pardon 105 dedim 205 olucaktı :D
Printable View
pardon 105 dedim 205 olucaktı :D
bnde malzeme az cok varda guzel yapılmaı lazım meşela 2000 ın altı zımpra kullanılırşa cızıkler kalabılır.zımpra cızıklerı .
105 ve 85 yogun aşındırıcıdır paşta yanı
205 ve 82 de hare gıderıcı hologram alıcıdır .yanı paştanın bozdugu yerlerı duzeltır.
Arabayı boyuyan zaten zımpara yapıcak. Kalkıp kendim yapmıyacam. 2000 altı zımpara derken burada neyi kastettin. Rakamlar ters gidiyor diye biliyorum. 2000 zımpara 3000 zımparadan daha kalın. Yani rakam büyüdükçe inceliyor diye biliyorum. Yanlışmıyım ? Önce ıslak 2000 sonra ıslak 3000 onun üstüne 105 veya 85. Ondan sonrada 205 yada 82 mi uygunlanıcak. :) Bunlar kendi padleri ile mi uygulanıyor.
Abi araca yapacağın uygulama böyle olacak.
Peki bu malzemelerin ücreti için bir pm alsam senden. Bide üstüne nasıl bir cila ?
zımpara işleminden sonra 85 in beklenen başarıyı göstericeğini sanmıyorum. M105 hatta onun yerine Feracle g3 kullanılması daha iyi olabilir. gram çizik kalmaz. arkasından 205 ilede geçildimi misler gibi olur:)
kendi garajimda grande punto ( metalik mavi ) ve a4 koyu mavi boya yapmistim gecen kis, puntoda ön camurluklar tanpon ve motor kapagini boyadim, 2 kat cila attim, garaj soguk ve mevsim kis oldugu icin portakal kabugu efektini oldu, 2000 lik zimpara ile sulu zimpara yaptim arkasindan 3M in schleifpaste ( "zimpara pastasi" türkcesi sanirim) ufak bi beyaz kutu 250 ml yada 300 ml olmasi lazim, bununla üzerinden makina ile gectim. ayna gibi oldu.
sulu zimpara yaparken dikkat edmen gereken sey; bi elinle zimpara yaparken, diyer elinlede simpara yaptigin yere yavas yavas su vermen gerekir ( süngeri suya batirip , su gerektikce zimpara bölgesinin üzerinden sIkabilirsin) , zimpara yaptikca suyun rengi beyazimsi oluyor , zimpara yaptigin yerde bu renk efektini daha iyi görürsün, bu renk ciladan kaynaklaniyor , anlami; cilayi yavas yavas inceltiyorsun. ayni yeri cok fazla zimparalamadan gecmelisin, yoka boyaya inebilirsin.
kolaygelsin...