User Tag List

11 sonuçtan 1 ile 11 arası

Konu: Doblo 1.9 JTD sorun

Masterpiece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Doblo 1.9 JTD sorun

2005 model 1.9 JTD aracımızda bazı devirlerde bi dalgalanma yaşanıyor kesiklik gibi , anlatabildim mi bilmiyorum fakat ani bi kesiklik gibi deil dalgalanma gibi gidip geliyor sorun nedir veya ansıl anlayabiliriz yardımcı oalbilirseniz makbule geçicek

edit: Bu arada araçda kızdırma bujisi arızası var ondan yapıyor olabilir mi ? Benim bildiğim kızdırma bujisi sadece çalışırken devrede oluyor ama yinede aklıma geldi

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pompa ile ilgili bir sorun olabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya aynı sorun linea da 1.3 mj var. Basıyorum mesela 3. vites 3000 devir üzerinde birden atlıyor ileri araba. Neden olabilir bana turbo gibi geliyo baya baya öttüğünü duyuyorum çünkü.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorun egr valfi.

buda.pest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Masterpiece Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2005 model 1.9 JTD aracımızda bazı devirlerde bi dalgalanma yaşanıyor kesiklik gibi , anlatabildim mi bilmiyorum fakat ani bi kesiklik gibi deil dalgalanma gibi gidip geliyor sorun nedir veya ansıl anlayabiliriz yardımcı oalbilirseniz makbule geçicek

edit: Bu arada araçda kızdırma bujisi arızası var ondan yapıyor olabilir mi ? Benim bildiğim kızdırma bujisi sadece çalışırken devrede oluyor ama yinede aklıma geldi
    Hocam konunun üstünden zaman geçmiş ama aynı sorunun benzeri de bende var araç aynı 2004. Eğer çözüldüyse bende fikir alırım.

Kutluhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4 tdi polo 9n var kardeşimde bu aralar aynı sorun bizimde başımıza gelmeye başladı, sorun ne çözemedik var mı fikri olan ?

OMTechJr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Masterpiece Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Alıntı Equinox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya aynı sorun linea da 1.3 mj var. Basıyorum mesela 3. vites 3000 devir üzerinde birden atlıyor ileri araba. Neden olabilir bana turbo gibi geliyo baya baya öttüğünü duyuyorum çünkü.
    Aynısı başımıza sulu yakıt alınca geldi. çok zaman geçmeden farkedip bütün bakımlar yapıldı üzerinede bi enjektör bide bor kattık motora kesildi kesiklik.

1.3 mjet line içinde geçerli aynısı. Turbonuzda sıkıntı olmadığını var sayarak söylüyorum.
    yazılımlı bi kaç araçtada vnt sıkışması oluyordu. wastegate'in çükünü çıkarıp güzelce temizleyince epeyi kesti silkmeyi. sizinki stocksa yakıt olabilir.

Alıntı Kutluhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.4 tdi polo 9n var kardeşimde bu aralar aynı sorun bizimde başımıza gelmeye başladı, sorun ne çözemedik var mı fikri olan ?
    sizin ilk sıkıntınız n75 ikincisi maf temizliği üçüncüsüde kuvvetle muhtemel turbo. yakında limp mode olaylarıda başlar alt devirlerden gaza oturduğunuzda.

Maf'ı temizleyin, muadil bi araç varsa n75 değiştirin deneyin olmazsada bi vcds bağlanıp log alırsınız actual ve specific basınç olarak turbo için.

Kutluhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen yağ bakımına gittim usta turbonda terleme var demişti, buna ek olarak n75 ve hava akış metre deneme yanılma yaparak test ettik bir sıkıntısını görmedik bide bilgisayara bagladık araçta soft bir yazılım var ordan turbo basıncına, mazot falan baktık arada bi gidip geliyormuş mazot ama yazılımcımız değerlerinde sıkıntı görmedi herşey normal diyor.. delirtti artık bu problem.

Mazot pompası mı acaba diyoruz acaba bu turbo mu başka neresine bakcaz bilmiyoruz.

OMTechJr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kutluhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen yağ bakımına gittim usta turbonda terleme var demişti, buna ek olarak n75 ve hava akış metre deneme yanılma yaparak test ettik bir sıkıntısını görmedik bide bilgisayara bagladık araçta soft bir yazılım var ordan turbo basıncına, mazot falan baktık arada bi gidip geliyormuş mazot ama yazılımcımız değerlerinde sıkıntı görmedi herşey normal diyor.. delirtti artık bu problem.

Mazot pompası mı acaba diyoruz acaba bu turbo mu başka neresine bakcaz bilmiyoruz.
    Mazot pompası olayı değişik bu araçta. PD70-75-80 PumpeDuse tip olduğundan dolayı harici pompa yerine enjektörler üzerinde küçük küçük 3 ayrı pompa var. siz o zaman işe iyi bir enjektörcüye işeme değerlerini ölçtürerek başlayın. Ben 2 sene aynı sıkıntıyı çektim. Hala daha çekiyorum. ama minimuma indirdim. bu konuyu kirletmeyelim eğer ki yapabileceğim bişey olursa özelden yazdığınız taktirde elimden geleni yaparım..

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    egr,mazot basınç müşürü,rail müşürünü kontrol ettirin. onlarda sıkıntı yoksa pompaya baktırın.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

morgy_drag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı sorun bir yakımına aracında vardı..
    mjet lınea..
    Söforler aracın altını carpmıs:eksoz manıfoldundan kacak vardı..Duzeldı..Herseyden once lıft e cıkartıp bakılmasında fayda var..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)