User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yeni başlayana öneriler.

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yeni başlayana öneriler.

Kendi çapımda amatör detay işine girmek istiyorum. yavaş yavaş ürün toplamaya başladım.

Şimdilik elimde
    Turtle wax quick detailer
    yanında hediye carpex iç mekan temizleyicisi var.
    Ayrıca ag srp cila da yakın zamanda gelecek.

Yanına ek olarak (almayı düşündüğüm)
    Sonax cilalı oto şampuanı (praktikerde 1 litre 10 tlye çok makul geldi)
    Kil (markanın pek bir önemi yokmuş. bulabildiğim uygun fiyatlı alacam.)
    Mikrofiber bez (aslında markalı ürün düşünüyordum ama iş görenlerden uygun fiyatlı birkaç tane alabilirm.)
    atas vinet iç mekan için. (carpexin temizleyemediği kısımlara ve genel amaçlı)
    bi de jant temizleyici. (atas veya uygun fiyatlı bir ürün)

Ayırdığım bütçe 70 tl civarı.

Önerilerinizi fikirlerinizi bekliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonax ın şampuanı güzel bir ürün değil yani ben memnun kalmadım en azından.
    atas proteo kullanıyorum bir süredir köpük yapan şişe ile oldukça memnunum konsantre alırsan 1/20 sulandırıyorsun çok uyguna geliyor.
    iç mekan için vinet alacaksan carpex e gerek kalmayacak.
    bez olarak bim veya diğer marketlerde satılanlardan kullanıyorum ben memnunum, uber blue bez in fiyatı 40tl civarı olması lazım
    bunların yanında parlatmak içinde bişeyler lazım m80 veya m66 glaze alabilirsin
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    70 tl bütçeye ne beklediklerinizi de eklerseniz bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır, bence fiyatı arttırın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YavuzNaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonax ın şampuanı güzel bir ürün değil yani ben memnun kalmadım en azından.
    atas proteo kullanıyorum bir süredir köpük yapan şişe ile oldukça memnunum konsantre alırsan 1/20 sulandırıyorsun çok uyguna geliyor.
    iç mekan için vinet alacaksan carpex e gerek kalmayacak.
    bez olarak bim veya diğer marketlerde satılanlardan kullanıyorum ben memnunum, uber blue bez in fiyatı 40tl civarı olması lazım
    bunların yanında parlatmak içinde bişeyler lazım m80 veya m66 glaze alabilirsin
    Sonaxın ürünleri praktikerde baya ucuza gidiyor katı cilası olsun şampuanı olsun. Almayı düşündüm de kimse memnun değilmiş.

Alıntı Fbc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    70 tl bütçeye ne beklediklerinizi de eklerseniz bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır, bence fiyatı arttırın
    Bütçe biraz daha artabilir. Ama yeni başladığım için çok da yatırım yapmak istemiyorum. Zamanla prof ürünlere geçerim.

Parlaklık ve kılcal çizikleri kapatmak amacım. Uygulamayı elle yapacağım. Ag srp bu iş için baya uygunmuş. Öyle yorumlar gördüm.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    70 liraya çok büyük bi sonuç alamazsın gibi. Arabada güzel bi uygulama istiyorsan

Önce kil&quick wax almalısın. Sonra Kılcal çizik çıkarıcı menzerna 203s olabilir. Sonra dolgu yapan bi cila m80 olabilir. Ve son kat nxt. Ve Cila makinası , pedlerede ihtiyaç duyucaksın. 70 tl ye bunlar olmaz. NXT falan al bence şimdilik idare et.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AhmetYılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    70 liraya çok büyük bi sonuç alamazsın gibi. Arabada güzel bi uygulama istiyorsan

Önce kil&quick wax almalısın. Sonra Kılcal çizik çıkarıcı menzerna 203s olabilir. Sonra dolgu yapan bi cila m80 olabilir. Ve son kat nxt. Ve Cila makinası , pedlerede ihtiyaç duyucaksın. 70 tl ye bunlar olmaz. NXT falan al bence şimdilik idare et.
    203s ve m80 yerine srp kullanacam. üstüne katı wax da alabilirim. Bi de şampuan ile bezler var kil bulmak asıl mesele bence.

BerkayKamaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bu ıslerden pek anlamam arabam sıyah kullandıgım urunlerı sana soylıyım.

yıkamalardan sonra duzenlı olarak Poorboys Black Hole Glaze atıyorum gerçekten çok güzel bir ürün. poorboysu sıldıkten sonra uzerıne m21 atıyorum ve en son m34 sıkıp arabayı 1kere siliyorum şu an parlaklıgından memnunum.

Fiyatlarına gelirsek

Poorboys Black Hole Glaze - 50 TL
    Meguiars m21 250gr. - 25 TL
    Meguiars m34 500ml - 20 TL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Crack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    203s ve m80 yerine srp kullanacam. üstüne katı wax da alabilirim. Bi de şampuan ile bezler var kil bulmak asıl mesele bence.
    Ag srp gerçekten güzel bi ürün ama. Kil yapıp uygularsan güzel sonuç olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AhmetYılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ag srp gerçekten güzel bi ürün ama. Kil yapıp uygularsan güzel sonuç olur.
    tabi önce kili uygulayıp üstüne atacam.

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu takipteyim bende bu işe yeni başlıcam ultra prof ürün alıp onları piç etmektense arkadaş gibi kademeli olarak gitmek daha mantıklı .

hocam iznin olursa bu konu altıdan bende bikaç bişey sormak istiyorum aynı konudan 2 tane olmasın

arkadaşlar uygun ve kalıtelı polisaj mak. nekadar pedleriyle beraber ? hani bizi en azından 1 2 yıl götürebilcek bişey

100 tl ye pasta-cila-kil-şampuan-genel temizleyici-polisaj mak. ve ped alınabilirmi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyu takipteyim bende bu işe yeni başlıcam ultra prof ürün alıp onları piç etmektense arkadaş gibi kademeli olarak gitmek daha mantıklı .

hocam iznin olursa bu konu altıdan bende bikaç bişey sormak istiyorum aynı konudan 2 tane olmasın

arkadaşlar uygun ve kalıtelı polisaj mak. nekadar pedleriyle beraber ? hani bizi en azından 1 2 yıl götürebilcek bişey

100 tl ye pasta-cila-kil-şampuan-genel temizleyici-polisaj mak. ve ped alınabilirmi ?
    makineyi aradan çıkarırsak geri kalanı 100 tl ye kapatmaya çalışıyorum ben de.Ama makinenin kendisi için en az 100 tl lazım.

Konu istenirse genel soru konusuna dönüşebilir. Amaç bilgi paylaşmı değil mi zaten

fastchild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    kil'i rıdvan abi satıyordu ama askere gitti zaten burada olsaydı hemen başlamıştı yazmaya
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka sen çekirdekten yetişme bi manyaksın belirtiyim dedim
    -Now-34 K 3862 E34 5.20 1996 CosmosSchwarz " Sumfang Edition "

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı rebel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kaliteli bir polisaj makinesi Makita olup en az 400TL civarındadır. Einhell, Attlas gibi çin malı makinelerde var onlarda 100-150TL arasıdır. Elim alışsın sonra Makita alırım diyorsan einhelli tercih edebilirsin. İçinden 180mm beyaz polisaj süngeri, tablası, yün pad ve zımpara setide çıkıyor.

100TL'ye pasta-cila-kil-şampuan-genel temizleyici-polisaj mak. ve pedleri alınamaz.
    Şöyle gidelim, tek bir pasta alacaksan en az 30 TL, her çeşitten olsun ama az olsun yani 250ml olsun dersen en az 80TL ödersin. Cila 40 TL, kil 50gr 22 TL (bakınız ruudvan), 100gr kil 40TL(bakınız ben). Şampuan 7TL-20TL arası. Genel temizleyici 20TL, polisaj mak minimum 100TL, uygun ped 20-30TL, tabla-10-20TL
    Yani minimumlarla ve kaliteli ürünlerle gidersen, 30TL+22TL+7TL+20TL+100TL+20TL+10TL = 209TL

tutki einhell polisaj mak. aldın. Einhell'in kutusundan çıkan 180mm polisaj pad'i ile aracına veya eş-dost'un aracına polisaj yaparsan makineye tam hakimiyet kuramayacağından bir dolu hareler bırakırsın. Ayrıca dar ve küçük alanlarda o pad ile çalışırsan en iyi ihtimalle padi parçalarsın. Dolayısıylada illaki daha küçük bir pad alman lazım. Polisaj padleride boy boy ve çeşit çeşittir. Misal finish pad ile sert boyada pasta ile akşama kadar çalışsan anca çizik giderirsin.

GOKTAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi olmuş böyle bir konun açılması,bende dahil yani başlayan ve başlayacak arkadaşlara yardımcı olunur....bir ton para döküp ürün alıyoruz ama nasıl ne zaman ve ne sırayla kullanmayı bilmedikten sonra bir işe yaramıyorlar....konuyu takipteyim....

Coco06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hazır yeni başlayanlarla ilgili konu bulmuşken bu polisaj aleti nasıldır sizce?

BUDGET BWS1800 180MM POLSAJ MAK 1200W
    ....

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Coco06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hazır yeni başlayanlarla ilgili konu bulmuşken bu polisaj aleti nasıldır sizce?

BUDGET BWS1800 180MM POLSAJ MAK 1200W
    Einhell, Attlas ile aynı kasa olsa gerek. Teknik detaylarını göremedim, en düşük deviri nedir ona bakın, ağırlığınada bakın, tüm otomobile ağır bir makine ile polisaj yapmak pek eğlenceli olmaz, birde arıza olursa kim servis veriyor onu öğrenin, fiyatı çok uygun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Einhell, Attlas ile aynı kasa olsa gerek. Teknik detaylarını göremedim, en düşük deviri nedir ona bakın, ağırlığınada bakın, tüm otomobile ağır bir makine ile polisaj yapmak pek eğlenceli olmaz, birde arıza olursa kim servis veriyor onu öğrenin, fiyatı çok uygun.
    Çok teşekkür ederim cevap için.

İlk fırsatta dediklerinizi dikkate alarak incelemeye/almaya gidicem.
    ....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sabah praktikere gittim inceledim makinayı hoşumada gitti.Kampanyalı fiyata indirimde yapınca 64 liraya sahip oldum polisaj makinesine.Şimdi çıkma bi kaput bulup çalışmalara başlamak lazım
    ....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ag srp den sonra koyu renkli araca parlaklık için ne kullanmalıyım.?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)