Allah sonumuzu hayır etsin kardeşim... :D
Printable View
servisteyim turbo sarj arizasi veriyor. N75 dahil butun sensorlerde ariza olabilir dediler, olmazsa en son turboyu degisiriz dediler, izlemekteyim.
Geçmiş olsun garanti kapsamında hallolacaktır.
su an itibari ile dpf de yandi. :) turbo ayarinin altina indi arizasi veriyor.
bu arada mazot, hava filitreleri de degisti.
N75'i değiştirince arıza düzelmezse turboya girişmeden önce hortumları kontrol etsinler. Kaçak, basınçla açılan bir yırtık, kelepçelerde sorun olabilir.
Bahsettiğiniz arızayı da en rahat yüksek viteste 1800 devir gibi gaza tam basınca 2000 devirden itibaren basıncın en yüksek olduğu sırada tekrarlatırsınız. Test etmek açısından bu önemli. Yoksa tamam, halloldu deyip gönderirlerse geri dönmek zor olabilir.
su an araci goremiyorum, gorunce soyleyecegim, zaten n75 yok ellerinde. Hepsi siparis olacak gibi.
Resmi göremiyorum da benim 1.6 TDI'da DPF arızası yandığında 2 gün gazlamıştım geçmişti :D İnternette öyle tavsiyeler vardı, işe yaradı.
Sizdeki durum daha karışık galiba, geçmiş olsun :)
Sipariş verilen parçalar da 1 hafta sonra gelir, çok sürmez :)
tam ariza kodu p20990 turbo sarji altina indildi.
bence cok basit bir sey ama hala bulamadik. Neyse en son turbo isteyecegiz. Sensorleri yenisi ile degistirdik olmadi. Simdi bir maf deneyecegiz.
Kodu yanlış yazmışsınız. P20990 diye bir diagnostik kodu yok. Zaten diagnostik kod numarası 5 haneli olmaz. Verdiği hata kodu P0299'dur. Yani "turbo underboost", yani düşük turbo basıncı, turbo basıncı limit değerin altında arızasıdır.
N75'i değiştirdiğinizde düzelmemişse sorun, turboda da ötme yoksa, yukarıda da belirttiğim gibi öncelikle basınç kaçağı ihtimali kontrol edilmeli. Turbo ve N75'de sorun yoksa basınç kaçağının sebebi genelde hortumlar veya intercooler'dır. Bir ihtimal, VGT turbonun vane'lerini kontrol eden mekanizmada da sorun olabilir.
maf da olmadi.
abi son durum ne oldu :/
kemalcim sorunu cozemedik, yeni turbo siparis edecekler, insallah ondandir. Olmazsa yeni turbo ile ankaraya donerim. Orada bakarlar.
Araç garantideymiş madem, turbo değişsin öyle görelim bakalım son durumu. Bu haliyle de aracı kullanmanız bir sorun oluşturmaz. Basınç fazla olsa sorun olurdu. Ama şu haliyle basınç düşük çalışıyor.
Yalnız turboyu garantiden değiştirirken yağı, yağ filtresini turbo yağ besleme hortumlarını vs değiştirmek için sizden ücret talep edebilirler. Siz bu işlemin garantiden yapıldığını, herşeyin garanti kapsamında olduğunu, aracın periyodik bakımını zamanında yaptırdığınızı belirtin ve ücret ödemeyi reddedin.
o.b.k kardesim, arabayi yikatip tam teslim almisken, istanbul dogustan soz konusu ariza icin aramislar, turbonun uzerindeki hortumlardan bir tanesinin yirtildigini ve ayni sekil 3.viteste ariza isigi yaktigini ve aracin icine de ses verdigini de eklemisler, bizde ses yoktu buyuk ihtimalle bizdeki yirtik daha kucuk. Neyse simdi onu sokuyorlar. Evet o parca yirtik cikti.
Aynen senin dedigin gibi yirtik hortum, kardesim.