Hava şartlarından dolayı olabilir.
Yazın 800 km civarı giderken kışın 650-700 km gidebiliyorum bir depo motorin ile (45 lt)
Printable View
Hava şartlarından dolayı olabilir.
Yazın 800 km civarı giderken kışın 650-700 km gidebiliyorum bir depo motorin ile (45 lt)
kışın soğuk motor ile direk yürüyor iseniz bu hem dizel motor için çok zararlı hemde 2 kata yakın fazla yakıyor bunun sebebi 0 C yakın bir motor gömlekler çok sıkı olduğu için surtünme max çıyor yağ kalınlaşıyor heleki dizeller dez avantaj bunun yanında bakım çok önemli dizelde koyduğunuz yağ çok çok hava filitresi ile önemli ben kendi aracımdaki gözlemden soyleyim e220 cdi ve 220000 bir mercedes sahibim bakimları yaklaştığında uzun yolla normalde oto oldugunda vites istemiceği rampalarda direk kendi auto çekiyor yakıt uzun yolda 1 litre fark ediyor ve ben normalde servisin 20 bin verdiği bakımları her 13 ila 15 bin arasında yapıyorum ve her seferinde mazot filitresinide değiştiriyorum bilgisayarla kendim 6.250 gr magnatec yağ hava yağ ve polen filitreleri değiştirdiğimde daha ilk marşa basışımda nekadar yağın hızlı doldunu dizelin sesinden anlıyorum....
Bunun yanında enjektorlerde ve pompa çok önemli düzgün bir yakıt dağılımı ve düzgün bir püskürtme ise araç çekişden düştüğü için farkında olmadan daha fazla pedala yüklenildiği için yakıt artıyor bunlar dizelin can alıcı noktaları diye düşünüyorum he birde unutmayınkı vakumlu kar lastikleride buna cabasi
carbon clean ve enjektör temizliği gercekten önemli tabi bunlar yorulmuş yüksek km araçlarda dikkat edilmesi lazım .
Kış aylarında fazla yakması normal, yapacak çok birşey yok.
Bakımlar önemli, özellikle hava filtresini 10bindeyse 3-5binde bir değiştirin. Hem performans hem yakıt açısından faydasını görürsünüz.
Carbon clean ve manifold temizliği de arada iyi gelir.
7,1 gösteriyor bendede ama daha fazla yakıyor hesaplamalara göre bir türlü anlamıyorum motor dci
Aracımdaki bakımları çok titiz olarak yaptırırım ama kış aylarında dizelin yakıt tüketimine mani olmak zor.2-3 ay kadar yakıt tüketimi çok oluyor.Bu aylarda araç motoru soğukken fazla kastırmak cebe baya zarar verir.
Ayrıca dizel candır.
xx
İlk dizel deneyimim bu ve bende şu aralar 7 litreye yakın yakıyorum fakat aracım yeni olduğu için diye düşünmüştüm.Belli bi km den sonra düşer diye biliyorum,umuyorum. Kış ayları da etkilidir tabi bunda..
valla litre olarak bakıyorum bende uzun yolda 4.5 maximum 4.7 felan yakıyo şehir içide 5 lirteyi öldürmüyo yetiyo sonuç olarak mazot olmuş 4.3x küsür yani
araç 1.3 multijet palio 94 binde, eskişehiri bilen vardır oldukça soğuk bir memleket sabah erken saatte çalıştırıp okula gidip gelirim genelde dolayısıyla hava soğuk oluyor 14 km okula gidiyorum ve okula gidene kadarda araç anca ısınıyor haliyle.çok denedim kış aylarında mazot 4.25 iken 0.28 kuruş civarı yakıyordu.trafikte sıkışık ve sık ışık var eskişehirde.durum bu kısaca bence bu aylarda bu litre fiyatlarıyla 7 litreye kadar normal değerler..
Soğuklarda dizel araba hiç çekilmiyor çalştrp en az 5 dk bekliyorum çoğu zaman rolanti bile tam devrine gelmiyor motor ısınakadar anlık bile çok gösteriyor onun için yazın 4.5 4.6 ortalama ile gezerken kışın 5.2 lere çıktım dahada artmaz inş :D
arkadasşlar suan bızdede megane 1.5 dci var yag degısmı geldı fıltereler falan tıkalı daha bakıma gıdemedım 1 hafta dır boyle gezıyorum 50 mılyonluk mazota 110 km yaptım cok ilginç bakımları yaptırınca düşer dimi
ama çok sakin kullanımla bu değerler 5.vites sağ şerit max 90 91 e tövbe :D
50 tl ye 110 km bakımla kurtarıcak bişey değil bence 40 45 krş falan yakıor aracınız turbo hortumlarını bi kontrol edin bence yada arabanın gidişindebi tuaflık var mı ona dikkat edin. En son bakım kaç bin önce yapıldı
havalar 4-5 gün iyiydi 18 derece civarı .bu ara az yakıyor.. işe gidip gelirken kullanıyorum 10 km gidiş 10 dönüş. motor gideceğim yere vardığında daha yeni ısınmaya başlamış oluyor.
elensi arkadaşaım tam bundan oncekı bakımı hatırlamıyom ama bakım zamanı gelmeden önec gayet guzel tatmınkardı sımdı mazot fıltresı falan herseyı tıkalı bakımlardan sonra bakıcam nolcak ama dedıklerınıde dıkkate alıcam ama sanmıyorum ben
Bu kisin fazla yakma olayi bende fark etmicek kadar az 0.5 lt oynamiyor bile.ama ben herzaman anlik tuketim kendine gelmeden hareket etmem ve hararet kipraşmadan araca yüklenmem
siz yatin kalkin dua edin :D
pederdeki mercedes (1973) 11litre yakiyor sehir ici :D
bildigin benzinli araba gibi :D :D
bu arada arabayi dakikalarca neden calistiriyorsunuz ben de onu cok anlayamiyorum, zamaninda denedim, 3-5 dakkada zaten isinmiyorki, ben sahsen calistirinca yag basincina bakiyorum, yag basinci kalkinca sakin sakin isinana kadar yol aliyorum, yuke binmeyince zaten isinmiyor..
ha arabayi cikarir cikarmaz rampaya falan geliyorsaniz bisey diyemem, ama onun haricinde bence sakin sakin gitmek daha cabuk isitiyor arabayi, bu da etki ediyor tuketime bence..