Arkadaslar, yaklasik, 8 bin kmdir hep fullden yakit aliyorum.
Bakimda pasaoglunda turgayla, mazot filtresini soktuk, pislik varmi diye icindekileri doktik. Mavi yesil cam gibi mazot akti, hic bir kurum, pislik vb yoktu.
Arkadaslar, yaklasik, 8 bin kmdir hep fullden yakit aliyorum.
Bakimda pasaoglunda turgayla, mazot filtresini soktuk, pislik varmi diye icindekileri doktik. Mavi yesil cam gibi mazot akti, hic bir kurum, pislik vb yoktu.
Built to fall....
ucuzda kötüdür imajı yer etmiş halkımızda artık bende kullanmıyorum opete alısmısım tek istasyona ama kullanımında sakkınca görmüyorum
www.vava.cars
Lapiztes mk7R
ben bayağı kullandım FULL. ilk başlarda çok iyiydi sonradan saçmaladılar. bazı istasyonlar aşırı kalitesiz. ve en önemlisi pompaların ayarları bozuk litreden fazla yazıyorlar.
Şu an en mantıklısı opet.
Hadi ateistler bunuda açıklayın !
Şaka bir yana
istasyon kalitesi belirleyici bu noktada..Buradaki full e hayatta güvenemem.
a
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
iyide ppm oranı filtreden anlaşılmazki o uzun vadede motorunuzun içindeki kurum oranından yani motorun ömründen anlaşılır..![]()
avrupada üst kükürt sınırı 350ppm dir şu anda bildiğim kadarı ile en düşük opet 50 ppm ve total shell bp geliyor sonrada.. bunun yanında euro dizelde yakıtın içindeki setan oranıda önemlidir. en iyi setan değerleri 45-55 arasıdır zaten onun üstüde olmaz..
full ppm değerleri nedir?? setan değerleri nedir ?? yani yakıt yakıt yapan değerler nedir...??
ben bilmiyorum şahsen ama fazla kükürt motor içinde yüksek basınçda sülfirik asite dönüşür ve motora zaman içinde zarar verir.. düşük setan aracın çekişinden gidişinden düşürür ve fazla yakmasına neden olur... ayrıca motor daha gürültülü çalışır.
litresi 3.2 liradan yüksek ppm değerli ve düşük setan değerli yakıt alıcağıma litresi 3.5 liradan düşük ppm değerlerine sahip ve yüksek setan değerlerinde artı ekstra katkılar barındıran yakıt alırım daha iyidir.. 3.2 liralıkla sallıyorum gidersin 5 km 3.5 liralıkla emin ol gidersin 7-8 km hemde motorun sağlıklı çalışır zarar görmez..
yani kısaca yakıtın iyi yada kötü oluşu mazot filtresine bakdık temizdi ile olucak iş değildir benim fikrim...
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
full opet gibi, tum urunlerin ozelliklerini aciklayan bir firma. turkiyedeki butun mazot tuprastan cikiyor (sanirim GTL baska yerden)
Ürünler
kukurt : mg/kg 10
Setan sayısı 51
Built to fall....
tüm firmalar yakıtı tüpraşdan alır ama kendi katkıları kullandıkları deterjan ürünler ve markerları farklıdır zaten yakıtı kaliteli yada kalitesiz yapan değerlerde burda ortaya çıkar..
zaten bunu bir full istasyonlarında ağıza plasenk etmişler abi bütün yakıtlar zaten tüpraşdan geliyor hepsi aynı..![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
bende gecenlerde petrolcu arkadasımla bu konuyu konustum 97 oktan alıyoruz ama harbı 97 oktan mı dıger benzınlıklerden aldıklarımızın daha iyi olması mumkun mu dıye oda hepımız tuprastan alıyoruz tankere katkısını atıorz dedı kımı a marka katkı kullanıo kımı b marka ama hangı marka petroldekı ıyı acaba onu bende bılmıyorum
S2000 turbo
Ben buna katilmiyorum, tuprasdan cikan yakit kalitesiz degildir. Neden kalitesiz olsun?
Sadece averaj degerlerdir, uzerine biraz katki koyarak mucize yaratamalarini beklemeyin.
Tuprastan cikan yakiti araciniza koyun, hic bir sikinti olmaz. Ama en iyi performansi yakalar misiniz bilmem
Kalitesiz yakit icerisine ucuz solventler eklenen, yada kacak olarak ulkeye giren yakitlardir.
Tuprasin tum yakitlari TSE tarafindan denetlenir.
Built to fall....
Aksini idda eden yok zatenillaki belli bir standartı vardır kalitesiz diyende yok olmadıda en azından ben hiç bir yazımda kalitesiz demedim
![]()
illaki tüpraşdan çıkıyorsa dediğiniz gibi average değerleri vardır. ama bütün yakıtlar aynı değildir önemli olan bu kısım shell bp total opet kendi detarjanını kendine ait katkılarını koyar yakıtın kalitesini averajdan bir misli iki misli üç misli arttırır buda belki birim fiyatda ek bir artışı getirside arabaya artı olarak yakıt kalitesinde,motor ömründe, kükürt oranında, çevreye katkıda, performans çekiş olarakda poizitif bir artıda getiricekdir.
%2 katki koyarak iki uc kat kalite arttirabilecegine inanmiyorum.
ha bp full ile ayni para olursa ondan alirim ayri, en azindan icinde temizleyici ajanlar filan var.
sayilarla konusmak daha iyidir, opet ultraforce ile full eurodisel
http://www.opet.com.tr/tr/Icerik.aspx?cat=10&id=202
http://full.com.tr/urunler/17
ikisi de setan en az 51
total. shell ve bp urun ozelliklerini aciklamiyor, anca lafta...
Built to fall....
bırde full de tuprasta alıyor ama ham alıp kendı tesısınde ıslıyormus o yuzden ındırım yapıyor aynı kalıtede mı ıslenıyor acaba tupras bp ye opete shelle ısleyp verıyor
S2000 turbo
yok oyle birsey,
full zaten avrupa yakasinda bp den, anadolu yakasinda opetten aliyor yakiti.
tuprasdan baska kimse petrol isleyemez turkiyede, buyuk suctur.
Built to fall....
ozaman yanlıs bılıyor bana kendı tesıslerı var dıye soylemıstı bende duydugumu soledım peki hangisinin 97 oktanı iyidir nasıl bılecez var mı bunun bır yolu
S2000 turbo
iyi de full ucuz diyorsunuz adamlar bi depoda 2 3 litre fazla yazıyorlar. aynı paraya geliyor zaten.
kaldı ki ilk çıktığında daha kaliteliydi şimdi daha kötü oldu.
bu yazdıklarım 97 oktan benzin için geçerli.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)