gt1544 turbo takamaz mıyım?
Printable View
gt1544 turbo takamaz mıyım?
Zaten hybrid turbonuz yokmuydu?
kp35 turbolar çok narin hemen bozulup mil kesiyorlar böyle kötü turbo görmedim! yerine takabileceğim turbo tavsiyesi lütfen...manifoldu ayarlarım...basınçta bozulmayacak turbo lazım
GT1544v olabilir, evet. VNT olmasıda avantajınız olur daha erken doldurursunuz. Çok daha büyük turboda zaten doldurma sorunu çekersiniz.
Turbonuz çılgınca peak atmadıktan sonra sorunsuz kullanırsınız diye düşünüyorum.
Bu arada sorun yaşadığınız turboda peak basıncınız ve cont. basıncınız neydi?
peki gt 20 olmaz mı? açıkçası vnt istemiyorum. normal turbo olsun sağlam olsun basınçta...gt15 lerinde basınçta çabuk bozulduklarını öğrendim
1.3 motor onu makul bir devirde dolduramaz.
o zaman gt1544 vnt olmayan...vnt yi nasıl takıcam ki sistemi farklı bildiğim kadarıyla
1.6 focus 90 hp lık turbo kullanın,vnt siz,wasgate ını değiştirin yıllarca kullanın...
wastegate'ini değiştirin derken?
vnt sistemı değil o turbolar,fakat wasgate leri vnt sistemıne benzer,yıne selenoıd valfi bulunur,motor stop pozısyonundayken tahlıye sibobu acıktır,calıstıgı an valf wesgate i emer ve sıbop kapanır,gaz verdıkce emiş azalıp sıbobu acar..clıo turboları yada albea turboları gıbı salyangoz içi basınctan manuel wasgate takılırsa sorun kalkar ortadan..
Turbo27 size bir sey sormak istiyorum. Vnt olmayan bir araca vnt turbo takildiginda ve araca uygun wastegate takildiginda vnt sistemi sorunsuz gerektigi gibi calisir mi?
wasgate de bısey yok,tek sorun wasgate e baglanan emiş hortumunun düzgün ve gaz pedalının pozısyonuna göre calısması ve aynı hızda tepki göstermesi,bu sistemın ana parcasına selenoıd valf emiş valfı dıye tabır edılır,ben sorun olacagını savunuyorum,cunkı emiş hattını kurmak ve sorunsuz işletmek cok karısık ve zor...şahsım adına konusuyorum ben henuz orjınal gıbı saglıklı calısan sonradan vnt turbo takılmıs arabaya denk gelmedim
boost saatini 1.3 cdti da nereye takmak gerekir? wastegate ile turbo arasındaki boruya T ile bağladık 0,8- 0,9 gösteriyor. opcomda map sensörü 1,45-1.48 arası gösteriyor basıncı açarsakta kesiyor map. doğru basıncı emme manifoldunda görebiliriz diye düşünüyorum ama emme manifolduna bağlı bir boru yok?