dolayı boyanmadığını anlamıcak kadar

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    polişhle rengi açarşın bi kademe daha boya temizlenicegi için tampona gırmeyıp kaprtayı polişhlerşen eger tampon 1 ton açık olşa renk yakalar ama şen herşeyı ayarında yaptır şıkıntı olmaz.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)

plastik aksamlar boyalı aksama girmiyor abi, boya kalınlık kontrolüne bile bakmıyorlar yanımda servisin galericisi 2. el alıp takas için inceledi bi mondeoyu boya makinesiyle

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bel altı zımpara astar boya yaptır bir sorun olmaz
    ben borayı alır almaz yaptırdım
    boya yorgundu bayada maliyetli oldu bana

aldıktan iki ay sonra sağ çamurluğa hafif vurdular , ön arka tampondada bölge bölge vuruklar var

usta ton farkeder diyor sanırım

yine komple kazıtıp boyatıcam en azından orjinal olsun iyi iş olsun
    galerici işi yapsam 300 500 e kapatırım olayı ama kimseyi kandırmaya gerek yok en öenmlisi kendini

bir kaç yaşında araç olsa ve kazalı olsa dert ederdim ama senin aracında belli bence dert etme gönlüne göre güzel bir şey yaptır

ibrahim bu söylediklerim senin içinde geçerli
    Burak ÇAPKAN
    Volkswagen Ticari Araç Satış

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Azur Mavi Folyo GMG garaj iyi günler diler saygılar.

23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

BthnKrkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim sattıgım SI ın tampon istanbulda boyanmıştı be renk farkı bariz belli idi samsuna döndüğümde kendi ustamla boyacıya gittik ve aynı kodun 5 farklısı vardı katologda ustam kendi karar verdi onu yaptırdık hiç ama hiç fark belli olmuyordu. Yani boyayı yapan yer ve atan usta çok önemli bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    polişhle rengi açarşın bi kademe daha boya temizlenicegi için tampona gırmeyıp kaprtayı polişhlerşen eger tampon 1 ton açık olşa renk yakalar ama şen herşeyı ayarında yaptır şıkıntı olmaz.
    peki o zaman önce boya sonra komple polish mi , yoksa boyadan sonra mı komple polish yaptırmak mantıklı ya da doğrusu hangisi ?

Alıntı _Burak_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bel altı zımpara astar boya yaptır bir sorun olmaz
    ben borayı alır almaz yaptırdım
    boya yorgundu bayada maliyetli oldu bana

aldıktan iki ay sonra sağ çamurluğa hafif vurdular , ön arka tampondada bölge bölge vuruklar var

usta ton farkeder diyor sanırım

yine komple kazıtıp boyatıcam en azından orjinal olsun iyi iş olsun
    galerici işi yapsam 300 500 e kapatırım olayı ama kimseyi kandırmaya gerek yok en öenmlisi kendini

bir kaç yaşında araç olsa ve kazalı olsa dert ederdim ama senin aracında belli bence dert etme gönlüne göre güzel bir şey yaptır

ibrahim bu söylediklerim senin içinde geçerli
    Boyasına iyi bakmaya çalışıyorum elimdeki malzemelerimle ha yine de 12 yılın verdiği yorgunluk vardır tabi ki ama çevremde hiç boya yememiş +10 yıllık araçların komple uygulama sonucu yeni boyanmış gibi olması beni de sevindiriyor mu diyim ya da önümü iyi görmemi sağlıyor mu diyim anlatmak istediğim anlaşılmıştır ya

O yüzden hiç sıfırdan boya işine girmek gibi düşüncem yok Burak ha dediğin doğru komple girip sıfır hata ile cillop gibi çıkmak da var ama hem maliyet hem de satış durumunda değer kaybı + keyfe kederliliği anlatma çabaları vs. hiç o işlere girmeyeyim ben

Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Azur Mavi Folyo GMG garaj iyi günler diler saygılar.

Aldın kıpkırmızı arabayı kafan rahat tabi oh mis saygılar

Alıntı BaTu-Rc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim sattıgım SI ın tampon istanbulda boyanmıştı be renk farkı bariz belli idi samsuna döndüğümde kendi ustamla boyacıya gittik ve aynı kodun 5 farklısı vardı katologda ustam kendi karar verdi onu yaptırdık hiç ama hiç fark belli olmuyordu. Yani boyayı yapan yer ve atan usta çok önemli bence
    Ben bi boyacıya sormuştum dedim LB7Z kodu belli neden böyle bi fark oldu diye , dedi kodların da kendi içinde tonları var yeşile mi kaçar sarıya mı kaçar tarzı bakıp ona göre karar verilir boya hazırlanırken vs demişti ayrıca simli boya (ilaçlı boya diyolar sanayide ama anlamadım) oluşu da bu ton farklarını yaratıyo sanırım çünkü benim boyam simli ama o tampondaki fark oluşan bölgede sim yok kuru griyi basmış geçmiş adam

Dediğin gibi iyi bir usta paklar beni

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maliyet tartışılmaz
    satarken gelip tırı vırı edenler paha biçilemez
    Burak ÇAPKAN
    Volkswagen Ticari Araç Satış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    plastik aksamlar boyalı aksama girmiyor abi, boya kalınlık kontrolüne bile bakmıyorlar yanımda servisin galericisi 2. el alıp takas için inceledi bi mondeoyu boya makinesiyle
    tek sorunum bu inan, yoksa çok gözüme batıyor ön tampondaki taş izleri tampon resmen beyaz ve mavi

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende kapı cıtalarına bi formul arıyorum... hem pütürlü... hem iyi bi ustaya ihtiyac var sevkat gösterip söküp boyayıp takacak.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Marşbiyel, Tampon altları, kapı çıtalarına PLASTİDİP var haaanıııımmmmmmmm
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)