teşekkürler değerli yorumlarınız için...
Bahsettiginiz araçta DPF var ise o tıkanmış olabilir. Aynı sorunu biz de yasamıştık, bahsettiginiz semptomlar, tislama sesi, devrin 2500-3000 rpmi geçmemesi ve aracın çekisten düşmesi... DPF iptali sonrası sorun kalmadı. Ancak araçta DPF yok ise bu bahsettiklerim doğal olarak geçersiz![]()
Dünya malı dünyada kalacak, bu kapışma neden...
biyerde bi kaçak oluşmuş ve sistem hedef basınca ulasamayınca limpmode yani korumaya almış.. limpmode da vnt tam açıktır ve turbo basınc uretmez haliyle ses kesilir..
evet mehmet abi araç aynen limpmode alıyor.nerden anlıyosun dersen kontağı açığ kapatınca tekrar eski haline geliyo ve bir müddet gittikten sonra tekrar limp mode ye giriyor araba.
hedeflenen turbo basıncı tutturulamıyor , hava kaçağı sesi dymuşsunuz muhtemelen bi boru yırtımış, biraz bakının borulara kaçıran yer hafif ıslanmış olmalı
mehmet abi yeri değil belki ama sana bir sorum olcak.dizellerin egt leri neden benzinlilere göre daha düşük?mantık nedir?bilmediğim için soruyorum...
dizelde yanma yakıt püskürtülünce baslar ve patlama olusur , piston aşağı ittirilirken gaz da soğumaya baslar, yanmış gaz dışarı çıktığında bihayli soğumuş olur..
benzinli motorlarda karışım ateşlenir ve piston aşağı indikçe yanma da büyür , eksoz subabı açıldığında dışarı bi miktar alev çıkar, yani yanma devam eder..
EGT farkı bundan olusuyor KABACA.. bunun yanında cevrilen devir v.s. de etken dizelde 6000-7000 cevirse egt si yükselecektir..
ya iyiki konuya bakmışım işte benim smartttaki problem bu !!!! bu şekilde bir ses geliyor ve araba kendini korumaya alıyor. kontak açıp kapatıncada normale dönüyor. genelde yük altında yapıyor limp moda a girmeyi
Allah hepinizden razı olsun. ben hep bir sensör arızalı diye düşünüyordum. birde bu kaçırma olayına bakiyim
74 model sehpa...
Lquin sanirim usakta yasiyorsun bi konuda yardima ihtiyacim var ama mesaj atamiyorum sana konuyu gorursen yazar misin ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)