benim araba 98 model rotary pompalı, elektronik gaz kelebekli en problemsiz dizel motor :) tavsiye ederim herkese
Printable View
benim araba 98 model rotary pompalı, elektronik gaz kelebekli en problemsiz dizel motor :) tavsiye ederim herkese
Yakıt sistemleri sorunlu. Bir kaç gün kadar kullanmıştı babam her sabah hava yapıp çalışmıyordu. Sonra geri verdi aracı.
bu araçların ustası özeldir motorundan anlayan usta olursa sorun yapmaz ama motorundan anlamayan ustanın elinde araba tam sorunlu hale gelir.. orasını değiştirir burasını değiştirir gene sorunu bulamaz..
o yüzden zaten dti dan ya çok memnun olan vardır yada hiç memnun olmayan vardır..
sağlam düzenli bakımı yapılan dti 400-500 bin km yi görür.. ısuzu motoru çok dayanıklıdır öyleki zamanında bu motoru amerikalılar bazı jeep araçlarında falanda kullandı ısuzu motorlarını..
Konuyu güncel tutabilirmiyiz tavsiye edeniniz etmeyeniniz kimler ? Pompadan çok sıkıntı cıkartığını okudum kronikmiş oda...
PSG16 olmadığı sürece pompası tamir ediliyor, kara düzen çalışan sıkıntısız motor(b kasalar, c kasalar psg16 masraflı olan) Bir kronik sorunuda egr kurum bağlıyor.
Yakıt sistemininde kronik olayı hava yapması birkaç orig yenileme ve ekstra'dan takılmış bir çekvalf ile bu sorunun üstünden gelinebiliyor.
bendede megane dti vardı 1.9dti hemen hemen aynı motor sanırım tam bilmiyorum. meganın motorunda pek sıkıntı yaşamamıştık. vectra için arkadaşlar yazmış. ben olsam uzak dururum 2.0 benzinli al daha iyi. okadar eski tip dizelle uğraşmaya değmez. yada temiz 1.9tdi alınmalı