Dizellerde katalizör iptali performans açısından olumlu sonuca neden oluyormu daha önce deneyenler varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.
Dizellerde katalizör iptali performans açısından olumlu sonuca neden oluyormu daha önce deneyenler varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.
yaptıranlrdan duyduğum kadarı ile memnunlar fakat arıza lambasını yakanlar çok ama onuda yanıltmak gayet basit
www.egeturbo.com
Turbo asker
bende iptal eden grupdanimdurdugu kabahat o kadarını diyim fark oluyo buna etki eden faktorler icinde katalitiginin ne kadr kirlendigi de onemli tabi ama oyle asırı farklar bekleme
isik durumu sensor durumuna gore degisiyo tek sensorse yanmıyo ama cıkısında da sensor varsa yanabiliyo
km yuksek ise tr nin yakıt kalıtesı ıle kat ın muhtemelen dolmustur.bosalttırma yerıne katı kestırtıp yerıne duz boru yaparsan daha saglıklı olur aracın rahatlar.aman aman guc farkı olmaz ama rahat yurudugunu hıssettırır.(bendede kat yok duz boru var)
2006 opel corsa 1.3 cdti yaptık katalizör iptali chip komple 51 mm boru son susturucu el yapımı intercooler orjinal =70 hp bunlarla beraber = 112.8 hp
eger aracın corolla D4-D lerdeki gibi manifold katalizör bir aradaysa öyle bi şansın yok çünkü söktügün zaman geri dönüşü yokama diger şekilde iptal edebilirsin arıza lambasını yakmamak için yanıltıcı takar kurtulursun
![]()
Sensör sorunu oluyormu bilmiyorum sorun arkadaşımın 2004 model passat tdi da araç 112.000 km de egsozları değişicek ne yapalım diye bana sorunca direk düz boru yapalım diyemedimYeni nesillerdeki durumu öğrenmek şart çünkü hepiniz bilirsiniz sanayi ortamına girildiğinde malesef her kafadan bir ses çıkıyor biri der yaptırın diğeri yooo illa orjinali diye tutdurur
![]()
turbolu araclarda backpressure dusurmenın aynı zamanda turbo basıncını etkıleyecegını dusunuyorum.tek basına yapılan kat ıptalı fayda yerıne zarar da olabılır.yazılımla desteklenmelı dıye dusnuyorum.turbolu arac kullanan arkadaslar daha saglıklı bılgı verebılır tabı.
hazır konu acılmısken ben de sorayım.cıkma buldugum katalızörun ıcını bosalltırıp yanıltıcı ıle arıza lambası yanmadan kullanıyorum.ancak barız benzın kokusu var.park halınde cam acıksa aracın ıcıne kadar gelıyor.rölantıde aracın dısında rahatsız edıcı bı koku oluyor.sızce normalmıdır.
bahsettiğiniz mantık tam tersine atmosferik motorlarda daha etkili, çünkü atmosferik motorlarda egsoz basıncı direk olarak motora açılıyor yani backpressure önemli.. ama turbolu motorlarda egsoz basıncı ile motor çıkış basıncı arasındaki fark turboda emiliyor ve turbonun dönmesi sağlıyor, anck çok çok düşük backpressure olursa ve hızlı bi devir kesme olayı olursa, o ara motor biraz sarsıntı yapabilir, birde alt devirlerde çok az sıkıntı yaşanabilir, onun dışında sorun olacağını sanmıyorm..
benim bildiğimde yararı olduğu yönde, az azından iptal ettirenlerden bunu duydum
Bende p.tesi günü triger setini değiştirdikten sonra komple free flow şeklinde 60lık boru çektircem işallah. Orjinali 51imiş bu arada![]()
En güzeli bukadar yazıdan sonra adam akıllı iptal edip borularıda elden geçirmek.İlgilenen cevap yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Halil İbrahim kardeşim senden ricam eğer olurda yaptırırsan sonucuda yazarsan sevinirim bakalım hdi da nasıl bir etkisi olacak![]()
Kat iptali faydası olur ama ses degisebilir, özellikle egsoz da varsa bariz farkeder.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)