User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
49 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: 2000 Zımpara

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ST-max Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fırçayla bir yıkarımki değil 2 yıl 2 haftaya eskisinden beter olur.Aracın durumunu düzelltikten sonra foam lance ve ph neutral bir sampuan kullanmak gerekir ki eski halini koruyabilesiniz.Oto yıkamacıların garip ağartıcı madde içeren şampuanları yerine proteo daha iyi olur.Kendi foam lance aparatınızıda alırsanız ohh mis..
    o zaman kendinize garaj yapıcaksınız garip ilaçlarınızı kullanırsınız.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı ST-max Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fırçayla bir yıkarımki değil 2 yıl 2 haftaya eskisinden beter olur.Aracın durumunu düzelltikten sonra foam lance ve ph neutral bir sampuan kullanmak gerekir ki eski halini koruyabilesiniz.Oto yıkamacıların garip ağartıcı madde içeren şampuanları yerine proteo daha iyi olur.Kendi foam lance aparatınızıda alırsanız ohh mis..
    Amerikada yaşasaydık ve herkezin garajı bahçesi olsaydı bu dediklerin çok keyifli olurdu

Hazır konu varken birşey sorucam.

bugün aracın kapısında bir leke gibi birşey vardı pastayla sileyim dedim,sildim bir baktım bez masmavi.Bunun nedeni nedir?

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amerikada yaşasaydık ve herkezin garajı bahçesi olsaydı bu dediklerin çok keyifli olurdu

bugün aracın kapısında bir leke gibi birşey vardı pastayla sileyim dedim,sildim bir baktım bez masmavi.Bunun nedeni nedir?
    boya yorgun ust katman cok cabuk gelıyo demekkı (güneş faktoru) sıkıntı yok yenı yuzeyı cıkartmıssın alttan barısın sx e yaparken pedler kıpkırmızı olmustu.derı degıstırmek gıbı dusun.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Boyayı açmam dimi Ufak tefek şeyler var pastayla çıkarmam gereken.

Bir kaçtane kırmızı araçta görmüştüm uygulama yapılırken kıprkımızı olduğunu ama nedenini bilmiyordum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bir kaçtane kırmızı araçta görmüştüm uygulama yapılırken kıprkımızı olduğunu ama nedenini bilmiyordum
    kırmızı arabaların genelınde boya yı pede beze cıkartırsın bıde snn arabada opak bı renk onunda gelmesı normal sen yap sıkıntı olmaz en kotu komple gecersın.

No coffee!!!

JumboAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ulan benı Hıc bısı yormuyodu ozel musterılerıme m16 atıyodum 21 atmak yerıne onu cıkartmak olum oluyodu

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Pad'e renk gelmesinin sebebi şudur;

Opak boyalarda araç boyası metalik renklerdeki gibi boya üzerine vernikten oluşmuyor. Boya ve vernik birlikte karıştırılmış şekilde araca atılıyor.

İşte bu yüzden padler aracın rengini alıyor belli bir aşamada. Takılacak bir durum yok normal yani
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hahha şahin geldi aklıma bi pasta yapayım dedim bütün üstüpü simsiyah oldu sonra kaputa baktım bembeyez kaldı hemen sprey boyaa devamm

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Benim opak boyada vernik katmali var, ama iyi bakilmamis bir corsaya uygulama yapmistim pade renk vermisti.

Hatunun 2004 corsasinda ise renk vermiyordu.

Buyuk ihtimal boyanin durumu cok iyi degil, korumay alman iyi olur
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Opak boyalarda iki uygulama mevcut, genelde boya vernik ile karıştırılıp atılıyor, bazen boyanın üzerine verniğin atıldığı uygulamalarda var.

Portakal kabuğu efektrini gidermek için, sulu zımpara ve sonrasında Meguiars (M105-M85), Menzerna, 3M gibi markaların ürünlerini güvenle kullanabilirsiniz.
    Pasta sonrası bu markaların finish ürünlerini kullanırsanız sonuç çok iyi olacaktır.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki şimdi sulu 2000 sonrasunda sulu 3000 zımpara. Ondan sonra hangi Meguiars ürünleri kullanıcam. Akif bey M105-M85 tavsiye etmiş. Bunlardan hangisi tam olarak. Hiiiiiç anlamam bu işlerden. Şunu alın diyin alayım.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

aliergun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Göki,ZD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    el en mantıklısı makina saçma olur, hissede hissede en temizi. bende yapmak istiyorum elimde yatkın boya zımpara işlerine ama söz konusu araba üstünde olunca büzük yemiyor aslıında çamurlugumda deniyim nasılsa değiştiricem
    yeni gördüm bu konuyu..

abi senin araban yakın zamanda boyanmıştı galiba.. eğer zımpara yapmak gibi bir niyetin varsa Erenköyde bengi sokakta garajım var. müsait olduğun bir zamanda (17 temmuzdan sonra) haberleşiriz istediğin yüzeyde deneme yaparız.
    Ali's Detailing Garage / Erenköy

ergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Araba duz renk ise pasta yaptiginizda kullandiginiz pedde muhakkak kalacajtir sebebide duz renklerin cogu verniksiz olmasidir vernik olmadigi icin yuzeyden boyayi aliyorsunuz. Ama arac metalik renk yada vernikli bi duz boya ise yuzeyde vernik tabakasi kalnamistir bu yuzden yine boyayi asindiracaksiniz
    ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜM YUNUS DİYE GÖRÜNDÜM

YUNUS EMRE

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanka ben hafta sonu kuzenimin opel corsa sını 2000 zımpara ile uygulama yaptım..

ilk olarak güzelcene yıkayıp kill yaptıkdan sonra, tam 85 giricekken, göki gel zımpara yap dedim, nasılsa kuzenin aracı

köpükledim güzelcene arka çamurlukdan başladım ilk, fazla bastırmadan okşarmışcasına zımparaladım.. kuru bez ile sildikten sonra zımpara geçmediğim yerleri gördüm, yeniden ıslatıp aynı şekilde bastırmadan okşarcasına zımpara yaptım. yıkadıkdan sonra sırasıyla 85-105-nxt uyguladım. sonuç %80 olumlu. ilk oldugu için fazla kasmak istemedim.. araç koyu oldugu için aslında 85-105 den sonra BlackHole,Collint yapıcaktım aslında ama malzemem yoktu.. o zaman daha güzel bi sonuç alırdım kesin.

sırada
    Japantuner Typer ı
    ve
    ZaDe de
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanka ben hafta sonu kuzenimin opel corsa sını 2000 zımpara ile uygulama yaptım..

ilk olarak güzelcene yıkayıp kill yaptıkdan sonra, tam 85 giricekken, göki gel zımpara yap dedim, nasılsa kuzenin aracı

köpükledim güzelcene arka çamurlukdan başladım ilk, fazla bastırmadan okşarmışcasına zımparaladım.. kuru bez ile sildikten sonra zımpara geçmediğim yerleri gördüm, yeniden ıslatıp aynı şekilde bastırmadan okşarcasına zımpara yaptım. yıkadıkdan sonra sırasıyla 85-105-nxt uyguladım. sonuç %80 olumlu. ilk oldugu için fazla kasmak istemedim.. araç koyu oldugu için aslında 85-105 den sonra BlackHole,Collint yapıcaktım aslında ama malzemem yoktu.. o zaman daha güzel bi sonuç alırdım kesin.

sırada
    Japantuner Typer ı
    ve
    ZaDe de
    Oha olm sende benim gibi kör cahil değilmiydin bu cila mila işlerine. Vay arkadaş. Yok collint yapıcaktım felan. Pes diyorum.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanka ben aracı boyattıkdan sonra mike mike öğreniyorsun
    kuzenin aracına yaparken foto çekmedim ama kaan ve benim araca yaparken çekeriz foto paylaşırız.. haftaya kaan ın aracını yapıcam.. sonrasında istersen beraber yaparız ..
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

aliergun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

özgür abi opelin hyundainin vs opak renkli boyalarında arkadaşların dediği gibi boya vernikle karıştırılıp atılıyor. dolayısıyla uygulama yaparken pedin renk değiştirmesi normal..

yanlız bu tip araçlarda 105 gibi ağır aşındırıcıların çok fazla kullanılması tavsiye edilmiyor. menzerna 203s ve 302 gibi 4/10 aşındırıcılar ile gayet tatminkar sonuçlar elde edilebiliyor.

şu coilover işini hallettikten sonra bi 205 + nxt yapalım
    Ali's Detailing Garage / Erenköy

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanka ben aracı boyattıkdan sonra mike mike öğreniyorsun
    kuzenin aracına yaparken foto çekmedim ama kaan ve benim araca yaparken çekeriz foto paylaşırız.. haftaya kaan ın aracını yapıcam.. sonrasında istersen beraber yaparız ..
    Ben darlanırım. Zımpara felan kaçar elimizden sanada kızamam kendimede. Vericem boyacıya o yapıcak. Baktım hata yaptı kovalayabilirim.
    Birde sen kendi aracına 105 uyguladın mı. En aşındırıcı bu galiba ?
    Schumi.Projects

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben darlanırım. Zımpara felan kaçar elimizden sanada kızamam kendimede. Vericem boyacıya o yapıcak. Baktım hata yaptı kovalayabilirim.
    Birde sen kendi aracına 105 uyguladın mı. En aşındırıcı bu galiba ?
    goki 105 uygulamadı malzemesını ben verıyorum en son 85 ve 205 verdm 85 le 105 ın farkı sudur zımparalı yuzeyde 105 daha dolgun bı parlaklık verır 85 le arasındakı farkı koyu aracta gozle gorursun bıde 105 daha kaygan yuzey bırakır 85 bıraz daha az gerı kalan ozellıklerı aynı cızıkalma olsun uygulama olsun .

No coffee!!!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)